Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение между Тракторки,Каймани и Кугър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнение между Тракторки,Каймани и Кугър

Първоначално публикуван от kkaammaazzaa Преглед на мнение
    Искаш да кажеш че посоката на задните гуми е назад а на предните напред.По ли е проходим джипа така или не?
    невярвам че ще може да чисти калта

Коментар

Колеги, добре де а кугъра по ли става за сняг и кал от каймана?

Коментар

Искаш да кажеш че посоката на задните гуми е назад а на предните напред.По ли е проходим джипа така или не?

В кал, трева и твърда настилка обърнатата гума дава по-добри резултати. За сняг още не съм сигурен.
        LZ1VMH

Коментар

Колеги, добре де а кугъра по ли става за сняг и кал от каймана?
          Щом ориентацията е към тракторки, то съответно логичния избор е "Кугър"
          LZ1VMH

Коментар

Влади мерси много за полезната информация.Като стигнем до купуване на гуми ще се обърна към теб

Коментар

много интересна тема имам няколко въпроса.
              между кайман и кугар на асфалт имат ли разлика в шума?
              на стръничен наклон кугара много ли е зле?
              имат ли разлика във височина и тежест при еднакъв размер.
              поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                много интересна тема имам няколко въпроса.
                между кайман и кугар на асфалт имат ли разлика в шума?
                на стръничен наклон кугара много ли е зле?
                имат ли разлика във височина и тежест при еднакъв размер.
                поздрави

Разлика в шума не забелязвам. Двете гуми са доста шумни над 80 км.ч.
                Виж при ниска скорост и в момента преди да спре джипа примерно на сфетофар при Кугъра се получава броене на напречните ламели съчетано с лека вибрация. Получава се тропане.
                Що се отнася до страничното хлъзгане чувството е интересно. Леко поместване се усеща особено на кал или сняг, което обаче опитния водач веднага трябва да го превърне в свой плюс като позволи на задницата да слезне по ниско от предните гуми и така да увеличи страничната устойчивост на машината. Тук задължително трябва да се работи с предните гуми. Много е тънък момента. Трябва да се насочат на горе и така да се спре страничното хлъзгане същевременно трябва да се внимава защото гумата се опитва рязко да завие нагоре и да стане неуправляема. Дали го обясних разбираемо?
                LZ1VMH

Коментар

ами добре си го обеснил. разбрано от това което казваш разбирам че само на хлъзгав терен се усеща разликата при страничен наклон.
                  пробвал ли си ги с минимално налягане 0.3 или 0.4 коя от двете се държи по добре ?коя от двете се окопава повече при продължително
                  боксуване ?шума ще го оставим на страна все пак тези гуми не са мислени за асфалта .също ме интересува височината на една 235.75.15 при двата модела еднаква ли е и ако се знае колко е ?
                  предполагам че доста повече от една нормална гума.
                  поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                    ами добре си го обеснил. разбрано от това което казваш разбирам че само на хлъзгав терен се усеща разликата при страничен наклон.
                    пробвал ли си ги с минимално налягане 0.3 или 0.4 коя от двете се държи по добре ?коя от двете се окопава повече при продължително
                    боксуване ?шума ще го оставим на страна все пак тези гуми не са мислени за асфалта .също ме интересува височината на една 235.75.15 при двата модела еднаква ли е и ако се знае колко е ?
                    предполагам че доста повече от една нормална гума.
                    поздрави

На ниско налягане при Кугър смятам че не му влияе (поне това за което ти питаш 0.2-0.3). За каймана съм по на кантар. Там ми се струва че ниското налягане има повече файда.
                    За окопаването не смятам че има разлика... (мое мнение) Закъсал ли си вече, всяка гума се окопава. Всеки случай Кугара дава страшна тяга.
                    За последното не мога да ти отговоря.
                    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                      На ниско налягане при Кугър смятам че не му влияе (поне това за което ти питаш 0.2-0.3). За каймана съм по на кантар. Там ми се струва че ниското налягане има повече файда.
                      За окопаването не смятам че има разлика... (мое мнение) Закъсал ли си вече, всяка гума се окопава. Всеки случай Кугара дава страшна тяга.
                      За последното не мога да ти отговоря.
                      0.2 - 0.3 разумно ли е да се кара регенерат?
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                        0.2 - 0.3 разумно ли е да се кара регенерат?

Не. Гумата дебортира лесно. Ако си с въздушен бедлок можеш спокойно да караш. Аз лично ги спадам до 0.7-0.8 при условие че не е каменисто или че ми трябва засилка с грубо преминаване (удари).
                        LZ1VMH

Коментар

Момчета, в нашия град не мога да намеря тези гуми и се чудя какво да правя. Предлагат ми някакви "Сахара" - Италиански регенерат. Размер - 215/80/15(за Паджеро 2)- Цена 155лв/бр. Някой карал ли е такива, мнения? Ще се кара предимно в Балкана (абе по лов и риболов) и подстъпите до ловните полета. И ако нямате инфо. то поне ме насочете към нещо подобно.
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                            Не. Гумата дебортира лесно. Ако си с въздушен бедлок можеш спокойно да караш. Аз лично ги спадам до 0.7-0.8 при условие че не е каменисто или че ми трябва засилка с грубо преминаване (удари).
                            а това не го знаех става дума за Стоун май така се казваха.аз съм решил да си направя бедлок като си завариа на джантите които имам в момента само металните пръстени които продават и между двата пръстена слагат полиретанов уплътнител.казват че на едно сузуки могат да се свалят доста поради ниското тегло на машината затова и казах 0.4 атмосфери.
                            благодаря за отговорите
                            поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Момчета, в нашия град не мога да намеря тези гуми и се чудя какво да правя. Предлагат ми някакви "Сахара" - Италиански регенерат. Размер - 215/80/15(за Паджеро 2)- Цена 155лв/бр. Някой карал ли е такива, мнения? Ще се кара предимно в Балкана (абе по лов и риболов) и подстъпите до ловните полета. И ако нямате инфо. то поне ме насочете към нещо подобно.

Сахара пък Италиански??? (Испански са).
                              Паджеро две пък 215/80/15 ???? (малеят).
                              Цената иначе през официален дилър е 195 лв. Така че това което ти го предлагат е на много ниска цена.(стига да те устройва размера).
                              Иначе за Инсата аз лошо не мога да кажа.
                              Последно редактирано от GOLDY-Владиан Христов; 16-06-09, 16:46.
                              LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X