Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилно налягане на гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ти да не би да се занимаваш с гуми?

"Избери си работа, която обичаш и ще си почиваш цял живот!"

Конфуций

Коментар

[quote="Volk"]Ти да не би да се занимаваш с гуми?
      Да и с това се занимавам.
      LZ1VMH

Коментар

До: Правилно налягане на гуми?

Искам да събудя една стара, позабравена, и според мен недовършена, тема.
        Както е известно, повечето тук, не карат с оригиналните гуми.
        Та да попитам?: Дали някой е чувал, или виждал, уред който да показва разпределението на теглото по площа на контактното петно?
        Нещо като тензометрична матрица.?
        Последно редактирано от Пенчо; 10-12-08, 13:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Искам да събудя една стара, позабравена, и според мен недовършена, тема.
          Както е известно, повечето тук, не карат с оригиналните гуми.
          Та да попитам?: Дали някой е чувал, или виждал, уред който да показва разпределението на теглото по площа на контактното петно?
          Нещо като тензометрична матрица.?
          За какво ти е това измерване?
          Ако ти трябва теоретично -има начини.
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Как за какво? То е в заглавието на темата.Според мен правилно е онова налягане, което разпределя равномерно тежестта върху площа на контактното петно.

Коментар

Как за какво? То е в заглавието на темата.Според мен правилно е онова налягане, което разпределя равномерно тежестта върху площа на контактното петно.
              Дали има нещо ново по вупроса ми?

Коментар

Хайде пак да поразбудим темата! Наистина ли няма таквоз чудо измислено, или да се приспособи от нещо?

Коментар

Хайде пак да поразбудим темата! Наистина ли няма таквоз чудо измислено, или да се приспособи от нещо?
                  За какво ти е? Отиди си премери теглото върху всяка гума. После напомпай пропорционално, и готово. Тогава и петното ще ти е еднакво.

...друг е въпроса че оптималното петно отзад и отпред на практика никога не е еднакво, тъй че най-вероятно пак гризваш дръвцето. Отпред имаш сходимости, castor, camber и kingpin ъгли, например. оптималното петно е това, при което предницата се държи най-добре. Ама това "най-добре" пак е според вкуса на каращия, вида, размера и налягането на гумите.

И накрая пак опираме до експерименти. ...от чиито изход резултатите ще са противоречиви, ако експеримента се прави от повече от един човек.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    За какво ти е? Отиди си премери теглото върху всяка гума. После напомпай пропорционално, и готово. Тогава и петното ще ти е еднакво.

...друг е въпроса че оптималното петно отзад и отпред на практика никога не е еднакво, тъй че най-вероятно пак гризваш дръвцето. Отпред имаш сходимости, castor, camber и kingpin ъгли, например. оптималното петно е това, при което предницата се държи най-добре. Ама това "най-добре" пак е според вкуса на каращия, вида, размера и налягането на гумите.

И накрая пак опираме до експерименти. ...от чиито изход резултатите ще са противоречиви, ако експеримента се прави от повече от един човек.
                    Ами мерил съм го.
                    ПЛ 830кг
                    ПД 770кг
                    ЗЛ 520кг
                    ЗД 480кг
                    Това е само с мен вътре. С всичкия багаж не съм мерил.
                    Та каква да е пропорцията, като на табелата ми е 1.8 и отпред и отзад.
                    А съм и с по-големи галоши. Оригинално 205/70/15 Кумхо , сега 215/75/15 БФГ АТ
                    Поздрави.

Коментар

Бих си я карал на 1.8, а ако много твърдо - на 1.7

Както виждаш и теглата са едно към гьотере, че и се менят от всеки килограм в резервоара, багажника или купето.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бих си я карал на 1.8, а ако много твърдо - на 1.7

Както виждаш и теглата са едно към гьотере, че и се менят от всеки килограм в резервоара, багажника или купето.
                        Аз така си я карам, ама си ме гложди точността. Все пак инженер съм, и ми е тъпо, нещо като не може да се измери и оразмери.
                        А това за метода на пробите и грешките, още в техникума ни го преподаваха.

Коментар

Не помня в чий подпис беше написано: "Тесен специалист, това е човек, направил всички възможни грешки в някоя тясна и област на науката и/или практиката."

Коментар

Не помня в чий подпис беше написано: "Тесен специалист, това е човек, направил всички възможни грешки в някоя тясна и област на науката и/или практиката."
                            Аз съм от широките - грешки праим секакви.

Коментар

От: Правилно налягане на гуми?

Дали пък топлата вода не е открита вече?

Коментар

От: До: Правилно налягане на гуми?

Прочетох темата,но не мога да намеря това което ме интересува.А то е :
                                Повечето от форума карат с по-големи гуми от предписаните от производителя.Някой път разликите са големи.Например на моята Витара и дават 1,6/1,6 атм.отпрд и отзад.Няма празна-пълна,само това.Щатните гуми са 195R15 или 205/70/15. Аз съм с 265/70/15 (АТ). и казах на вулканизатора да ги напомпа пак на 1,6 атм. с азот.
                                При по-големи гуми,променя ли се налягането,зададено от производителя.Нагоре?Надолу?
                                Не ми се експерементира с тоя азот,че много разкарване
                                Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X