Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манометър за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Манометър за гуми

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    ако не си купил още, ето линк
    Благодаря за линка. Но пише "компресомер".
    Иначе това е манометърче от същата фирма: http://www.consult-lozanov.com/index...=1&c=15&id=142
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 Преглед на мнение
      Вижте това!По-скъпо е от обикновен манометър,ама и повече работа върши.

www.tpms-bg.com
      Благодаря колега. Това устройство вече е обсъждано във форума. Някак си прекалено усложняване и не си заслужава.
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 Преглед на мнение
        Вижте това!По-скъпо е от обикновен манометър,ама и повече работа върши.

www.tpms-bg.com
        Дали върши повече работа за нашите цели? Хайде, да речем че прежаля 500 лв и си сложа такава система за следене на налягането в гумите. Веднага възникват следните въпросчета:

1. Как мога да я използвам за да си сваля налягането в гумите до определена стойност преди ще карам в дълбок сняг, на пясък и т.н.? Отговорът май е "Никак", защото от картинките на сайта не виждам някъде да се показва стойността на налягането във всяка гума. Т.е. освен въпросната система така или иначе ще трябва да си имам и манометър ...

2. При положение, че системата служи за да "дава визуални и звукови сигнали, когато налягането е ниско", какво ще се получи, когато съвсем съзнателно сваля налягането в гумите? Правилно! Системата ще започне да ми святка и да ми писука, за да ми съобщи нещо, което и без това знам. Т.е. само ще ме дразни, без да върши някаква полезна работа.

3. Предполагам, че тези датчици се завиват на вентилите. Хубаво, ама колко време ще останат там като подкарам през кал, камъни, коловози?

И какво излиза в крайна сметка?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Дали върши повече работа за нашите цели? ...
          няма да коментирам полезността на нещо което не съм ползвал
          но малко инфо за самата система

тя следи налягането в реално време на всяка гума по отделно
          датчиците от доста време насам са вътре в гумата
          показва данни при движещ се автомобил само (за това съм 99% убеден - трябва да проверя каталозите пак)

такава система всъщност служи да следи нежелана промяна в налягането
          което може и да е много полезно, може и да не е
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Четох / не сьм ползвал / едно време за тия и сьм на мнение,че при редовна проверка за налягането в гумите няма голям смисьл да го слагам това на колата си.Казвам кола защото на джип в гората,пяська или снега сьвсем се губи смисьла.
            Пада налягането и ми свирка.И като ми свирне какво правя?Свирне или аз я усетя и пак сьм за резервната гума,няма да го карам свиркащо я.Аз и без това ги проверявам тия гуми всяка седмица,за последните 6 години спукана гума на пьтя нямам /сьдрах една в един рьб ма тва си го усетих / и не виждам голям смисьл от тая далаверка.
            На жената колата мислех да слагам ма като я знам как ще се ньдупи гума да сменя на тукашна магистрала и сьвсем се загуби файдата.Да излиза от магистралата па ако ще и гума и джанта да са за боклука.После да ми звьнне,ще и я сменя
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
              Благодаря за линка. Но пише "компресомер".
              Иначе това е манометърче от същата фирма: http://www.consult-lozanov.com/index...=1&c=15&id=142
              ужас много ми се е спяло като съм гледал.... а на картинка го докарва...

Коментар

Дали върши повече работа за нашите цели? Хайде, да речем че прежаля 500 лв и си сложа такава система за следене на налягането в гумите. Веднага възникват следните въпросчета:

1. Как мога да я използвам за да си сваля налягането в гумите до определена стойност преди ще карам в дълбок сняг, на пясък и т.н.? Отговорът май е "Никак", защото от картинките на сайта не виждам някъде да се показва стойността на налягането във всяка гума. Т.е. освен въпросната система така или иначе ще трябва да си имам и манометър ...

2. При положение, че системата служи за да "дава визуални и звукови сигнали, когато налягането е ниско", какво ще се получи, когато съвсем съзнателно сваля налягането в гумите? Правилно! Системата ще започне да ми святка и да ми писука, за да ми съобщи нещо, което и без това знам. Т.е. само ще ме дразни, без да върши някаква полезна работа.

3. Предполагам, че тези датчици се завиват на вентилите. Хубаво, ама колко време ще останат там като подкарам през кал, камъни, коловози?

И какво излиза в крайна сметка?

Датчиците се монтират на мястото на вентилите,захранват се от батерии.♦С помощта на радиосигнал информацията за всяка гума се изпраща на дисплей разделен на секции според броя на гумите поставен на удобно място вътре в купето.Относно писукането опасенията ви колега са напразни(вторият вид показан в линка,модел201)не издава звуци.Относно святкането също,не святка само изчезва рамката около цифрите със стоиността на налягането на съответната гума.И последхо цената е почти на половина на 500-те лева които споменавате.

Поздрави!

П.С. Не се опитвам да навивам никого.На мен ми се вижда полезно и мисля да го поставя при смяната на гумите.
                Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Постави го. Проблемът е че е със съмнително кчество и изпуска налягането в един момент, и повече пречи отколкото да помага.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                    Някой да знае конкретно място, откъдето може да се купи нещо такова:

Представлява манометър с възможност за изпускане на въздуха.
                    Това ни е фирмата и ако можем да помогнем ще го направим

Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-01-09, 08:32. Причина: Реклама на сайт

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
                      Това ни е фирмата и ако можем да помогнем ще го направим
                      Въпросът е зададен достатъчно конкретно. Колегата търси "манометър за гуми с възможност за изпускане на въздуха". Вашата фирма (поне на сайта си) не предлага такива ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз търся такова нещо, но качествено. Такива като химикалка не са достатъчно точни. Зависят от прах, износване и т.н. Другото е че съм сравнявал уж качествени такива, от 5 измервания с 5 различни манометъра разликите са плашещи. Ако някой открие "джобен" манометър който да е качествен да драсне в темата.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Въпросът е зададен достатъчно конкретно. Колегата търси "манометър за гуми с възможност за изпускане на въздуха". Вашата фирма (поне на сайта си) не предлага такива ...
                          Колега,произвеждаме много повече от това което е написано в сайта ни,но както при повечето фирми така и при нас няма начин да изложиш това което произвеждаш-и Не съм целял да се рекламирам а да Помогна ако мога.Съжелявам ако излиза,че е реклама.

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
                            ... Не съм целял да се рекламирам а да Помогна ако мога...
                            Чудесно! Колегата е написал какво точно търси. Ако предлагате такова нещо - дайте конкретна информация какво имате, как изглежда, колко струва и къде може да се купи.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              И аз търся такова нещо, но качествено. Такива като химикалка не са достатъчно точни. Зависят от прах, износване и т.н. Другото е че съм сравнявал уж качествени такива, от 5 измервания с 5 различни манометъра разликите са плашещи. Ако някой открие "джобен" манометър който да е качествен да драсне в темата.
                              Само да знаеш за себе си--манометрите които са с предавателен механизъм винаги се износват.А за точноста-тези които са с държавна проверка можеш да си сигурен,че поне са минали през някакъв преглед преди да се продадат.

Коментар

Чудесно! Колегата е написал какво точно търси. Ако предлагате такова нещо - дайте конкретна информация какво имате, как изглежда, колко струва и къде може да се купи.
                                Е как да стане като първо те наритат а после те канят?Съжелявам,че пуснах страницата.........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X