Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да си сменя гумите най-скъпо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде да си сменя гумите най-скъпо?

В събота си отговорих на този въпрос.
    Бях малко неподготвен и поради тази причина си замълчах като ми връчиха касовите бележки. Не трябваше, но ... айде. Просто втори път няма да отида.

Става дума за сервиз за гуми Auto Tyres, който се намира в София, Дружба, точно под моста за летището. Има и автомивка, на която пише KARCHER.

Занесох си зимните гуми и ги помолих да ми ги сменят. Ето какво пишеше накрая в сметката:
    1. Сваляне и качване на гуми - 4 х 3 лв. = 12 лв.
    2. Монтаж и демонтаж на гуми - 4 х 6 лв. = 24 лв.
    3. Тежести = 14,40 лв.
    4. Баланс - 4 х 4,20 = 16,80 лв.
    5. Чували - 4 х 1,00 = 4 лв.

Обща сума = 71,20 лв.

Готино, нали?

Бях ги помолил и колата да измият. Не стига, че я писаха SUV и ми взеха 24 лева, ами я миха 90 минути преди да кажа - "Стига толкова!".
    Вярно, добре я измиха, но ми утрепаха целия предиобед.

Не ви препоръчвам да си сменяте гумите там, освен ако не сте финансов мазохист!
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

До: Къде да си сменя гумите най-скъпо?

71,20 ми то без пари! колко ли ще струва по-сериозен ремонт при тях?
    ако правят нещо друго де

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
      Не ви препоръчвам да си сменяте гумите там, освен ако не сте финансов мазохист!
      Сега не знам дали някой няма да се обиди, но мъжете сме малко ...... спрямо жените. Много често съм попадал в подобни ситуации и ние сме доста търпеливи и мълчаливи. Жените такива разправии отварят, че не ти е работа. Второ питам!!!!!!. Колкото пъти не съм питал, толкова пъти са ме ..... целунали. Не ме интересува, кой е , на кого е приятел, от форум или е от президенството.
      Така, че е трябвало да си направиш устата за комплексна отсъпка - ясно е че си се набутал и хора питайте, иначе бързо към аптеките - ама и там.

Приеми нашите най-искрени пожелания за бързо възстановяване!
      Финансово...!
      Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Млиии,аз сменям 4 гуми за 20лв. всичко вкл.и баланса

Коментар

И Радиал са си вдигнали цените-61.20 за джип-в други форуми се оплакаха от тях
          100 лв за опела с изправяне на джанти и то в ненатоварения сезон
          иво бенц на К Величков -55 лв за алуминиеви на лека кола, но не си свършиха добре работата.
          Станаха много колите.

Коментар

Има и много по-високи цени, аз преди 5-6 години, така оставих 170 лв. (няма да казвам къде), но сървиса беше перфектен (смениха ми и изгоряла крушка и джанти изправяха...), съжалявам, че не мога да си позволя техните услуги
            Последно редактирано от alex_markov; 20-04-09, 10:56. Причина: Поправях грешки, че го писах от телефон с руска клавиатура;)

Коментар

Яко цакане - ама има решение: джанти+зимни=разходите за 4 смени...
              Сравни:
              http://www.bigotires.com/
              http://www.tirerack.com/tires/Compar...t=All&x=39&y=9
              МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
              [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

Коментар

Това твойто, нищо не е !
                Аз съм плащал 68.60 стотинки преди 2 години и 4 месеца, няма да кажа къде .
                Съжалявам също като Алекс Марков, ама и аз не можах да си го позволя - това място, повече.
                Но пък един колега плати над 100 лева, в сервиз за гуми кв. Гара Искър, по пътя от Практикер към Гара Искър. И двамата бяхме изумени.
                Аз пък бях доволен, че вече не съм най големия Балък във Форума.

Винаги, ама винаги питайте предварително !
                Цените са други в такъв случай .
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз затуй джантите и гумите гледам да са отделни комплекти. С колата така се получи, зимни гуми с метални джанти, летни гуми с лети джанти. Смяната ми излезе 60 лева ако и да си я правих сам. Не се чудете защо, заключих си ключовете в багажника и се наложи да викам ключар да го отваря. Пък на диското гумите издържат бая време без да се налага смяна, още една причина да си харесвам МТ/Р-ите

Коментар

Хора това не е висока цена за смяна или ремонт на гума.На мен на Бул.Климент Охридки един сервиз за гуми ми взе 180лв за смяна на гумата,баланс и леко изправяне на джантата!
                    Човека който работи там каза че взимал 5лв на болт за сваляне и качване!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Така, така. Става все по-интересно.
                      Абе не ми е проблема в парите, а в това, че не са им адекватни цените.
                      Очевидно има много самозабравили се сервизи.
                      Мен лично ми го препоръчаха, но не споменаха, че цените са такива.

Иначе гледах в петък ягоди на пазара Д. Петков - 3 лв./кг. Малко по-късно минах през пазара Ситняково - 15 лв./кг. В един и същи ден е цената. Явно си има клиенти за всеки кожодер. Аз за себе си си взимам поука.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                        ...
                        1. Сваляне и качване на гуми - 4 х 3 лв. = 12 лв.
                        2. Монтаж и демонтаж на гуми - 4 х 6 лв. = 24 лв.
                        3. Тежести = 14,40 лв.
                        4. Баланс - 4 х 4,20 = 16,80 лв.
                        ...
                        Слава богу, от години не са занимавам с монтаж/демонтаж на зимни/летни гуми, но тъй като от време на време опирам до гумаджии, впечатленията ми са, че цените, които си посочил, са доста разпространени.

Пресни впечатления от днес - гумаджийница на бул. Ситняково, близо до Подуене (цените са за джип)

Сваляне и качване на гуми - 4 лв
                        Монтаж/демонтаж - 5 лв
                        Баланс - 6 лв

Лепене - от 5 до над 20 лв, в зависимост от използвания метод

Така един пирон в гумата излиза направо златен - 20 лв!

И нямам впечатление, че други гумаджийници, в които съм ходил са по-евтини ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Свали-качи 4 гуми сам човек макс. 1 час. =70лв. по 5часа 350 Х20дена 7000лв. 50% разходи 3500......
                          Дали да не отворя гумаджийница?
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Свали-качи 4 гуми сам човек макс. 1 час. =70лв. по 5часа 350 Х20дена 7000лв. 50% разходи 3500......
                            При добра работа и клиентела се печели мноооого добре.
                            Разликите в продажните цени на гумите също е впечатляваща.
                            Знам го от извора
                            Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Сметката излиза така, но да не забрявяме че в този бизнес има сезонност. Сега сме в период "ден година храни" и някои сервизи го разбират буквално.
                              Y260

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X