Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с гуми?

Първоначално публикуван от vogel Преглед на мнение
    Весели празници на всички!
    На 26.12. реших да се поразходя с джипчето(F300).Тръгнах да качвам баирче по черен горски път с утъпкан сняг.Малко преди да го изкача гумите превъртяха, джипчето се плъзна обратно като шейна и тръгна да пада в една 2-3 м. яма.Уплаших се!Застана напреко на пътя и Слава Богу спря!Изправих го , върнах го и тръгнах отново.Стигнах почти до същото место и се плъзнах отново - отново яко шубе.Този цикъл го повторих 4 пъти без резултат.Отказах се.Най-обидното беше ,когато един SEAT и една PANDA 4x4 (раздрънкана до неузнаваемост) се качиха без да се замислят.
    Случилото се може да се обясни с моята неопитност - имам го от 2 месеца, но смятам , че причина може да бъдат и гумите - GOOD YEAR WRANGLER 225x75x15 с дълбочина на грайфера ~ 9 мм.
    Ако някой има версия за станалото ще му бъда благодарен ако я сподели.
    Същата попарка я сърбах и аз на Витоша миналата неделя (27.12). Тръгва по баира, минава 10 метра и момента в който види зор се завърта напреко. Джипа е F300, гумите - зимен Мишлен Алпин 4х4 на 3 години, 205/70 R15. На мокър, силно заледен или заснежен асвал и сняг се държат много добре. Преди да тръгна за Витоша пробвах на няколко пъти поведението - като залепен за пътя. Обаче като свърши пътя.... Нито задно, нито двойно помага. Буксува, върти се. Едно опелче с Гиславед Хорд Фрост 3 ме задмина без да се замисли...
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
      Да споделя и едно мое наблюдение:
      Във Варна има един баир към кв. Виница. При снеговаж е ад...
      Имам Рено Лагуна със нови ЗИМНИ гуми LASSA и с него се качвам по-лесно отколкото със САМУРАЯ с КОБРИ-те, само на заден мост. Като включа двойното вече нещата си идват по местата, но ХУБАВАТА ЗИМНА гума не е за подценяване.
      Задното на малките джипове няма аналог по трагичност(кола с предно е много по-добра)
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

През лятото бях свалил задния кардан на Патрола за ремонт и карах само на предно. На едно баирче с чакъл започна да драска като коте по стръмен ламаринен покрив и се наложи да обърна и го кача на заден ход. Така че не съм не съм напълно съгласен за карането само на предно. Всяка кола си е сметната за съответното предаване.
        sigpic

Коментар

Уточнете за какво спорите моля, защото това на мен нищо не ми говори GOOD YEAR WRANGLER 225x75x15 . Тук единственото ясно е размера.

GOOD YEAR WRANGLER F1 (WRL-2)
          GOOD YEAR WRANGLER F1
          GOOD YEAR WRANGLER HP
          GOOD YEAR WRANGLER AP
          GOOD YEAR WRANGLER RADIAL/SR-A
          GOOD YEAR WRANGLER RADIAL
          Или любимата ми- GOOD YEAR WRANGLER MT/R
          Или пък - GOOD YEAR WRANGLER AT/R

То човека си кара с GOOD YEAR WRANGLER 225x75x15 !
          LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X