Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фронтерата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за Фронтерата

Най вероятно чак на пролет ще мога да сменя гумите, но знаете как е като ти влезе мишката в главата и не можеш да спиш, та ако изкажете мнение по моя въпрос ще съм Ви благодарен.
    Първо нямам представа дали ще влязат доброволно 235 85R16 макар че ми се иска, ако е възможно направо другите размери отпадат.
    Второ ако не могат да влязат в момента съм с 255 65R16(29'') и ми се иска по високи и по тясни гуми. Ако 235 85R16 идват високи съм се спрял на 245 75R16 или 215 85R16, лошото е че и двата размера са малко ш....ни.
    И на трето място но не по важност е цената, разгледах размерите на федима колуей и малатеста (според мен в сайта им не са показани всички размери), колуей имат 215 85R16. Шарката ще бъде АТ.
    Возилото е Опел Фронтера КБ

До: Гуми за Фронтерата

Повдигай "Фронтерката" и сложи каквито си поискаш!В момента съм с 31/10.5/15,но ми позволява и 33-ки без никакви проблеми.Ако знаех,че ще ги поеме щях да съм с такива!...

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
      Най вероятно чак на пролет ще мога да сменя гумите, но знаете как е като ти влезе мишката в главата и не можеш да спиш, та ако изкажете мнение по моя въпрос ще съм Ви благодарен.
      Първо нямам представа дали ще влязат доброволно 235 85R16 макар че ми се иска, ако е възможно направо другите размери отпадат.
      Второ ако не могат да влязат в момента съм с 255 65R16(29'') и ми се иска по високи и по тясни гуми. Ако 235 85R16 идват високи съм се спрял на 245 75R16 или 215 85R16, лошото е че и двата размера са малко ш....ни.
      И на трето място но не по важност е цената, разгледах размерите на федима колуей и малатеста (според мен в сайта им не са показани всички размери), колуей имат 215 85R16. Шарката ще бъде АТ.
      Возилото е Опел Фронтера КБ
      Бре за пръв път чувам,че има 16 на фронтера качи някоя снимка на джантите.По принцип няма невъзможни неща гуми можеш да сложиш всякакви.Специално за фронтерата съм я тествал с широки 255,75,15-малатеста кобра добре се справя сега съм с 235,75,15 роадстоун много добре се справя така,че гледай да не е толкова широка но да бъде по-висока гумата.Ако търсиш проходимост а не гъзария
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
        Бре за пръв път чувам,че има 16 на фронтера качи някоя снимка на джантите.По принцип няма невъзможни неща гуми можеш да сложиш всякакви.Специално за фронтерата съм я тествал с широки 255,75,15-малатеста кобра добре се справя сега съм с 235,75,15 роадстоун много добре се справя така,че гледай да не е толкова широка но да бъде по-висока гумата.Ако търсиш проходимост а не гъзария
        А ми ако е съвкупност "гъзария с проходимост"тоест А/Т на BFG,какъв е проблема?Драска много здраво по снега - тествано и доказано!Утре ще пусна актуални снимки!

Коментар

Джантите са като на снимката на колегата Рекаро_7. Аз също си мислих за повдигане но се съмнявам да няма странични ефекти макар, че ако трябва повдигане то ще е съвсем малко. Освен това както казах финансовия фактор е решаващ и ако се прави то ще е с подложки на пружини и амове и не ми е много ясно за задните амове какви трябва да са подложките и дали изобщо става.
          Прикачени файлове

Коментар

Ето обещаните снимки.А за повдигането ако е в нормални граници нама проблеми.Врътнах вече над 6000км по всякакви терени и за сега е супер.
            Прикачени файлове

Коментар

Колеги някой ако кара с размер 235 85R16 може ли да измери диаметъра на гумата и да сподели.

Коментар

32 инча

Коментар

Аз знам, че 235 85R16 отговаря на 32'' и според таблицата отдолу е с височина 31.7''.
                  Според колегите тези размери се разминават от измерените особенно на регенератите.
                  Затова молбата ми е някой да измери с ролетка.

Коментар

http://www.bfgoodrichtires.com/specs...t-a-ko/44.html

Коментар

По принцип всеки си хвали неговото.Кал-мал,но сега ги ползвах и на неразринат сняг(Русе:03.01-07.01.08г.) и нямам оплаквания.Правих се и на влекач на бусове и коли на закъсали колеги с ВЕРИГИ.Ценово също са добре-220-250,както ги спазариш.
                      Наслука!http://www.offroaders.com/tech/AT-MT...re-MT-KL71.htm
                      П.П-на тази страничка има и ревю от собственици на тая гума,както и на почти всички джипови гуми.
                      Последно редактирано от maxxx; 12-01-08, 08:12.

Коментар

В момента съм с 265/75/16,без тунинг.Така че мисля че това което искаш ,НО на височина 80 ще стане без проблем.
                        Прикачени файлове
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                          В момента съм с 265/75/16,без тунинг.Така че мисля че това което искаш ,НО на височина 80 ще стане без проблем.
                          Хехехе пресилените снимки най-обичам

така май е по-истинско.
                          Прикачени файлове
                          no signature no problems

Коментар

Благодарности за отговора на Адвоката, щом 265/75R16 влизат без преработки значи и 235/85R16 трябва да станат. Иначе няма кинти за БФГ най вероятно ще сложа регенерат.

Коментар

Поради основния фактор (финансовия) се налага да питам още нещо:
                              Говори се че джиповете се карат задължително с 4 еднакви гуми, но това не се ли отнася за тези които са фул тайм?
                              Накратко в момента съм с General grabber st 255/65/R16 и предните са добре а задните са за хвърляне ако сложа два броя Lassa competitus 255/65/R16 ще има ли проблем и какъв?

Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X