Здравейте, искам да си сменя 8 годишните зимни гуми с които е киата в момента, въпреки че са меки ,свирят в завойте и имат почти 1 см дълбочина с гуми с които спокойно да ходя на приключенията, за които съм и взел автомобила - язовири, хижи, черни пътища, ниви - обичам да снимам животни и да съм сред природата и ми трябва да ме закарат от и до различни места, няма да ходя на хард разходки целенасочено. Искам да съм сигурен обаче, че като ми потрябва ще съм обут с най-подходящото. Имам си тирфор 1.6 т със стоманено въже и въжета и шегели за теглене, та лебедка за сега не ми трябва.
Двоумя се между Gripmax AT и Kumho Road Venture MT51 - ще ги използвам целогодишно, активно и лято и зима. За Грипмакса четох много хубави отзиви, но ме притеснява, че ако попадна в някоя кал няма да свършат работата. Отделно за Кумхото няма никакви мнения за зимата дали е добре на сняг, лед, ниски температури.
Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи
От много четене и гледане на ревюта се спрях на американски гуми Cooper STT PRO в размер 225/75 R16. Колебаех се между тях и STT MAXX, но от ревютата STT Pro правят всичко което и Макса само че по-добре. Като ги взема ще споделям отзиви как се държат през годината. Общо взето на олтеренките не бих разчитал ьа тежък джип. Преди на самурая имах грабер ат3 и си вървеше супер, но беше два пъти и нещо по лек. Сега ще заложа на тези като най - доброто подсигуряване, с което да не загубя много от комфорт по асвалт, за високи скорости рядко карам с над 90-100, дори по магистралата 110макс.
Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи
От много четене и гледане на ревюта се спрях на американски гуми Cooper STT PRO в размер 225/75 R16. Колебаех се между тях и STT MAXX, но от ревютата STT Pro правят всичко което и Макса само че по-добре. Като ги взема ще споделям отзиви как се държат през годината. Общо взето на олтеренките не бих разчитал ьа тежък джип. Преди на самурая имах грабер ат3 и си вървеше супер, но беше два пъти и нещо по лек. Сега ще заложа на тези като най - доброто подсигуряване, с което да не загубя много от комфорт по асвалт, за високи скорости рядко карам с над 90-100, дори по магистралата 110макс.
Внимавай.Аз на Дискавъри2 сложих ST MAXX и още е с тях,а е тежък джип.Почти бронирани са и в същото време много комфорни на пътя и в същото време се справя чудесно със всякакви офроуд предизвикателства.Бях им направил подробно ревю в темата по напред.STT PRO си клони към чисто кална и не знам как ще понесе на Кията.Споделям опит за предпазване от скъпи грешки.
Колебая се между BFG KO2 или NITTO TERRA GRAPPLER G2
Основно топла магистрала с леки забежки по пустиня с камъни и пясък,зимата сняг до коляно / ще си намеря аз,не бой се / и малко кал.Магистралата и градско ще е 90% от карането.
И двете са по 60 паунда гумата в моя размер,и двете са с усилени бордове и ще държат натоварване на 3 тона Тойота.
Тук и двете ги хвалят много,разликата в цената е около стотина 200 долара в полза на Нитото ма пък другата я продават в магазинчето на ъгъла,а и предния и модел добра репутация държи както и тоя.
Там не знам,тук са доволни и от зимно и мокро с тия КО2
На мокро са еднозначно зле, пряко сравнени с Goodyear Wrangler Duratrac (за които впрочем също можеш да се позамислиш) и Interco TrXuS M/T.
При по-лигаво време "новото" върти гуми на трета с тях. Смятай.
Иначе са здрави, и на сухо са добре. По асфалта са тихи. На сняг тепърва ще се тестват, ама като съм гледал стария модел отдавна по разходки разни, хич не съм впечатлен.
Ще са прилични в пясък предполагам. А сигурно и това ви е важно.
На твое място точно от тия двете - Nitto-то без никакво колебание.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Да не препоръчваш нещо, което си карал го разборам, но да препоръчваш нещо, което не си карал - не!
Имаше отзиви през годините във форума. Спрямо BFG-то, Nitto-то може да е само по-добре, или най-много да е същото. С никакво колебание бих взел Nitto, ама тук ги няма, а от щатите вече е неизгодно да се внася. Interco-то точно от щатите ми ги внесоха.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар