Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пълнене на гуми - заслужава ли си?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
По-меката гума се реже по-лесно, ако познаваш поне един бусаджия го питай и ще потвърди. Защо си помпят гумите на 4 атмосфери при лош път и претоварване? ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Изчакай само малко,да започнат производство,и да пуснат размер за Уаз https://blogomobil.com/%D0%BD%D0%BE%...5%D0%BE%29/j7y Гениалните идеи ги спохождат и други
Коментар
-
Още 90-те години съм чел по автомобилните вестници тогава за гуми запълнени с каучукова пяна за военни цели. Та не е нищо ново под слънцето, нито пък гениално. Не знам само като се износи протектора и стане гумата за смяна, как ще се оправя гумаджията.
-
Има и други подобни, но и при тях проблема е същия-държат се като гуми с едно и също и неизменно налягане. Което си е сравнително добро в универсалното използване, и не дотам добро когато се налага да се газят различни терени.
Обаче са си по темата-не се налага да се ходи на гумаджия.И като се замисли човк колко пари се дават за поправка на гуми, и колко струва само една от тези-ива му да напълни гумата с всичко което му хрумне, даже и с шкембе чорна.
-
-
Покрай мен само "Фадроми" и др. специфични машини си пълнят гумите с полиуретан. Но те работят с 3-4-5 км/ч. При 30-40 транспортна скорост - в машината не си чуваш мислите. Баланс и равномерно износване - ха-ха-ха ! Отделно, те не се движат по пътищата, а работят в индустриална среда - кариери, скрап складове ....
Ако целите са ти такива - пълни ги смело с полиуретан ! Забравяш за пукане, спадане, помпане. И спестяваш от гумаджии.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
По-меката гума се реже по-лесно, ако познаваш поне един бусаджия го питай и ще потвърди. Защо си помпят гумите на 4 атмосфери при лош път и претоварване? При грайфера ефектът ще по малък, но пак ще го има, защото ще изхвърля камъка вместо да се набие в гумата. Ако не е скала разбира се.
Аз като един от бусаджиите ще ти отговоря.
При мен гумите са на 4.5 атм.и то постоянно не защото ще карам по лош път а само по гладък асфалт.
А защо ще те оставя сам да разбереш!
Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Коментар
-
Абе вие сте като коне с капаци, бе колеги. Как пък никой не помисли преди да отхвърли идеята. А в нея има мисъл и потенциал - едно че има гуми, дето не с пяна, а с каучук са пълни , ама айде, те не са за дълги разстояния и не е износването причината. Ама я вижте колелетата на влака, а? Що са плътни - ми щото железниците си знаят интереса и не оставят някви производители на дъвки за балончета да им извиват ръцете. И са износоустойчиви и са здрави. Питайте който искате гумаджия колко често има някой с влаково колело за ремонт, а вие си карайте с въздух... многознайковци. Още по дърветата щяхме да живеем, ако никой не гледа по-далеч от носа си...Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
- 5 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
Аз като един от бусаджиите ще ти отговоря.
При мен гумите са на 4.5 атм.и то постоянно не защото ще карам по лош път а само по гладък асфалт.
А защо ще те оставя сам да разбереш!
Коментар
-
Та, явно темата ще е и за правопис, та, докато не разпъна някой на кръста, няма да мирясате. Почвам:
"Бе нещата са ясни изначало, ама....
На наш Владко му спада гумата.
Оттам насетне вариантите са:
- гумаджия - ама скъпо;
- компресорче втора употреба, ама с гаранция, и да е по-евтинко;
- наливане на някакъв цвик в гумата - скъпо, ама вечно - като се изтърка гумата, караш по пълнежа още 250 000 км...."
Да видим кой ще надделее - евреина или габровеца..."
Зоните, оцветени с червено, съдържат груби правописни грешки, които се наказват с 0.25 на матура, изпит или олимпиада. При повторна грешка, изключваща механичната грешка, директно се поставя слаб 2, защото това показва незнание на елементарно правило. Поне така беше по мое време, когато образованието беше истинско и българско. Та, за колегата Вени - от четири изречения - четири грешки. Средно по една в изречение. Това означава, че дори и при снизходителни проверяващи, след 16-то изречение колегата би следвало да повтаря 7 клас. Кратко и ясно. Не ме дразнете повече...
Коментар
-
Сашо, май и ти си на бира... Знам те като инак сдържан човек...
@ Владко: Няма нищо сгрешено в граматиката на Вени. Повтарям ти за елементарното правило за проверка кога се ползва пълен член, потърси го, ако не го знаеш. Не е до поддръжници, това не е гласуване чрез есмеси, има си утвърдени правила, и е много лесно проверимо кое е вярно и кое не. Просто си направи проверка.
За другите "уж" грешки няма смисъл изобщо да се пише.
-
-
Темите ВИ говорят за ВАС, повече отколкото можете да си представите............................
Пс. Образованието може да "направи" от простия човек учен,но от глупавия умен- е проблем!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар