Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фронтерата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми за Фронтерата

Айде бе никой ли не иска да каже. Да си задам по просто въпроса някой кара ли си джипа (part time) с предни и задни (2х2)различни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
      Айде бе никой ли не иска да каже. Да си задам по просто въпроса някой кара ли си джипа (part time) с предни и задни (2х2)различни гуми.
      Ами ако са с еднакъв диаметър няма да имаш проблем!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

И аз така си мислих Благодаря. Днес една търговка на гуми по телефона(само мога да гадая за цвета на косата й) ми каза че за джип е немислимо да се кара с различен модел гуми, искаше ми се да я питам защо е немислимо но сигурно ще реши че се заяждам.
        Още веднъж благодаря.

Коментар

Ами жената не те е лъгала, диаметара е важен но като си на 4х4 ще имаш различно сцепление/приплъзване между двата мост и от там ще се получават различни натоварвания на раздатката. Ако ти е скъпо 4 еднакви гуми купи си лека кола.

Макар че има един познат караше Исузу Родео с 4 абсолютно различни гуми като едната предна беше от лек автомобил
          джипа изглеждаше ужасно и сотеже много наклонен на едната страна. Така го кара 2 години и нищо не счупи. Но това си е и до късмет.
          no signature no problems

Коментар

ДА питам нещо????
            За джанти....ще станат ли на Фронтера джанти от Тойота,Нисан или Митсубиши?
            знам,че разтоянието между болтовете е 6х139.7
            Но незнам дали ще пасне ЦЕНТРАЛНИЯТ ОТВОР???
            Някой ако е слагал или пробвал да каже...
            Благодаря!!!
            Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Питане към всички: мога ли на моята Фронтера А да сложа гуми 31/10.5/15? Не е повдигана. Прилагам снимка.
              Прикачени файлове
              Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнение
                Питане към всички: мога ли на моята Фронтера А да сложа гуми 31/10.5/15? Не е повдигана. Прилагам снимка.
                265/75/15 може максимално без лифт. Не опират. Другия стандарт не ми е ясен. Аз съм със 16 цолови.

Коментар

ОК. Около "свети 25" (след заплата) ще посещавам Голди.Ще търся нещо 30% OFF/ 70% ONN.
                  Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Не искам да налагам мнение. Аз карам с Yokohama Geolandar A/T-S. Варненската група знае за какво иде реч. Компромисни гуми.
                    http://www.kristo-2.com/gumi/viewmod...el=339&brand=2
                    (просто този линк ми попадна, но се вижда гумата, а и коментара е правилен, от опит го казвам )

Коментар

Аз съм със 255/75/15 на ОФА 1994 и мисля,че може и малко по-голяма.Примерно 265/75/15,но не повече,ако става въпрос за ОФА дълга база.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                        Не искам да налагам мнение. Аз карам с Yokohama Geolandar A/T-S. Варненската група знае за какво иде реч. Компромисни гуми.
                        http://www.kristo-2.com/gumi/viewmod...el=339&brand=2
                        (просто този линк ми попадна, но се вижда гумата, а и коментара е правилен, от опит го казвам )
                        И аз съм с такива на Терано І. Сложих ги преди три месеца и не съм ги подлагал на кой знае какви екстремни изпитания (суша е тук, наводненията се бавят нещо тая година), а за асфалт са просто супер. Тихи, комфортни, икономични (доколкото може да е икономичен тоя звяр)
                        Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнение
                          Можеш да сложиш 31х15, аз съм с такива и отговарят на 265/70/15. Можеш и 32" да сложиш, но ще трябва да махнеш калобраните.
                          П.П. Ако слагаш регенератки задължително пробвай отпред как влизат, преди да ги платиш, защото не отговарят на размерите. И не си взимай "Инса" (лично мнение). Ако те интересува защо, пиши на ЛС.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Можеш да сложиш 31х15, аз съм с такива и отговарят на 265/70/15
                            31 инча са 31х2.54 = 78,74 см.
                            10.5" = 26,67 см.
                            съответно размера е 265х75 макар че 78.74 е по-близо до 80 но карай.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от recaro_7 Преглед на мнение
                              ДА питам нещо????
                              За джанти....ще станат ли на Фронтера джанти от Тойота,Нисан или Митсубиши?
                              знам,че разтоянието между болтовете е 6х139.7
                              Но незнам дали ще пасне ЦЕНТРАЛНИЯТ ОТВОР???
                              Някой ако е слагал или пробвал да каже...
                              Благодаря!!!

Да по принцип стават - аз си взех джанти от един колега с Нисан, а видях абсолютно същите на едно Мицубиши.
                              Само че имах проблем с гайките!!! Шпилките на Фронтерата идват малко късички или пък тези джанти са дебели, но май проблема е в отворите на джантите (широки) пък и ги взех без гайки! Е моите гайки не ставаха и трябваше да си купя едни подходящи (на снимка 1) и да ги занеса на стругар, за да станат (снимка 2) така че да уплътнят добре джантите.
                              Как мислите - добре ли са станали (малко кофти снимка 3, но пък се вижда добре откъснатата ми шпилка)?

П.П. На снимка 2 не се вижда добре, но и на второто ниво си има засечка като горе...
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от karviola; 06-06-09, 09:16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X