Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към Гумаджиите /размери за LR Freelander/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към Гумаджиите /размери за LR Freelander/

Значи имам запитване . Имам Land Rover Freelander 98 г. и искам да знам дали мога да му сложа по големи гуми от сегашните но без да сменям джантите . Сегашните гуми са 215\65\16 или на 60 беше не мога да се сетя в момента .
    Моля ако някой е наясно да каже .

Ще съм му много благодарен.

))
    Джантата си е джанта. На нея можеш да сложиш гума с какъв да е външен диаметър ако е за този диаметър на джантата. Значи 15 или 16 дюйма, не днам колко е на фрилендъра. Освен това трябва да е с ръб за кант като на джантата, на практика всичките са тип J. Ширината на джантата трябва да е около 70% от ширината на гумата. Можеш да нахлузиш и по-тясна и по-широка гума, но тогава ще загубиш свойствата и и тя ще се износва неправилно.

Коментар

Значи мен ме интересува дали мога да сложа примерно 215\80\16
      и да нямам проблем при завоите да ми опира някаде.

Коментар

За диаметъра ли става дума или за ширината? Колко са щатните?

Коментар

За диаметъра. Искам да направя колата по-висока.

Коментар

От 65 до 80 може би може. Народът просто взема от някого за малко каквито гуми го интересуват, слага ги и пробва.

Коментар

Мерси все пак за помоща, ще отида при един познат който продава гуми и що го помола да изкара от склада и да сложа да видим дали ще опира някаде. Мерси още веднъж.

Коментар

Чакай бе, нали има цял клуб ЛР все някой ще има или ще знае.
                Не, на място няма смисъл да ги слагаш. Ясно че ще станат, въпроса е кво става в движение. Като започнат да мърдат мостовете на скорост и от неравностите. Проблем може да има в крайните положения. Удар на скорост в завой.

Коментар

Аз бих те посъветвал по-ското да пробваш 225/75/16

аз съм с такива и съм доволен. принципно ги и продавам, но са доста агресивни за фрилендър не са подходящи сякаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов
                    Аз бих те посъветвал по-ското да пробваш 225/75/16

аз съм с такива и съм доволен. принципно ги и продавам, но са доста агресивни за фрилендър не са подходящи сякаш.
                    Опасявам се, че на Фрийлендъра ще са големи (макар и ~29"). Ако влезе 205R16 макар, че е почти същото, но поне е по-тясна.. За Фрийлендъра има и лифт (както и минусово окачване между другото), но това е друга приказка..

k0k0, отидете в Автоцентър Goldy и пробвайте на място.

Коментар

Това Автоцентър Goldy , каде се намира това . Аз съм от Пловдив, не съм София ако така си предположил.

Коментар

В София е. Реално Яро е прав, можеш да промениш само втората част а именно тясна, но по-висока гума... Пробвай, 205 или 215 но не на 65 а на 75...

Коментар

Ще трябва да се пробва някаде, за да се види дали опира някаде или нещо такова . Мерси за помоща все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от k0k0
                            Ще трябва да се пробва някаде, за да се види дали опира някаде или нещо такова . Мерси за помоща все пак.
                            Колега ,не четеш внимателно какво пише във форума.Преди около 4-5 месеца съм писал за въпросния Фрийлендър,който го продадохме,че оптималния размер без да се пипа нищо е 225/75/16.

Коментар

Съжелавам но съм го пропуснал някъде докато съм разглеждал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X