Здравейте, днес сутринта една от чисто новичките ми кобри беше срязана с нож с прорез около 1 см. няма да споделям емоциите си за да не ви отегчавам, само ще попитам как се оправя такава гума. Ходих на няколко гумаджийници и никой не ми гарантира че ще стане добре ако се залепи, някои ми препоръчаха горещо вулканизиране но никъде в Бургас не намерих вулканизатор и в реших да я лепя, върнах се в една от гумаджийниците където майстора беше най убедителен и най ми вдъхна доверие и залепихме гумата отвътре с най голямата възможна лепенка . До тук добре, щяло да стане екстра, няма да има проблем обаче отвънка няма лепенка и цепката си е отворена и вътре може да влиза вода, боклуци и др а и мисля че може да продължи да се цепи ....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се оправя разрязана гума ?
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
Re: Как се оправя разрязана гума ?
Първоначално публикуван от v0idЗдравейте, днес сутринта една от чисто новичките ми кобри беше срязана с нож с прорез около 1 см. няма да споделям емоциите си за да не ви отегчавам, само ще попитам как се оправя такава гума. Ходих на няколко гумаджийници и никой не ми гарантира че ще стане добре ако се залепи, някои ми препоръчаха горещо вулканизиране но никъде в Бургас не намерих вулканизатор и в реших да я лепя, върнах се в една от гумаджийниците където майстора беше най убедителен и най ми вдъхна доверие и залепихме гумата отвътре с най голямата възможна лепенка . До тук добре, щяло да стане екстра, няма да има проблем обаче отвънка няма лепенка и цепката си е отворена и вътре може да влиза вода, боклуци и др а и мисля че може да продължи да се цепи ....LZ1RED
Коментар
-
РЕ:
И на мен ми мина през ума да ми остане резервна но имам още 5 и ми се ще да я оправя ... гумаджията се постара доста и каза че ще издържи 2-3 години ... чудя се дали да не и сложа и една външна лепенка и да се надявам да издържи ...Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от redairако я е направил както тябва няма да се разцепи но я брой тази гума за резервна и търси причинителя и какъв му е бил доводапомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
РЕ:
Мерси за информацията, ще ми се да чуя и мнението на Голди и да реша окончателно какво да правя ....Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/Първоначално публикуван от redairако я е направил както тябва няма да се разцепи но я брой тази гума за резервна и търси причинителя и какъв му е бил довода
Варианти много. Може да е някой, който има зъб на колегата по някаква причина; може да е някой, който е извадил ножа, движен от завист, а може и да е някой келеш, който е минал и е срязал гумата просто ей така. Така, както трошат лампи по улиците, пейки в парковете и т.н.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
ако е задна дясна, може и да е било опит за обир - има такава схема... докато си сменяш спуканата гума, те обират...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ако е задна дясна, може и да е било опит за обир - има такава схема... докато си сменяш спуканата гума, те обират...Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Re: РЕ:
Първоначално публикуван от v0idМерси за информацията, ще ми се да чуя и мнението на Голди и да реша окончателно какво да правя ....
За да ми чуеш мнението е редно поне да я погледна. Направи снимка с познат предмет до него (разреза). Така както обесняваш ремонта не е правилно извършен. Не може да се лепне нещо от вътрешната страна и да се чака външните условия да не я разлепят в кратки срокове
( през дупката).
Ремонт се прави по-елементарна технология която в деведесет процента от случайте върши работата си безотказно. Прави се коносоубразно зачистване на дупката от вътрешната и външната страна след което се нанася стопен каучук от двете страни. така обработеното място се слага на двустранна термо преса и в зависимост от дебелината на основата и каучука се наглася времето за печене.
Важно под условие е при зачистването на разрезите да не остане в двата края зацепени места, там зачистването е до здрава основа.
Друго вашно нещо е пресата да работи в максимален диапазон до 110-120 градуса. Химиците да обесняват защо.
Леле отплеснах се.
След изпичането се прави зачистване от вътрешната стана и се поставя подходящата по големина подложка. Желателно е подложката да започне от основата на гумата.LZ1VMH
Коментар
-
РЕ:
Снимах я преди малко, доста трудно се оказа на тъмно с макро но все пак успях и ето снимката : http://store3.data.bg/voiddd/Geo%20Tracker/prorez.jpg
Голди какво мога да направя сега след като вече е залепена отвътре ? Гумаджиите казват че ще издържи поне 2-3 години аз обаче се чудя как ли ще и се отрази офроуда а и предстоящата зима ?Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от v0idПървоначално публикуван от Тедо /LJ73/ако е задна дясна, може и да е било опит за обир - има такава схема... докато си сменяш спуканата гума, те обират...!
Много ме е яд на такива хора, ами нали утре ще обърнеш гумата в джантата, ще спреш джипа на същото място, ще застанеш с една красива щанга на 20-30 метра от джипа и ......................... майката и т.н. и т.н.!
Р.П.(RFF) 0898677590
Пътна помощ
ДЕНОНОЩНО
Коментар
-
Re: РЕ:
Първоначално публикуван от v0idСнимах я преди малко, доста трудно се оказа на тъмно с макро но все пак успях и ето снимката : http://store3.data.bg/voiddd/Geo%20Tracker/prorez.jpg
Голди какво мога да направя сега след като вече е залепена отвътре ? Гумаджиите казват че ще издържи поне 2-3 години аз обаче се чудя как ли ще и се отрази офроуда а и предстоящата зима ?LZ1VMH
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар