Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манометър за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Манометър за гуми

Не съм фен на каквато и да е електроника в автомобила, но от две години ползвам електронен манометър и нямам грижа. В бриколаж беше около 30 лева, сега го гледам за под 10.

Коментар

А тия с пистолета може ли просто да им се махне пистолета или не е толкова просто? Ама пък дефлаторът май беше на самия пистолет.
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
        А тия с пистолета може ли просто да им се махне пистолета или не е толкова просто? Ама пък дефлаторът май беше на самия пистолет.
        Дефлатора е на пистолета, да. Иначе манометъра се сваля лесно.

Ама, кво те бърка? Нямаш място в УАЗ-ката ли? А защо не му монтираш и един малък компресор с бутилка, някъде. Така и ще помпаш, и ще изпускаш, с пистолета. Даже можеш да си прекараш и извод до всяка гума, или поне по един извод от всяка страна.

Има и капачки, дето няма нужда да се махат, като помпаш и изпускаш - мечтата на офроудъра.

А после като пощръклееш за блокажи, ще имаш готов монтиран компресор.

Идейка само...

...електронния го взех за 15лв някъде.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбира се, че може. Въпрос на мерак, но повечето са за големи налягания 8-10-15 атм. За наляганията които използваме, не са в силата си (от към точност).

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Разбира се, че може. Въпрос на мерак, но повечето са за големи налягания 8-10-15 атм. За наляганията които използваме, не са в силата си (от към точност).
            Нали по-горе ти казах. Моя е точен, поне засега. Показва еднакво с още 2 други. До 8 атмосфери е, до колкото помня.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Нали по-горе ти казах. Моя е точен, поне засега. Показва еднакво с още 2 други. До 8 атмосфери е, до колкото помня.
              Прощавай, ама нещо не разбрах, какво си ми казал? Питането не е от мен. Аз само си давам мнението!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Дефлатора е на пистолета, да. Иначе манометъра се сваля лесно.

Ама, кво те бърка? Нямаш място в УАЗ-ката ли? А защо не му монтираш и един малък компресор с бутилка, някъде. Така и ще помпаш, и ще изпускаш, с пистолета. Даже можеш да си прекараш и извод до всяка гума, или поне по един извод от всяка страна.

Има и капачки, дето няма нужда да се махат, като помпаш и изпускаш - мечтата на офроудъра.

А после като пощръклееш за блокажи, ще имаш готов монтиран компресор.

Идейка само...
                Вай, откъде почнахме, накъде отидохме...
                Иначе идеята е интересна. Какви параметри трябва да е компресорчето?
                БИО пчелен мед и пчелни продукти
                0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Прощавай, ама нещо не разбрах, какво си ми казал? Питането не е от мен. Аз само си давам мнението!
                  "Ти"-то съм го сложил погрешка, съжалявам. Просто недоразумение.

Мисълта ми беше че поне тоя 8-атмосферен, дето имам, е точен, колкото и електронния, и ментеливия китайски. А не е скъп - пистолета, барабар с манометъра, според етикета е италиански. Показват едно и също. Електронния мисля че беше до 5 или 6 атмосфери, а китайския мисля до 5. Големия - до 8. И показват едно и също, с точност до десета.

Компресори има при Явор-Vromos, и Goldy. Мисля че са еднакви. Двуглави и с бутилка. вдигат 8 атмосфери, и си имат пресостат и редуцир. Не помня цената, но питай - ще ти кажат. На 12 волта са.

Иначе, има и маркови на TJM и други фирми предполагам при Венци и Пламен Петрови.

Точно това им е и предназначението - за блокажи и помпане на гуми, и за инсталиране в кола, но последното съвсем не е задължително.

Аз сериозно се замислям да си сложа един такъв, ама пусто ферозата е тясна, та се чудя къде да го набутам.

А това като го имаш, можеш да си сложиш и камионска тромба някъде. Реакцията на тоя на когото свириш, е доста интересна, щото почва да се оглежда за TIR.

Коментар

Това е доста скъп манометър (ако говорим за професионален!). Същата работа върши всеки добър пистолет за помпане (на всеки има копче за изпускане на въздуха). Друг е въпроса дали имате нужда да мери правилно...
                    Ако ще мери "как да е..." - в Бриколаж има по 22лв.
                    Когато се събереш с непознати да играеш покер, първо се огледай кой е жертвата! Ако не я видиш ... значи си ти ...

Коментар

ако не си купил още, ето линк

Коментар

В София срещу гара Подуене има бензиностанция,май на Литекс,в една от кооперациите зад нея има малък магазин,фирмата май беше Камартон,та там има малък манометър,електронен,на цена 15лв. има и други по скъпи,в магазина има качествена техника не са ментета

Коментар

Някой да знае конкретно място, откъдето може да се купи нещо такова:

Представлява манометър с възможност за изпускане на въздуха.
                          В пловдив на Руския пазар - 14 лв с пистолет за помпене !!!

Коментар

Айде да помогна малко с точното място на магазинчето на Факом: GPS кординати С 42.68479; И 23.31327. бул.Пенчо Славейков 41. Има някакви манометри до 3,5 Атм. с добро разграфяване и диаметър на скалата 5 см.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вижте и това:
                              http://www.mine-tyres.com/first/proj...0www/mano.html
                              Когато се събереш с непознати да играеш покер, първо се огледай кой е жертвата! Ако не я видиш ... значи си ти ...

Коментар

Вижте това!По-скъпо е от обикновен манометър,ама и повече работа върши.

www.tpms-bg.com
                                Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X