Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми-Корморан или Малатеста

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Зимни гуми-Корморан или Малатеста

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
    На мен ми казаха ,че на Корморана бордовете(отстрани) били много тънки и при най малка дупка се късали.Незнам.Нека споделят и други колеги с опит.
    Правилно са ти казали-борда е мек и прави "буза" при скачане в дупки.После подложки...разпрвии ....кофти ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
      Правилно са ти казали-борда е мек и прави "буза" при скачане в дупки.После подложки...разпрвии ....кофти ситуация.
      А ако ги карам по твърди,например-2.5атм няма ли да е по добре?
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
        А ако ги карам по твърди,например-2.5атм няма ли да е по добре?
        Не,карай си ги на предписаните стойности(1.8-2.2)
        Правилно са ти казали-борда е мек и прави "буза" при скачане в дупки.После подложки...разпрвии ....кофти ситуацияПравилно са ти казали-борда е мек и прави "буза" при скачане в дупки.После подложки...разпрвии ....кофти ситуация. Днес 10:55Правилно са ти казали-борда е мек и прави "буза" при скачане в дупки.После подложки...разпрвии ....кофти ситуация.
        Сега колега sithius ,ако обичате да поясните понятията ,,борд'' и ,,буза''.И как мекия борт води до появата на балони???
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Няма стара поговорка измислена преди векове и до днес да не е вярна.

За това не се чуди,
          а бързо нови гуми си сложи
          и през зимата сербес бъди.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ако трябва да избирам между регенерат и нови гуми, категорично съм за нови гуми!

Три години съм карал с Корморан на Пежо Партнер.Наистина странично / не знам борд ли се нарича.../ тези гуми са слаби и при удар в бордюр примерно може да излезе буза.На мен лично ми се е случвало да изхвърлям зимна гума Корморан след изминати едва 200 км.
            На пътя имаше камък, който не успях да заобиколя и минах през него.Малко по - късно разбрах, че съм спукал задна дясна гума.Смених я и продължих.Когато я занесох в сервиз за гуми се оказа, че камъка е ''дернал'' гумата странично, но за съжаление фатално.Резултата беше нова гума.
            За сняг не е добра гума, ако има повече сняг и ти се наложи да тръгваш от място ще ти е трудно. Случвало ми се е няколко пъти да ме изненадва с поведението си в сняг. За разлика от други марки гуми в завой също не е много надеждна.
            Това са мойте впечатления от зимния Корморан, но според мен повечето гуми в този ценови клас са такива.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
              Ако трябва да избирам между регенерат и нови гуми, категорично съм за нови гуми!

Три години съм карал с Корморан на Пежо Партнер.Наистина странично / не знам борд ли се нарича.../ тези гуми са слаби и при удар в бордюр примерно може да излезе буза.На мен лично ми се е случвало да изхвърлям зимна гума Корморан след изминати едва 200 км.
              На пътя имаше камък, който не успях да заобиколя и минах през него.Малко по - късно разбрах, че съм спукал задна дясна гума.Смених я и продължих.Когато я занесох в сервиз за гуми се оказа, че камъка е ''дернал'' гумата странично, но за съжаление фатално.Резултата беше нова гума.
              За сняг не е добра гума, ако има повече сняг и ти се наложи да тръгваш от място ще ти е трудно. Случвало ми се е няколко пъти да ме изненадва с поведението си в сняг. За разлика от други марки гуми в завой също не е много надеждна.
              Това са мойте впечатления от зимния Корморан, но според мен повечето гуми в този ценови клас са такива.
              Абсолютно вярно!Макар че има и скъпи гуми с не дотам добри качества.
              Малки пояснения:БорТ се нарича тази част от гумата,която осигурява контакта с джантата.От там идва и термина ,,разборТиране''Това дето е меко и прави ,,бузи'' се нарича страница.Балона се получава,когато се скъса нишка от кордажа.При удар в камък
              камъка е ''дернал'' гумата странично
              която и да е гума ще ,,сдаде багажа''.Може и на 200 м. да е гумата...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Абсолютно вярно!Макар че има и скъпи гуми с не дотам добри качества.
                Малки пояснения:БорТ се нарича тази част от гумата,която осигурява контакта с джантата.От там идва и термина ,,разборТиране''Това дето е меко и прави ,,бузи'' се нарича страница.Балона се получава,когато се скъса нишка от кордажа.При удар в камъккоято и да е гума ще ,,сдаде багажа''.Може и на 200 м. да е гумата...
                Благодаря колега за поясненията!

Аз също съм съгласен с това, че има скъпи и ''маркови'' гуми с качества, които не отговарят на цената им.

Коментар

Има ли смисъл да пишем повече ,и да сравняваме Корморан с регенерат!Нека темата да се заключи!
                  0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Купих Корморан.Благодаря за изчерпателните отговори.може да заключите темата.
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X