Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Malatesta Desert vs. BF Goodrich A/T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Malatesta Desert vs. BF Goodrich A/T

Нуждая се от компетентен съвет. В момента Черокито е с Lassa Competus 235/75/15. За смяната съм се насочил към BF Goodrich A/T или Malatesta Desert - същия размер. Лично аз спадам към категорията "SOFT" off-road ентусиаст. За BFG A/T има писано доволно много във форума и всичко изглежда се обобщава с написаното от Венцислав Петров :
    "Това е най-добрата АТ гума на пазара. ... Ако ви трябва гума за ежедневна екплоатация и от време на време офроуд това е най-правилната възможна."
    В линка Malatеsta Desert е оценена от самия прозиводител по следния начин - асфалт & А/Т - 3 (максимална оценка - 4) ; mud,rock,sand,snow - 2 което за скромните ми намерения е напълно достатъчно.
    За цената на BFG A/T си имам проблизителна представа, за тази на Малатеста - никаква.
    И така - вие кой от двата варианта препоръчвате?
    Последно редактирано от GOLDY-Владиан Христов; 12-03-09, 19:52. Причина: Реклама

До: Malatesta Desert vs. BF Goodrich A/T

Сравнявате гума регенерат с доказано най-добрата гума за ценовия си клас и представяне на най-много различни терени. Отговорът е логичен
    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 12-03-09, 15:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Boriskata Преглед на мнение
      Нуждая се от компетентен съвет. В момента Черокито е с Lassa Competus 235/75/15. За смяната съм се насочил към BF Goodrich A/T или Malatesta Desert - същия размер. Лично аз спадам към категорията "SOFT" off-road ентусиаст. За BFG A/T има писано доволно много във форума и всичко изглежда се обобщава с написаното от Венцислав Петров :
      "Това е най-добрата АТ гума на пазара. ... Ако ви трябва гума за ежедневна екплоатация и от време на време офроуд това е най-правилната възможна."
      В линка http://malatesta-magazin.hit.bg Malatesta Desert е оценена от самия прозиводител по следния начин - асфалт & А/Т - 3 (максимална оценка - 4) ; mud,rock,sand,snow - 2 което за скромните ми намерения е напълно достатъчно.
      За цената на BFG A/T си имам проблизителна представа, за тази на Малатеста - никаква.
      И така - вие кой от двата варианта препоръчвате?
      БЯГАЙ ДАЛЕЧ от Дизърта!!!С такива си купих джипа/новички/ и едвам го прибрах от София до Русе.По баирите страшни вибрации на висока предавка и сравнително ниски обороти.После в града разхода ми изми усмивката,че джипа харчи много,ама си струва.Като ги махнах,установих 4 и кусур литра с новите си гуми по-малко.Ако не са ти ултра далавера,добави някой лев и не взимай регенерат.
      Моите почти ги подарих на участник във форума-кожи не драх и него го устроиха като съотношение цена/състояние.
      ИМХО

Коментар

Винаги стой далече от регенерата. Не си давай парите за боклуци, не се лъжи от малко по-ниската цена. Регенерата освен, че е менте е и опасен. Това е мое мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          БЯГАЙ ДАЛЕЧ от Дизърта!!!С такива си купих джипа/новички/ и едвам го прибрах от София до Русе.По баирите страшни вибрации на висока предавка и сравнително ниски обороти.После в града разхода ми изми усмивката,че джипа харчи много,ама си струва.Като ги махнах,установих 4 и кусур литра с новите си гуми по-малко.Ако не са ти ултра далавера,добави някой лев и не взимай регенерат.
          Моите почти ги подарих на участник във форума-кожи не драх и него го устроиха като съотношение цена/състояние.
          ИМХО

Има шарки, които не трябва да се помисля да се слагат на превозно средство. Тази е такава.
          LZ1VMH

Коментар

До регенерата ,много тежки разбиват предницата , вдигат разхода.Един път си купих и никога няма да повторя.
            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от Виктор Мечкаров Преглед на мнение
              Винаги стой далече от регенерата. Не си давай парите за боклуци, не се лъжи от малко по-ниската цена. Регенерата освен, че е менте е и опасен. Това е мое мнение.

Викторе, не е точно така. Трябва да се гледа ценовият диапазон и предназначението на конкретната шарка.
              Примерно сега са само приказки за евтини (силно агресивни) гуми и нищо конкретно изключая няколко късметлии. Докато регенерата предоставя точно агресивни гуми в не висок ценови диапазон и при това веднага, а не след три месеца. Поради факта че са агресивни гумите не се карат бързо и съответно проблеми при експлоатацията липстват и едно скъсване при лошо стечение на обстоятелствата (удар в предмет и др.) не е болезнено за водача, както е с други гуми.
              Двамата с тебе и друг път сме си говорили за регенерата и мнението ми го знаеш.
              Регенерата е просто ненадминат ценово и като проправен път на доставки. Помисли си за някой конкурент, който да се използва толкова много в харда и да отговаря на тези условия. Просто няма такъв...
              Що се отняся до бързи тип магистрални джипове, там самият аз заставам срещу тях (с малки изключения-Инса). Късал съм гуми при висока скорост и знам какво е. (над 160)
              Забележи, че не продавам гуми-регенерат за коли. Това е въз основа на дългият ми опит и правилен подбор, честен и за самият клиент. Вярвай ми има доста търсене на гуми и в лекия автомобилен парк....
              LZ1VMH

Коментар

Силно съм против слагането на регенерат на коли за всекидневна употреба. А за джипки , които ходят само в гората всеки си прави избора. Аз бих предпочел като здравина Интерко, пред който и да е регенерат.Аз самия съм разкъсал двуцифрено число регенерати, и за това реагирам малко емоционално. На ремаркето на камиона обаче никой не искаше да ми сложи нормална гума.

Коментар

KONDOR
                  M 80

Напоследък следя развитието на темите и просто ми става смешно.
                  Регенератите били тежки.... Глупости.
                  Просто изводити се правят от неопитни хора карали една две шарки през живота си и сравнявайки агресивни шарки с не до там агресивни .
                  Или другата често срещана грешка различни видове ширини и височини.
                  Примерно сравнение с 235/85/16. Точно този размер е доста тежък и поне аз си го обеснявам с тесния размер и голямата височина на гумата. Явно производителя прави достатъчно яка гума която да издържи на странични усуквания и напрежения. И съответно тя е тежка.
                  Тук ви представям две шарки, които определено не са тежки и определено не са агресивни. Повечето хора, джипаджии търсят точно този клас гума и се очудвам че ги сравняват с агресивните ...

THERMIC 4X4

Последно редактирано от GOLDY-Владиан Христов; 12-03-09, 18:12.
                  LZ1VMH

Коментар

Аз пък съм от тези дето твърдя, че са по-тежки от нормалната гума, но няма да споря. Всеки да си прави сметката. Всеки пазар си има нишата. Дори познавам и голям фен на регенерата. Всичко е относително.

Коментар

Другото, което чувам и чета напоследък е за Каучука на регенерата.
                      Регенерата се правил от кофти каучук. Е как пък го разбра някой ... Аз лично знам, че от каквото се прави една нова гума това се слага и за регенерата. Местата от които се внася суровина не са кой знае колко много.
                      Тук пък се чуват мнения, че видите ли Каймана примерно не вървял в сняг и лед.... Е така е, но не заради лошият каучук, а поради естеството и насоченоста на гумата. Сега карам Богер и качествата са му индентични на Каймана в сняг... Как пък става така...
                      Мнението ми примерно за IROK е коренно противоположно. Това е УНИКАЛНА копачка (гума) за тежки условия включая сняг и лед.
                      Тази гума лети върху снега. Да де, но аналог в регенератите с такава или подобна шарка няма. Пък и ценово малко нещата се различават.
                      Аналог на тази гума като далечно подобие на шарката и съставки на каучука са THERMIC 4X4
                      LZ1VMH

Коментар

Аз пък съм от тези дето твърдя, че са по-тежки от нормалната гума, но няма да споря. Всеки да си прави сметката. Всеки пазар си има нишата. Дори познавам и голям фен на регенерата. Всичко е относително.

Опс, аз не съм фен на регенерата. Просто предпочитам да карам регенерат през лятото и Интерко през зимата...
                        Така тежката лятна експлоатация на регенерата ми излиза в пъти по-евтина.
                        LZ1VMH

Коментар

Ясно е ,че някои хора от форума са дистрибутори на Малатеста и няма да кажат лоши неща за тезе гуми . И аз съм ги продавал 3-4 години и установих ,че стават само за в гората.Много хора ги караха по една зима и после ме питаха дали може да им ги продам.Защо ли е така може би някой ще отговори???
                          0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                            Мнението ми примерно за IROK е коренно противоположно. Това е УНИКАЛНА копачка (гума) за тежки условия включая сняг и лед.
                            Тази гума лети върху снега. Да де, но аналог в регенератите с такава или подобна шарка няма. Пък и ценово малко нещата се различават.
                            Аналог на тази гума като далечно подобие на шарката и съставки на каучука са THERMIC 4X4

Благодаря, отдавна им се облизвам и съм решил да тествам 36х13,5х16.

Коментар

Благодаря, отдавна им се облизвам и съм решил да тествам 36х13,5х16.

Имам ги! Идвай да ги спазаряваме.
                              LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X