Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да сложа 32" гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Паджеровод
    E, аз очаквах да чуя отзиви от теб, а ти питаш
    Аз това , което почувствах с новото окачване съм го написал малко по горе.
    А компетентно мнение по тази тема не мога да дам.
    Не щото не искам , а не знам.
    Фулдата обаче ме нахъса много като каза, че всичко е перфекто.

Ти какво мислиш за снимката с тампона?
    Nissan Patrol Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Novice
      Ти какво мислиш за снимката с тампона?
      Мисля, че всичко е наред. Натягането на торсиона повдига джипа като смъква надолу А-рамената и оттам и гумите. Все едно че слагаш по твърди пружини. По този начин горния носач се приближава до тампона, но ако на него остават 4 см. това не означава, че и на гумата са толкова. Повече са защото има рамо. Така пък хода нагоре ти е увеличен. Но за траял както каза go go go винаги ще е недостатъчен

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
        ... Иначе с 4см ход на доло на цялото окачване и малко по-висок бурдюр като качваш едната гума ще овисва във въздуха.
        дори да няма ход надолу, няма да увисне от малък бордюр - само ще се наклони /задницата ще поеме накланянето/ - може да пробваш...

хода с фабрично окачване отпред пак си е малък, но виж кога "отлепва":

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И аз това разправям. Но се катеря на един камък с едната гума. камъка е около 30 см но си стоя и на 4-те гуми
          Nissan Patrol Y61

Коментар

аз като правих тия снимки бях качил предна лява на около метър и беше на кантар на нея и задна дясна гума и се клатеше
            но като тръгнах да слизам от колата /пуснах спирачката и той се върна назад щото ръчната не можа да го задържи на 1 гума

докато снимах се смъкна още:

А тука може видиш колко е хода надолу

между другото, тия гуми бяха 31х11.5 и имаше още място в калника... т.е. 32х10.5 или 32х9.5 сигурно ще влязат, особено след лифта... окачването ни е еднакво отпред /а май и отзад/
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

[quote="Тедо /LJ73/"]
              Първоначално публикуван от kinex
              ... Иначе с 4см ход на доло на цялото окачване и малко по-висок бурдюр като качваш едната гума ще овисва във въздуха.
              дори да няма ход надолу, няма да увисне от малък бордюр - само ще се наклони /задницата ще поеме накланянето/ - може да пробваш...

хода с фабрично окачване отпред пак си е малък, но виж кога "отлепва":

Е аз казах цялото окачване ти ми говориш само за отпреде.
              Новис каза че хода на доло на окачването му е 4см. Затова казах че не вярвам отзад да е толкова малко. Щото ако е така ще поеме дръжки.
              А тези снимки дето ги показваш виждам само че хода отзад надоло е повече от 15см. Нещо друго трябва ли да видя.

Коментар

Аз като говорих 4см имах в предвид само отпред до тампона , а и както каза Паджеровод - понеже конструкцията е под ъгъл - тези 4 см са повече на гумата.
                А за отзад съм написал, че хода е супер много и сложихме колани за да го ограничим и да не си губя пружините по пътя.
                Nissan Patrol Y61

Коментар

Май такава трябва да е сметката..........
                  Nissan Patrol Y61

Коментар

отзад хода на окачването си е супер - сигурно е към 30см от край до край... проблема е с предницата - като минеш през голяма бабуна или дупка, удря съответно в горния и долния bump stop
                    Ако беше с 2 цели моста като патрола /например/ тоя проблем нямаше да го има...

затова пък така както е сега е доста стабилен в завой... по-добре да караш бързо на асфалта и бавно на офф, а не обратното

Коментар

И с цели мостове може да се направи много стабилно за асвалт.
                      А някои и със заводско окачване са стабилни и със 200

Коментар

Убегнала ме е тая гатанка

Коментар

не точно - триъгълника е по-"дълъг" - върхъг му е при торсиона /около него се върти носача/... съответно от 4см ходът става към 7-8, а не 30-ина както изглежда на рисунката

ако махнеш тампона, ходът ще стане по-голям

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                            не точно - триъгълника е по-"дълъг" - върхъг му е при торсиона /около него се върти носача/... съответно от 4см ходът става към 7-8, а не 30-ина както изглежда на рисунката

ако махнеш тампона, ходът ще стане по-голям
                            Да, така е. Аз го нарисувах набързо. А и ъглите м/у оразмерителните линии и страните на триъгълника трябва да са прави (сега само Стефан да не ме опровергае )

Между другото в руския форум колегите изпилват тампона
                            Nissan Patrol Y61

Коментар

Сега като се заглеждам оразмерителните линии трябва да са успоредни на гумата
                              Nissan Patrol Y61

Коментар

Не пипай тампона,че ще те бият колегите
                                Виж намери където бях пуснал как си "ъпгрейдвах Нисанчето" какво бях предложил и как набързо ме разубедиха.макар,че още си мисля,че идеята е добра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X