Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте идея за зимни гуми за лек автомобил

Ами аз например си търсих идеи в нета.
    Гледах разни тестове на реномирани организации и така си подбрах гумите.Има си резултати синтезирани в таблици и всичко е ясно и просто.Верно не разчитам на 100% обективност на тестовете но си е един добър ориентир.Цената за мен не беше определяща защото разлики от 20-30 лева на гума,за четири гуми са около 100 лева.Разсрочена за срок от около 4 години ползване на гумите,излиза по 25 лв на година.За мен това е приемлива разлика,а качеството се гарантира(поне на теория) от по-сериозната марка.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
      размера е 175/65/14 или 165/70/14
      165/70/14 barum-a е 80лв/бр,175/65 е 88лв/бр
      моя съвет е TOYO S942,по-скъпички са от 'барума',но са в пъти по-добри.175/65/14 тази година е намалена от вносителите на 97лв/бр

ако не ти се дават много пари,добър вариянт е dayton(подмарка на континентал)165/70/14 е 75лв/бр,работи много добре,обух повечето си близки хора с такива

Коментар

Мога да дам съвет от опит...Ако може да си намериш Семперит това е гумата!Модела го забравих ,но след малко ще слизам към колата и мога да го видя...Правихме си тест с приятели...Спираме на един баир и тръгваме после нагоре...Тей де само аз със Симперите тръгвах другите даже се изсилваха...Колата ми е бензин и то сравнително оборотен без никакви блокажи и тем подобни и смело мога да кажа ,че досега такава гума за сняг не съм виждал...Когато отидох за гумите мислех да взема най-евтините ,но след съвет от гумаджиите взех тези...Е не съжелявам тези гуми ми дават радост...тръгвам навсякаде...Гумата е изключително мека(чак ме е страх да я карам по асфалт)
        ето снимка от нета...
        Прикачени файлове
        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Стария,Мишлен са добри и това е нормално-те са от високия клас гуми.
          Висок клас са още Континентал,Бриджстоун,Гудиар...
          Другите марки принадлежат на различните концерни,и са бюджетно ориентирани.
          Нормално е големите марки да правят по-хубави но по-скъпи гуми,обаче това на практика не винаги е така.
          А и гумите се оценяват по различните им параметри и универсални отличници във всички дисциплини няма.Едни дърпат по-добре на сняг,други спират по-добре...така и за всичко.
          Цеци прав си мишелина алпина е само за сняг и лед.Пролетта веднага ги свалям.Като ги караш на сухо ти дигат разхода на гориво бързо се износват абе не са за сухо.Но зимата като барнеш спирачките си е друго да усетиш че спираш на леда а не се понесеш като шейна и такива случаи съм имал с всесезонни гуми.Поздрави
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
            Аз лично точно от собствен опит Мишелин Алпин не бих препоръчал на човек дори пари да ми дават, това е една прехвалена марка, която само името й е останало (лично мнение).
            Ама карал ли си наистина с тях , или си чул от познати ? Щото аз на Мерцедесите ми съм със трета серия и втора година се държат така , както пише в книгите .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от apikucheto Преглед на мнение
              Аз съм най -доволен от Gislaved-мека ламелна гума,потходяща за сняг.
              Да найстина са прекрасни зимни гуми. Карам ги вече втора година.

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                Мога да дам съвет от опит...Ако може да си намериш Семперит това е гумата!Модела го забравих ,но след малко ще слизам към колата и мога да го видя...Правихме си тест с приятели...Спираме на един баир и тръгваме после нагоре...Тей де само аз със Симперите тръгвах другите даже се изсилваха...Колата ми е бензин и то сравнително оборотен без никакви блокажи и тем подобни и смело мога да кажа ,че досега такава гума за сняг не съм виждал...Когато отидох за гумите мислех да взема най-евтините ,но след съвет от гумаджиите взех тези...Е не съжелявам тези гуми ми дават радост...тръгвам навсякаде...Гумата е изключително мека(чак ме е страх да я карам по асфалт)
                ето снимка от нета...
                Точно те тоя дето си го снимал ... я виж по-добре дали не пише некъде по него Made in Romania . Не че е лоша гума , но до третата година .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Бюджетно решение - Lassa ERA
                  Компромисно решение - Yokohama (не съм сигурен в модела)
                  Перфектно решение - Dunlop 3D
                  Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                    Мога да дам съвет от опит...Ако може да си намериш Семперит това е гумата!
                    Е как да не може?! Семперит са марка на Континентал, и наистина имат добри гуми(даже и по официални тестове),ама определено не са най-евтините.Около и малко над цените на Клебера.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пичове, човека си каза - гума до 90лв. Не пита кои са най-хубави. Никой даже не си направи труда да пита какъв размер, щото ако са 13 цола може да си купи отлични, ами ако са 16 цола какви да търси? Общо взето всеки препоръчва гумите с които кара Тия дето нямат възможност викат, че бюджетните решения са хубави. Тия дето карат Мишлени казват, че те.. никакъв обективизъм.

Коментар

Мишлена (Алпин - на лек автомобил) са супер, но на втората година предна дясна ми направи балон на една копка (е и джантата изкривих доволно но не чак да изпуска - мек страничен борд, сигурно сигуряващ по-висок конфорт, но не най-подходящия за нашите зими условия - лично мнение). Дънлоп (Грандтрек - на кросоувър) много добри, страшно износоустойчиви и ужасно шумни. Ханкук (Айсбеър 300 - на лек автомобил) - уникално поведение - сняг, лед, асфалт! Може би най-добрата гума за парите си, ако само пробваш... кусур е, че каучука явно е много мек и се износва бързо (2 сезона, около 20 000 км).
                        Това към което нямам наистина никакви забележки (откъм цена, износоустойчивост, поведение и шум) е Вредещайн. Сменил съм 3 чифта до момента (2 Сноутрак 2 и един от високоскоростните модели, но ми излезе от главата) и съм очарован. Та Сноутрак 2 (или модела който евентуално го е заменил) за мен, според твоите критерии, е "това е гумата!"

Коментар

Работя,на Боровец,зимата идват коли от цялата страна,през зимата сняг има доволно,смело мога да кажа че най-добрата гума за сега за сняг е Джиславет от стария модел щото новите вече нямат същия протектор.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                            Работя,на Боровец,зимата идват коли от цялата страна,през зимата сняг има доволно,смело мога да кажа че най-добрата гума за сега за сняг е Джиславет от стария модел щото новите вече нямат същия протектор.
                            Aко не греша те имат същия протектор като на сегашния Семперит
                            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                              Пичове, човека си каза - гума до 90лв. Не пита кои са най-хубави. Никой даже не си направи труда да пита какъв размер, щото ако са 13 цола може да си купи отлични, ами ако са 16 цола какви да търси?
                              По-скоро някой не си е направил труда да чете отначалото:
                              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              В условието има цена но няма размер и скоростен индекс,а това е важно за цената.
                              размера е 175/65/14 или 165/70/14
                              Иначе си прав за разликите в цените,зависещи от размера.
                              Поздрави!

Коментар

Човека пита за идеи. Идеи много:
                                1.Да са еФтини.
                                2. Добро поведение на лед.
                                3. добро поведение на сняг.
                                4 Да не се износват.
                                5. Да не стареят.
                                6. Да могат да се карат и през лятото.
                                7. Ако не се и пробиват, ще е добре.
                                8. Ако и на кал не се задръстват, ще е супер.

Е няма такъв дзвер!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X