Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тесни или широки гуми - правилният избор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тесни или широки гуми - правилният избор

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Ти с боксуване, ако си запалиш гумите... къде - в снега, в калта.... Или с джипката ще палиш асфалта пред блока
    Ами загрявали са ми доста и в кал, и в сняг - миризмата на гума не може да се сбърка
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сигурен ли си, че миризмата не е била от съединителя? Но както и да е, отплесваме се от темата...
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Сигурен ли си, че миризмата не е била от съединителя? Но както и да е, отплесваме се от темата...
        Сигурен съм.
        Приключваме със спама
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Ами загрявали са ми доста и в кал, и в сняг - миризмата на гума не може да се сбърка
          Обикновено в калта има някое малко камъче, което трие на 1 см от площта на гумата, но пък ПУШИ яко. Особено добре се палят гумите, когато се ОКАНТАРИШ на дърво. Дървото уж мек материал, ама запалва гумата която се търка в него.

Като говорим за налягане на гумите, и натиск върху контактното петно - за Сузуки Самурай работното налягане е 1.4 - 1.5 Bar. А в сняг и кал може да се спусне до 1.2.
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Много обширна тема според мен.
            За някой коли гума 285 е нищо други на 225 виждат зор.
            По принцип всяка гума си има и полужителни и отрицателни ефекти.
            За мен по-малката ми е по-удобна заради мощноста на моторетка.Но пък заради малкия размер се налагат други ограничения.Няма вечно щастие.!
            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

От личните ми експерименти зная, че за висок автомобил, е изключително важно, размера на гумата да е спрямо зададените заводски показатели.

Преди години, поставихме гуми с размер 225, на автомобил със заводски размери 205. Автомобилът беше първа генерация Хонда ЦРВ. Ефекта беше отчайващ, няколко завоя ги взимах на 2 гуми. Вместо автомобила както обикновенно да поднесе при по-екстремно взимане на завой, просто се вдигаше от вътрешната страна и се ориентираше към обръщане. Веднъж се наложи да ползвам жокер, напускайки завоя по средата и поемайки в един черен път със скорост около 90 км/ч.

В последствие върнахме стария размер и проблемите изчезнаха.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                ... Веднъж се наложи да ползвам жокер, напускайки завоя по средата и поемайки в един черен път със скорост около 90 км/ч.
                Дааа, подметките тежки, после гумите виновни.

Коментар

В момента имам 1 планина гуми и малко свободно време.
                  Ще направя няколко експерименти с 195/15- зимни, 195 R 15- КОБРА, 235/75/15 на джанти 8.5 J и 295/60/15 на джанти 10 J.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                    В момента имам 1 планина гуми и малко свободно време.
                    Ще направя няколко експерименти с 195/15- зимни, 195 R 15- КОБРА, 235/75/15 на джанти 8.5 J и 295/60/15 на джанти 10 J.
                    Абре с 295 ти калта ли ще заравняваш.Самурая сигорно и повода сигорно върви с тях!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                      От личните ми експерименти зная, че за висок автомобил, е изключително важно, размера на гумата да е спрямо зададените заводски показатели.

Преди години, поставихме гуми с размер 225, на автомобил със заводски размери 205. Автомобилът беше първа генерация Хонда ЦРВ. Ефекта беше отчайващ, няколко завоя ги взимах на 2 гуми. Вместо автомобила както обикновенно да поднесе при по-екстремно взимане на завой, просто се вдигаше от вътрешната страна и се ориентираше към обръщане. Веднъж се наложи да ползвам жокер, напускайки завоя по средата и поемайки в един черен път със скорост около 90 км/ч.

В последствие върнахме стария размер и проблемите изчезнаха.
                      225 / ? и 205 / ?
                      Важни са и вторите числа (височината в процент от ширината на протектора) Вероятно просто по-широките гуми са били и по-високи, затова колата е била нестабилна в завоите.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        225 / ? и 205 / ?
                        Важни са и вторите числа (височината в процент от ширината на протектора) Вероятно просто по-широките гуми са били и по-високи, затова колата е била нестабилна в завоите.
                        Тцъ. По-широките бяха нископрофилни. Явно по този начин, гумата придобива различни стойностти и не позволява самата гума да се "гъне" и по този начин да става нестабилна самата кола. При по-високите гуми, самия протектор се огъва и това дестабилизира колата и и дава склонност към поднасяне. Поне така си го обеснявам аз.

Като цяло, тази кола не е най-стабилната която съм карал. По-новата генерация, вози значително по-твърдо и съответно е и доста по-стабилна в завой. За мен, първата генерация, имаше проблем с устойчивостта, но пък за сметка на това е най-приятно возещия Сув от този тип.

Коментар

Ако гумата е много широка за джантата,тя се издува като балон под нея и джантата "плува" върху гумата при странично ускорение.Ако на същото ЦРВ сложиш джанти,предвидени за 225,няма да има проблем за стабилноста със широки гуми,само ще разбива по-бързо кормилни болтове и лагери.

Коментар

От: До: Тесни или широки гуми - правилният избор

Айде да видим сега какво ще препоръчате да си сложа на Г-то, къса база:
                            Шарката ще е Кайман.
                            Двата размера между които се двоумя са:
                            265/75/16
                            235/85/16
                            И още един въпрос: на 265 много ли ще им е неудобно на 5.5J джанта?

В момента съм с 31х10.5R15 (на 7J джанта), с неагресивна гума за кал (GT Radial Adventuro), ама за кал не съм баш доволен.
                            Мотора е 88 коня. Търся мощност. Ще карам по гадни места когато съм с тези гуми, но мисля не ми се е случвало да газя редовно 110% кал от просвета на автомобила. За сняг, случва се, ама тогава не стига мощността, като се зарие до броня в твърд сняг.

Помагайте!
                            Без блокажи си за никъде. :D
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

От: Тесни или широки гуми - правилният избор

На моето Г бяха 265 75 16. Стояха добре, макар и малко да са широки за стандартната джанта. Аз лично бях доволен. БФГ М/Т.

Коментар

От: До: Тесни или широки гуми - правилният избор

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                                Айде да видим сега какво ще препоръчате да си сложа на Г-то, къса база:
                                Шарката ще е Кайман.
                                Двата размера между които се двоумя са:
                                265/75/16
                                235/85/16
                                И още един въпрос: на 265 много ли ще им е неудобно на 5.5J джанта? ...
                                Аз гласувам за по-тясната гума. Още повече пък ако ще ги слагаш на джанти 5.5. За 265 препоръчваната ширина на джантата е 7-8, а 5.5 иде малко тясна дори и за 235.

П.П. Ако смяташ да караш на сняг с тези гуми ... Кайман на сняг - нЕма такава отврат!!!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X