Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е диаметъра на гума 205/R16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Yaro, не искам да влизам в спор, но във второто издание на Discovery WorkShop Manual by Paul Hill, в глава Informations - Wheels and Tyres е посочен за щатен размер 205 R16, а за допустим размер е даден 235/70/16. Изрично се забранява подмяната на заводския размер джанти с други такива при запазване на щатното окачване.

R=83 Благодаря!
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

по принцип 10.5 е 267мм, но явно +/-1см не е проблем...

в книжката на колата също пише, ако ти светне лампичка, да не пипаш нищо, а да отидеш в спец. сервиз - ти ходиш ли в МОТО ПФОЕ
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Дори не им знам адреса
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
          по принцип 10.5 е 267мм, но явно +/-1см не е проблем...

в книжката на колата също пише, ако ти светне лампичка, да не пипаш нищо, а да отидеш в спец. сервиз - ти ходиш ли в МОТО ПФОЕ
          малко настрани ама не моа се здръжа.къв в проблема да се посещават сервизите пък били е те фирмени.не може за всеки проблем да отварям литература,да чета купчини инфо в мрежата за да си ги изгасвам сам лампите за различните повреди.тя лампата е затова да индикира някакъв проблем.примерно свети ми проблем в климатика,не няма да ходя в сервиза а ще се мъча сам. Тедо, то откъде да се намери това време,хем да се работи хем свободно време пък и колите да оправяме.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
            малко настрани ама не моа се здръжа.къв в проблема да се посещават сервизите пък били е те фирмени.не може за всеки проблем да отварям литература,да чета купчини инфо в мрежата за да си ги изгасвам сам лампите за различните повреди.тя лампата е затова да индикира някакъв проблем.примерно свети ми проблем в климатика,не няма да ходя в сервиза а ще се мъча сам. Тедо, то откъде да се намери това време,хем да се работи хем свободно време пък и колите да оправяме.
            Единственият проблем е качеството на работата в сервизите.
            Иначе наистина е най-добре всеки да си гледа работата, от която разбира най-много, и да не губи време с несвойствени дейности.

И тук идва голямото: НО поради недостатъчна квалификация, липса на правилно отношение към работата или поради чиста проба мошеничество в много сервизи, често пъти е най-добре ако човек не си оправя нещата сам, то поне да е наблизо и да мята едно око какви ги вършат "майсторите".

Малък пример от практиката: Смяна на масло в LSD диференциал на джипка в сервиз, за който иначе се чуват добри думи. Работата е елементарна и не изисква някаква квалификация. Лично собственикът на сервиза вади от склада и носи необходимото за смяната масло.
            Собственикът на джипката пък случайно се заглежда в приготвените пластмасови бутилки и какво да види? Само 1 от тях съдържа необходимото за LSD диференциала масло. Останалото е масло, което става за обикновени трансмисии.
            Следва намеса, при която се изяснява, че въпросната 1 бутилка с правилното масло била последната в склада. Дали шефът на сервиза не е догледал какво взима или е решил, че може да не си усложнява живота с доставка на допълнително количество е отделен въпрос.
            Какъв обаче щеше да е резултатът, ако собственикът на возилото не се беше случил на място и не знаеше достатъчно за да забележи проблема? Той хем щеше да си плати като поп всичкото количество по високата цена на специалното масло за LSD диференциали, хем щеше да получи в диференциала на джипката някаква смес, която едва ли би се отразила добре на работата на машината. И съответно - да носи последствията от това. И подобни случаи изобщо не са изключение, а по-скоро правило ...

Ха сега де! Какво правим?!?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

какво ли ?! да си отваряме очите !!
              защото да не забравяме, че тук се работи "с кожа на клиента" и ако някой майстор сбърка ... резултатът е .. "Ейййй .. не било това бе, Ааа сетих се , я да сменим това .. и онова и ще стане"
              Само че "това и онова" за него е нищо, а за теб .. от 20 до 2 000 лева
              понякога и повече.
              Ние сме овчи народ, и наместо да му извиеш врата или да го обесиш на кабелите които са ти продали ненужно .. гледаме с влажен поглед на некой с омазан комбенизон като на некой месия, като чакаме следваща присъда .. която се молим да не е в 3-4 цифрово изражение.
              и единственото което искаме е поне това да е последното и нещата НЯКАКСИ да СЕ оправят ..
              Ами като не се оправят .. на финала се хващаш "у ръце" и щеш нещеш си го оправяш .. или поне му казваш на оня къде е проблема.

Да ме прощават всички които се занимават с ремонт на автомобили и евентуално се чувстват засегнати от поста ми.

Моля за извинение и за ОФ-топика !

Коментар

Слагаи 235/70/16 и не му мисли много. При Голди съм оставил едни зимни иди ги премери с ролетка. С по широки гуми ще вози по меко и сцеплението ще е по добро на всякакъв терен.

Коментар

Аз свалих 31х10,5х15 и качих 205R16 и височината си остана същата.
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Колко см е

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
                      ... Тедо, то откъде да се намери това време,хем да се работи хем свободно време пък и колите да оправяме.
                      аз също не си оправям сам, но определено във фирмените сервизи се губи повече време, нерви и Пари

впечатленията ми са от 10 години и 5 фирмени сервиза /по хронологичен ред/
                      ДЕУ
                      Вантотрейд /фиат/
                      ПроМобил /рено/
                      ТМ ауто /ТЛК73/
                      Индкомерс /Галопер/
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

че вантотрейд никакви ги нямаше съм съгласен,ама и с другите изброени от теб и е така?щото от мотопфое,дару и балкан стар някакви огромни оплаквания нямам.авно и между тях има и добри и лоши без значение от реномето на марката която представят
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj
                          Аз свалих 31х10,5х15 и качих 205R16 и височината си остана същата.
                          нещо си в грешка - разликата в диаметъра им е към 4см

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X