Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайски гуми, мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Китайски гуми, мнения

Здравейте, търся мнения за гуми LINGLONG - GREEN MAX ALL SEASON.
    Дали си струват? Ако някой е карал с такива да сподели.
    Благодаря!

От: Китайски гуми, мнения

Да си стуват.... сигурно колкото струват - толкова. За закъпване на положение веорятно стават - примерно комплаект такива нови ще са по добре от маркови на 8 години. На втория сезон ще са като марковите на 8 години - т.е за изхвърляне.

Коментар

Гумаджии казват че китаеца показва заводски показатели 2-3 години, след това падат. Марковите по 4-5-6 години. Абе зависи колко ще я караш тая кола, с колко караш, колко рязко се налага да спираш и е такива неща.

Коментар

За форумните кОрифей каквато и да е гума на 4 години е за боклука !

Коментар

По провинцията мернах едни китайчета, които на живо изглеждаха много ОК - Austone Masprire M/T , особено в предвид цената им от под 170 лв/бр за р-р 265/75-R16.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:prinx-new-mt-tires-011218-nm0.jpg Прегледи:0 Размер:69.4 КБ ID:6522018

С тази цена са на почти 60% от цената на маркиджани гументки и дори идват по-евтини и от, доста популярните напоследък унигрипове, уестлейкове грипмакси и т.нт...
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            По провинцията мернах едни китайчета, които на живо изглеждаха много ОК - Austone Masprire M/T , особено в предвид цената им от под 170 лв/бр за р-р 265/75-R16.

Натиснете снимката за да я уголемите Име:prinx-new-mt-tires-011218-nm0.jpg Прегледи:0 Размер:69.4 КБ ID:6522018

С тази цена са на почти 60% от цената на маркиджани гументки и дори идват по-евтини и от, доста популярните напоследък унигрипове, уестлейкове грипмакси и т.нт...
            В нета не ги намирам тези , явно за момента никой не ги внася.
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

В нета не ги намирам тези , явно за момента никой не ги внася.
              В Кюстендил, в една полуумрела гумаджийница, съм ги виждал на живо, а ме съмнява там да ги произвеждат, ерго некой требе да ги е внесъл

п.п. а иначе гугъл, без особен напън от моя страна ми излплю това: https://www.gumi-varna.com/eshop/sea...20M/T&brand=21
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Да , излизат . Проблема е , че само 2-3 размера се предлагат като цяло .
                Лично аз си търся 265 70 16 и по принцип точно тази гума се произвежда в този размер , но явно в България ги няма .
                Който търси , намира !

Коментар

Здравейте колеги,
                  малко стара тема повдигам, но се надявам през това време да има повече колеги с опит, които ще могат да дадат мение. Та обух уазката с 31-ци COMFORSER OWL CF3000.. гумаджиите първноначално ги напомпаха на 2,2 атм. Видяха ми се доста напомпани и ги помолих да ги оставят на 2 атм. После коментирахме с приятели на колко си държат гумите и менията бяха много различни.. от 1,4 до 2,2. Уазката естествено няма "лепенка при вратата" с данни за помпането, та реших да се допитам и до колегите тука колко ги помпат, все пак тези гуми доста навлезнаха и все по - масово се карат и съвет от хора с опит лично на мен ми е ценен.
                  Та на колко бара/атм. бихте ме посъветвали да държа напомпани гумите или да ги помпам на усет и визия?

Don't hunt IF you can't kill
                  първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Аз карах китайските на УАЗа ( докато го имаше ) на 1,6.....1,8 . Но те те бяха доста твърди и по камънак не беше комфортно
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• cnc82
                      cnc82 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Градски какво стана с УАЗ-а ? 🤔

• aldr
                      aldr коментира
                      Редактиране на коментар
                      Продадох го ....

Според мен не ги карай повече от 1.7-1.8
                    И пак зависи къде караш, но това като среден компромисен вариант за навсякъде.
                    Който търси , намира !

Коментар

Аз мисля, че по зависи след това 31" какво има написано. Тесни и широки гуми се помпат различно на една и съща кола. Мое мнение.

По въпроса за "китайските" и "фирмените" гуми съм силно скептично настроен. Лично изхвърлих "фирмен" Мишлен на 2.5 години, с 1 сант грайфер, произведен в Полша. Тая "фирмена" гума на сухо не спираше.
                      Купих "фирмен" Фалкен за Смарта (145/50/15) и на гумаджията не му стигнаха тежестите да го балансира. Подобен Фалкен (265/70/16) произведен в Япония на Патрула на Женя беше с тежести по 15-30гр.
                      Та моето наблюдение е, че или си купуваш фирмени гуми правени там където е фирмата, или няма значение, че пише Мишлен. По-добре китайски. Поне са по-евтини от същия боклук с фирмен надпис.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

• Borizanov
                        Borizanov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Да, 31х10,5х15 са... извинявам се, не го изясних това, щото аз лично като кажа или чуя "31-ци" разбирам 31х10,5х15 и мисля, че и другите така го разбират.. то иначе и на гумата пише до колко се помпа но от теми тук във форума повечето казват "гледай какво пише на лепенката.."
                        Та затова "сондирам" мнения такива гуми кой как ги кара. Под "такива гуми" имам предвид китайските от тоя клас, щото предполагам, че освен шарката другите характеристики са горе-долу еднакви съдейки по многото други китайски стоки дето се правят в един завод, еднакъв вид но излизат с различни лепенки.

На този размер на Паджеро 2 Дуратрак го карах на 1,8, основно по асфалт вървеше. Вижа дали шарката ляга изцяло на асфалта, на сухо се вижда като я покараш.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Запазил съм едно мнение на колега от форума , споделено преди доста години ... Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_20211108-200022_Samsung Internet.jpg Прегледи:0 Размер:291.5 КБ ID:7015065
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• I.Stoyanov
                          I.Stoyanov коментира
                          Редактиране на коментар
                          Сашо, аз Тойотата я карам на 1.1бара предни - 1.3 бара задни - BF Goodrich MUD terain 235/85/16. Никакви драми с години, това разбира се джип който се кара с макс 90км/ч и да кажем 10% извънградско. Всичко останало е 15-20% в града и останалото по горските пътеки. Само като превозвам повече товари (например 850кг. бетонни паркотела) напомпах задните на 1.8 бара.

Леката кола я карам летни/зимни на 1.8бара, рядко 1.9 бара. Рядко се налага да подменям нещо по окачването. Брата кара на 2.2бара - 2.5бара. лека кола... Шарнирите са консуматив, дори и хубавите такива. Не слуша да спадне тия балони....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X