Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да сложа 32" гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мога ли да сложа 32" гуми

Здравейте,

искам да попитам как мога да разбера дали мога да си сложа 32" гуми?
    ( ако може без да пробвам)

След като сложих новото окачване джипката се вдигна с окол 5см отпред и 7 отзад

Гумите в момента са 31''
    Nissan Patrol Y61

А защо са ти ? Тези не ти ли стигат ?

Коментар

Точно щях да кажа че тази кола я е правил Фулдата и тои най-добре знае какво място остава за гуми.

Коментар

За сега ми стигат.Макар,че последната събота в едни коловози диферциала се "влачеше".
        А и гумите(31") са на 1000 км , така че първо трябва да ги "амортизирам" малко.
        Интересувам се за да знам какви "по-зимни" гуми да си взема.
        Зимата като ходя на лов пътувам по 300 км на асфалт. Гудиерите не съм ги пробвал на утъпкан сняг и лед (на неутъпкан мисля ,че са ок), но като им гледам шарката няма да са много добри.
        А като така и така мисля да си купя друг комплект - защо да не е 32"
        Nissan Patrol Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Novice
          ...Интересувам се за да знам какви "по-зимни" гуми да си взема.
          Зимата като ходя на лов пътувам по 300 км на асфалт. Гудиерите не съм ги пробвал на утъпкан сняг и лед (на неутъпкан мисля ,че са ок), но като им гледам шарката няма да са много добри.
          А като така и така мисля да си купя друг комплект - защо да не е 32"
          От опит, бих споделил. Зимата карах Патрул (парт-тайм вероятно като при теб) с Goodyear MT/R. Ако се внимава - става. Но иначе за утъпкан сняг и лед си трябва гума с ламели, т.е. зимна гума.

Аз ще продавам такива чисто нови, които ми останаха, чакам да дойде сезона , но за 31" (31/10.5/15)..

Коментар

На мен проблема ми е , че като мина тези 150км на отиване следват едни 25км, които са си много тежки ( сняг ,кал, коловози от "джогани") абе - супер. Не съм сигурен дали чисто зимни гуми ще ме оправят там. Твоите какви са?
            Nissan Patrol Y61

Коментар

Щом братушката е набутал 35" без да реже, защо да не може?!

Само може би ще се наложи и бодилифт от този тип:

Коментар

аз изкарах 1 зима с такива гуми но не 31" ами около 29"...

както Яро вече писа, ако се внимава и се спира на скорост нямаш никви грижи зимата. персонално покатерих за проба доста неприятно заледено баирче с тях. ако има нещо, на което да не държат добре, това е лигаф асфалт, ама то коя гума държи много добре на такъф?
                мой съвет, не пипай гумите, добре са ти

Коментар

Novice,

Сега видях подписа ти..
                  Малко offtopic, но би ли споделил как намираш TrailMaster-a?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                    Novice,

Сега видях подписа ти..
                    Малко offtopic, но би ли споделил как намираш TrailMaster-a?
                    Едва ли моето мнение е компетентно, защото не мога да го сравня с каквото и да е друго окачване, но по-принцип ми правят впечатление няколко неща:
                    - "возията" е някак по-мека от стандартното окачване- сравнително големи дупки по асфалта не ги забелязва, но пък се клати повече;
                    - много трудно заставам на "3 гуми" - май защото основно отзад имам много по-голям ход на амортисьорите ( даже Фулдата ми сложи ограничителни колани иначе пружините се клатеха)
                    - независимо ,че нямам по-голям клирънс ми се струва, че през едно и също място минавам по-лесно от преди;
                    - при стръмно спускане ми се струва, че съм някак по-стабилен ама незнам що;

Общо взето смятам че си струваше.

Може би трябва да го пробва някой колега с опит,Аз както виждаш съм Novice в занаята.
                    Nissan Patrol Y61

Коментар

Забравих да напиша и една друга подробност:

След слагането на броня , лебедка и натягането на торсионите хода на цялото окачване надолу стана около 4см. На мен ми се струва малко, но не знам колко беше преди това
                      Предполагам , че в някава ситуация това би трябвало да е минус, но няма пълно щастие. Сега се опитвам да я открия тая ситуация
                      Nissan Patrol Y61

Коментар

4см на доло това не може да е вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                          4см на доло това не може да е вярно.

Може и да не е точно 4 щото снощи я погледнах снимката в 1 часа,

но като почна да вдигам с джека купето - гумата тръгва надолу и опира в тампона след около 4 см.
                          Nissan Patrol Y61

Коментар

хмм тва окачване е 1:1 като на фронтерата а при мен хода е над 20 см. със стандартните амортисьори.
                            no signature no problems

Коментар

Да не излези ,че говоря глупости

Обаче това с крика става точно така.
                              даже и на снимката се вижда колко е разтоянието да тампона.

Някой от специалистите няма ли да каже
                              Nissan Patrol Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X