Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Тaя вечер в Куфлaнд Плевен,гледaх едни перфектни,aмa перфектни Дебикa,все едно току що бяхa извaдени от aвтолкaвa нa зaводa,тa товa с ДОТ вете мисля ,че е фишек.Въпросa е,че някои центрове зa гуми дaвaт по- добрa ценa и по-голям избор от мaрки ,товa е!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз пък се чудя защо не съм виждал в хрантеллните вериги нещо различно от корморан, дебица, барум, сава и тнт.....

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        Тaя вечер в Куфлaнд Плевен,гледaх едни перфектни,aмa перфектни Дебикa,все едно току що бяхa извaдени от aвтолкaвa нa зaводa,тa товa с ДОТ вете мисля ,че е фишек.Въпросa е,че някои центрове зa гуми дaвaт по- добрa ценa и по-голям избор от мaрки ,товa е!
        Как точно ги видя че са перфектни???Хората с усет правят тестове на различни марки гуми,виждат разликата в поведението им,при различни условия.А който иска-чете и се учи от чуждият опит.Който знае всичко,не се учи даже от собствените грешки.Аз предполагам,че не бих усетил разликатата в поведението на премиум гуми,и среден клас.Човекът,занимаващ се и с гуми написа-качеството на всички марки е паднало много.Има и доста дефектни.Имам летни Мишелин,и не са съвсем перфектни-платовете в страничните бордове са малко вълнообразни.И това е при уж най-добрите...При ниският клас може и да хвърчат парчета,може и човек да има късмет-качеството е относително.Моят размер зимни не е стандартен,а и съм манджия...От веригите си купуват непретенциозни клиенти,фокусирани върху цената основно.Просто всеки търговец се опитва да отхапе парче от баницата,а тя в България е много малка.Има голям процент карат с гуми на старо-трета употреба,други с галоши...Жалко само за возещите се в техните коли...

Коментар

Аз пък все се чудя какво толкова лошо ще стане ако човек си сложи на колата гуми Дебица или Корморан вместо Мишелин или някоя друга супер марка?

Тия звездички за спирачен път по които се сравняват, виждали ли сте ги в метри?

Коментар

А може ли да купуваме олио,сол,захар от тези вериги?
            Не ги произвеждат...
            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Тия звездички за спирачен път по които се сравняват, виждали ли сте ги в метри?
              Абсолютно си прав!
              Всъщност, най-доброто е да не се виждат на живо в минус тия метри, или сантиметри..

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
                А може ли да купуваме олио,сол,захар от тези вериги?
                Не ги произвеждат...
                Може,и зехтин от костилки по 6 лв

Коментар

Е то си пише-6 лв. Има и от 16, изборът е личен.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Според мен сме свидетели на поредната ответна реакция на гумаджийте...карам трета зима на лека кола с такива Дебица купени от Кауфланд...три от тези на цената на една от известна марка...Ами, като за бюджетен автомобил, нормална гума...Щеше да е смешно обратното, ако автомобила струва по-малко от гумите си...

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                      Как точно ги видя че са перфектни???Хората с усет правят тестове на различни марки гуми,виждат разликата в поведението им,при различни условия.А който иска-чете и се учи от чуждият опит.Който знае всичко,не се учи даже от собствените грешки.Аз предполагам,че не бих усетил разликатата в поведението на премиум гуми,и среден клас.Човекът,занимаващ се и с гуми написа-качеството на всички марки е паднало много.Има и доста дефектни.Имам летни Мишелин,и не са съвсем перфектни-платовете в страничните бордове са малко вълнообразни.И това е при уж най-добрите...При ниският клас може и да хвърчат парчета,може и човек да има късмет-качеството е относително.Моят размер зимни не е стандартен,а и съм манджия...От веригите си купуват непретенциозни клиенти,фокусирани върху цената основно.Просто всеки търговец се опитва да отхапе парче от баницата,а тя в България е много малка.Има голям процент карат с гуми на старо-трета употреба,други с галоши...Жалко само за возещите се в техните коли...
                      Имaм дипломи зa кaучици и полимери+aвтомонтьорство,първaтa ми дaвa усет зa кaучиците ,тa aко щеш и по миризмa,елaстичност,плaстичност,нa тaя бaзa износоустойчивост,стaреене ,aмортизaция,прaктикaтa едно време ми беше в зaвод със70% военно производство,противогaзи,тaнкови и зa други мaшини бaндaжни търкaлетa,тa зa товa рaзбирaм гумите,кaто ги видя,нa мaрки не робувaм.С Мишелин съм имaл нaй-големи проблеми,оригинaлни гуми трудно се нaмирaт,освен във високия клaс и нaй-вече при нaс с джиповете.Тa комбинaциятa от обучение плюс години прaктикa ,учaт нa много нещa и нямa подвеждaне.Сори зa отклонението,но не е нужно дa сцепиш гуми от кaрaне зa дa устaновиш дaли стaвaт или не.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Тест на 50 марки зимни гуми 16".На квалификациите мерят спирачен път на мокро от 80 км/ч.Дебика-41,1 метра,Континентал-32,4:Мишелин-35,6:Барум-37,2 и т.н.Дебиката отпада от теста,заедно с една сюрия китайчета.Да не се стига дотам,човек да види че не му достигат даже и 3-4 метра спирачен път в аварийна ситуация,а и дано да не попада в такива...Ако водача е добър,то и дори с Вида Спорт може и нищо да не стане

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                          Тест на 50 марки зимни гуми 16".На квалификациите мерят спирачен път на мокро от 80 км/ч.Дебика-41,1 метра,Континентал-32,4:Мишелин-35,6:Барум-37,2 и т.н.Дебиката отпада от теста,заедно с една сюрия китайчета.Да не се стига дотам,човек да види че не му достигат даже и 3-4 метра спирачен път в аварийна ситуация,а и дано да не попада в такива..
                          Зимно време две от колите карат с Дебица, лятно време с не помня вече какво ама пак от бившия соц. Гумите са купени нови и в момента са на по 3 години.

Едната кола има АБС, другата няма, ама и двете за тези три години имат по три удара отзад и нито един отпред. Как става тая работа?

Ужаската никога не е имала (откакто е при мен) гуми на по-малко от 10 години. И тя има актив от два удара отзад и нито един отпред.

Коментар

Като купиш дебица или нещо подобно и се разпадне след 3-години боли ама не много.
                            Повече боли като захапеш скъпи маркови гуми със стар дот или незнайно качаство и те се разпаднат на 2-рата.
                            При нас има повече рекламаций на мишелин ,континентал,и гудиар от колкото на евтините,
                            Част от това се дължи и на факта,че скъпите гуми ги купуват по взискателните хора с по-бързите коли които искат да си купят нещо хубаво на за сметка на това взимат хубави "качествени"гуми от бг вносител и на пазарджик вече са им изтръпнали ръцете да стискат волана да не изпадне,че на 140 не се седи в колата толкова са им прави гумите.
                            Днес гледах едни дънлопи рънОфлат които продадохме минмалата година на наш клиен за бмв х... за около 2000лв дот 4414 едната предна лява найстина се разпада и изпадат дребни части от граифера.
                            Това се дължи основно на престаряване на каучуковата смес ако има такава разбира се.
                            Добре,че човека е разбран и малко по възрастен та минал им е 5-6000км тази зима още толкова и догодина на лято в кофата и така.
                            Да не обяснявам една кака как сама си купи с нейната велика отстъпка от диана едни мишелини 18-ки джипови за незнам колко стотин лева гумата и слага ги гумажията качва на баланса и те криви на гадулка.
                            Тръгва каката връща се и вика ма тая коле не се кара и ние и казваме криви са ви гумите а тя ми направете нещо е какво да направиме да е ламарина да я чукаш как да ти изправим кривите гуми а те и 4-те криви машинта проходи с тях.
                            И отрева към дианата.
                            По-добре евтини и да ги сменям на две години от колото да давам за скъпи боклуци с идеята ,че ще ги карам 4-ри.
                            Ако искате мога да ви правя снимки общо взето е весело как хората си носят старите маркови гуми и се ловят за главата като им ги покажем в детайли.
                            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Имам Дебици Фриго 2 вкъщи. За парите си не е лоша гума. Сега ще им е 4-та зима. След 2-та зима са леко криви, от нови не спират много добре на мокро и са шумни. Шума и спирането са нормални предвид типа на грайфера който е по-близък до АТ отколкото до класическа лятна гума(интермедия?). На сняг са невероятни, на лед - зле, все още са си доволно меки макар и за 3 зими и вероятно под 15 000км. са поизносени. За парите си е добра гума.

На Кауфланд поне моя размер беше с около 5лв. по-скъп отколкото в интернет сайтовете.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                                Като купиш дебица или нещо подобно и се разпадне след 3-години боли ама не много.
                                Повече боли като захапеш скъпи маркови гуми със стар дот или незнайно качаство и те се разпаднат на 2-рата.
                                При нас има повече рекламаций на мишелин ,континентал,и гудиар от колкото на евтините,
                                Част от това се дължи и на факта,че скъпите гуми ги купуват по взискателните хора с по-бързите коли които искат да си купят нещо хубаво на за сметка на това взимат хубави "качествени"гуми от бг вносител и на пазарджик вече са им изтръпнали ръцете да стискат волана да не изпадне,че на 140 не се седи в колата толкова са им прави гумите.
                                Днес гледах едни дънлопи рънОфлат които продадохме минмалата година на наш клиен за бмв х... за около 2000лв дот 4414 едната предна лява найстина се разпада и изпадат дребни части от граифера.
                                Това се дължи основно на престаряване на каучуковата смес ако има такава разбира се.
                                Добре,че човека е разбран и малко по възрастен та минал им е 5-6000км тази зима още толкова и догодина на лято в кофата и така.
                                Да не обяснявам една кака как сама си купи с нейната велика отстъпка от диана едни мишелини 18-ки джипови за незнам колко стотин лева гумата и слага ги гумажията качва на баланса и те криви на гадулка.
                                Тръгва каката връща се и вика ма тая коле не се кара и ние и казваме криви са ви гумите а тя ми направете нещо е какво да направиме да е ламарина да я чукаш как да ти изправим кривите гуми а те и 4-те криви машинта проходи с тях.
                                И отрева към дианата.
                                По-добре евтини и да ги сменям на две години от колото да давам за скъпи боклуци с идеята ,че ще ги карам 4-ри.
                                Ако искате мога да ви правя снимки общо взето е весело как хората си носят старите маркови гуми и се ловят за главата като им ги покажем в детайли.
                                Цепил съм нaведнъж 2 гудиър от дупки нa пътя скрити в локвa и две Унироял от винкел бетонирaн нa тротоaрa зaровен в снегa.Е верно е много кофти .Зa мaлък до среден клaс МПС ,не мисля че трябвa дa се припaдa по мaрки.Кaрaл съм гaдни гуму и Мишелин и Пирели зa спорaне нa мокро пълен цирк ,трябвa дa мислиш постоянно зa тоя момент,тa нaй-вече си е до зaдкормилно устройство.Относно Дебикaтa ,не съм фен,но с тaя смес нaдaли сa толковa трaгични нa спирaне,зa дa е зле гумaтa трябвa дa е зле откъм елaстичност,нещо кaто Видa нaвремето,те дaже трудно се пукaхa.Зa спирaнето не е отговорнa сaмо кaучуковaтa смес ,a и протекторa ,конструкциятa нa шaркaтa,но товa е зa другa темa.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X