Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми LASSA- качества???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• гуми LASSA- качества???

Здравейте, търся си летни гуми за Гранд Витара- предложиха ми гуми Lassa, за съжаление единствената ми информация за сега е че са 50/50 - шосейни/ off. Може ли някой да ми даде инфо за тази марка - ще съм много благодарен.

До: гуми LASSA- качества???

Слагал съм Ласа на Civic CRX и бях много доволен. Сивика е много лека кола и при високи скорости е много чувствителен към гуми, на мокро да не говорим. С Ласа-та просто заспа, включително на мокро. А съм го карал с всякакви гуми. Това по българските пътища си е постижение.
    Виж за джипове идея нямам.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

LASSA е продукт на компанията BRISA , съвместно предприятие на японския концерн Bridgestone и най-големия турски конгломерат Sabanci Holding. Използвайки технологиите на Bridgestone, най-големият производител на автомобилни гуми в света, BRISA произвежда над 400 различни размера автомобилни гуми с марките Lassa и Bridgestone.
      През 1996 г. BRISA печели престижната Европейска Награда за Качество, присъждана за прилагането на Европейския модел за качество във всички аспекти на дейността на фирмата.
      Това е инфо от сайт на фирма за гуми и джанти. Така че вероятно е доста "напудрено", но все-пак ти дава някаква насока.
      Виж също и тук: http://www.lassa.com.tr/lassaweb/company.htm

ПП. Не си конкретизирал за точно какви гуми става въпрос: модел/ шарка и други подбробности.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от teodor Преглед на мнение
        Здравейте, търся си летни гуми за Гранд Витара- предложиха ми гуми Lassa, за съжаление единствената ми информация за сега е че са 50/50 - шосейни/ off. Може ли някой да ми даде инфо за тази марка - ще съм много благодарен.
        teodor я прочети ТАЗИ тема...
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

да, благодаря за линк-а вчера уж преглеждах назад, но иавно "уж", предполагам че тези коментари ще ми свършат работа..Благодаря още веднъж.

Коментар

Първоначално публикуван от teodor Преглед на мнение
            Само да вметна,това 50/50 означава много...Т.е и на асвалт и на черно са гола вода...или-или...Компромиси са възможни,но за близки приложения.А може и информацията която са ти дали,да е подвеждаща.Кажи направо кой е модела
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

E аз имам и такива. 195/80/15. Според мен не са лоши гуми. Особено за цената си. Става въпрос за фероза. Карал съм ги и на сухо, и на сняг, и на кал. За кал не стават, но не са чак отвратителни.
              На сняг според мен са добре, особено имайки в предвид че не са чисто зимни гуми. Дори и върху лед (ръбест полуотпкан сняг, замръзвал и топил се няколко пъти) на няколко пъти се справиха доста прилично. На неотъпкан и нечистен сняг в Рударци тази зима си ходех където си искам. А някои местни УАЗаджии гледаха тъпо и учудено, не можейки да мръднат.

Според мен гумата е компромис, но добър. Цената също е добра. Не се износват лесно, но не са и твърди.

Имай в предвид и че на различни джипки и различен стил на каране, едни и същи гуми се държат различно. И не винаги по-скъпите и по-маркови се държат по-добре. Има разбира се и доказали се гуми, и ако се разровиш из форума сигурно ще намериш. Обаче обикновено и цената е друга. Понякога СЪВСЕМ друга.

Това всичкото се отнася за Competus. Други на LASSA не съм имал.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X