Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тесни или широки гуми - правилният избор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Тесни или широки гуми - правилният избор

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Ако смяташ да караш на сняг с тези гуми ... Кайман на сняг - нЕма такава отврат!!!
    Е по тоя въпрос не знам какво може да е решението изобщо... Зимата се случва така, че се кара по девствени пътища покрити със сняг през гората, където си трябва рошава гума, ама се излиза и на утъпкан сняг на асфалта. После и из града...

Кайман на неутъпкан сняг по черно (силно пресечен терен), а и по нормален асфалт неутъпкан сняг, не е ли добре? За утъпкан и аз съм чул само лоши неща, ама то и тези GT Radial Adventuro са си пързалка.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
      Е по тоя въпрос не знам какво може да е решението изобщо... Зимата се случва така, че се кара по девствени пътища покрити със сняг през гората, където си трябва рошава гума, ама се излиза и на утъпкан сняг на асфалта. После и из града...

Кайман на неутъпкан сняг по черно (силно пресечен терен), а и по нормален асфалт неутъпкан сняг, не е ли добре? За утъпкан и аз съм чул само лоши неща, ама то и тези GT Radial Adventuro са си пързалка.
      По начало имам крайно лошо мнение за способностите на регенератите с шарки тип Кайман или Кобра на сняг, и то не само на утъпкан такъв. Миналата зима прекратих много бързо една лека разходка, след като на една нищо и никаква гънка на релефа (даже не заслужаваше и името баирче) с включени 2 блокажа въртях и четирите гуми (Кайман) без да мога да помръдна от място и накрая дърпах лебедка. Нямаше и 1 педя сняг, а отдолу - суха трева. На подобен терен, но с по-стръмен и дълъг наклон в Стара планина, колега от форума се бъхта час и половина с Кобри и в крайна сметка пак опряхме до лебедката. На дълбок сняг опитът на редукторна УАЗ-ка с Кайман да пробива път за групата приключи на 10-я метър ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        По начало имам крайно лошо мнение за способностите на регенератите с шарки тип Кайман или Кобра на сняг, и то не само на утъпкан такъв.
        Да разбирам, че тази зима ще караш с(ъс) ........ ?
        Аз няма да ги вземам за зимата специално. Гледам по състезания почти всички карат с кайманска шарка или тракторни, ама с последните не иде да караш из града.
        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Да разбирам, че тази зима ще караш с(ъс) ........ ? Аз няма да ги вземам за зимата специално. Гледам по състезания почти всички карат с кайманска шарка или тракторни, ама с последните не иде да караш из града.

За последните 4 години си карам джипките най-вече с Goodyear Wrangler MT/R. Кайманите в споменатия случай ги бях оставил за да проверя как се държат на сняг. Не ми хареса! Те са агресивни копачки, които са добри най-вече за яка кал. На сняг са зле, на асфалт - също. Според някои руски сайтове, такива гуми не трябва да се карат с повече от 60-70 км/ч. Още при 40 км/ч шумът в колата е като от излитащ турбовитлов самолет.

За съжаление, споменатия модел на Гудиър вече не се внася в Европа, защото бил вдигал повече шум, отколкото могат да понесат изтънчените ушенца на евробюрократите.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Тази тема ме провокира отново да пусна и аз една...За реалната ширина на протектора на гумата...Ама само да остане време...И снимки ще има...Че това което го пише на страницата на гумата,99.9 от случаите не отговаря на реалната ширина на протектора...и то не с няколко милиметра...

П.П:5 години се занимавах с производство на протектори за студен регенерат,така че имам наистина реални наблюдения....
            Марто е абсолютно прав , и може би трябва да си пусне такава тема . Става въпрос за реалният размер на протектора - контактната повърхност.
            Ето и един пример от мен - 33/10,5/15 БФ Гудрич Мъд-терен , новата шарка-КМ2 , реална ширина на протектора - 19см. ДА ТАВА Е ИСТИНАТА .
            Ако някой има съмнения , ще ви пусна и снимки.
            [URL]http://www.youtube.com/watch?v=l-6KeGaZuE4&feature=related[/URL]

Не прави това на другите , което другите неискаш да правят на теб.
            Конфуций

Коментар

От: Тесни или широки гуми - правилният избор

Там където не може да мине Каймана(регенерата)или Тракторка 80-85см висока на 1,5 атносвери,без значение от условията,няма да може и никоя друга до 32-33" каквото и да пише на протектора,като блокажите винаги са критерий вземан насериозно,за следващото ниво на проходимост си има вериги,а има и момент когато и те вече няма да помогнат за това че е доста образно казано.
              И моя глас е за висока и тясна гума,но не по тясна от 235!Аз съм влюбен в Simex Extreme 35-10,5-15
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Мдааа, преди малко идва един колега с гуми на 2 месеца 265/75/16 точно с БФ Гудрич Мъд-терен, новата шарка-КМ2 и ширината на протектора беше по-малък от една моя педя, а тя е най-много 240мм при опасТно разтягане...

Сега ако си взема 235 сигурно ще са фактически 205...

Не знам при INSA TURBO SPECIAL TRAC дали има такива разлики. Някой ако има такива, ще бъда благодарен да премери.
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                  Там където не може да мине Каймана(регенерата)или Тракторка 80-85см висока на 1,5 атносвери,без значение от условията,няма да може и никоя друга до 32-33" каквото и да пише на протектора, ...
                  За тракторна шарка нямам впечатления, но за Каймана това твърдение е мноооого преувеличено. За кал спор няма - на едно и също място броят на лебедките с по-универсална кална гума беше с пъти по-голям, отколкото с агресивната шарка на кайман-а. Но на сняг ... аз си слагам MT/R-а, пък който иска - да кара с агресивен регенерат. Между другото, истинската гума без никакъв проблем се сваля и на 1, че и надолу атмосфери. Как това би се отразило на здравето на регенерата?

П.П. Като сложиш в сметката, че кайманите не са никак добри на асфалт, както и при по-бързо каране на сухо черно, сферата на приложението им се очертава достатъчно ясно. Все пак, тази шарка (копирана от Simex ExtremeTrekker) произхожда от Малайзия. Там кал - дал господ. Виж сняг ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Мдааа, преди малко идва един колега с гуми на 2 месеца 265/75/16 точно с БФ Гудрич Мъд-терен, новата шарка-КМ2 и ширината на протектора беше по-малък от една моя педя, а тя е най-много 240мм при опасТно разтягане...

Сега ако си взема 235 сигурно ще са фактически 205...

Не знам при INSA TURBO SPECIAL TRAC дали има такива разлики. Някой ако има такива, ще бъда благодарен да премери.
                    Може да се окаже и по малко
                    На моите BFG-AT 235/75/15 ширината на протектора е 190.

Коментар

Момчета ,мисля че по тези критерий трябва да се избират офроуд гумите - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5411
                      А не по това дали са тесни , или широки , а дали изобщо стават .
                      А за Кайманите , извън калта са еднакво лоши на всякъде , тук мисля няма спор.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-11-10, 19:54. Причина: Въпросният тест е публикуван тук преди 4 години
                      [URL]http://www.youtube.com/watch?v=l-6KeGaZuE4&feature=related[/URL]

Не прави това на другите , което другите неискаш да правят на теб.
                      Конфуций

Коментар

За пясък и блато - широки.

За всички друго - ..... високи.

А кални за сняг.... трябва да има поне малце ламели. В Каймана - нет ламели.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                          ... В Каймана - нет ламели.
                          Както и на повечето кални гуми ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X