Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо да не купуваме гуми от Кауфланд,Карфур и тн...?

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    и нямаше да изгориш 2-3 лева за гориво.... въпроса за балъците си е отворен.
    Може би аз не съм разбрал замисъла ти?!?
    И да, цената е 85,45 лв. Грешката е моя.

За мен темата с теб е приключена. Не си прави труда да ми отговаряш на коментара.
    Благодаря.

Поздрави
    Николай Савов
    Опел Фронтера А КБ, 2.0
    +359885 07 00 92

Коментар

аз да съм те наричал балък ????? прочети какво съм написал, после пак, ако трябва.

Иначе онлайн 85.45 лв е в дианата, 83.20лв няколко реда надолу, като го потърсиш чрез гугъла.
      Извинявай, не можах да се сдържа да си спазя обещаното за приключената с теб тема. Моля те, прочети, че съм ги закупил за 72 лв./бр. Разликата е над 10 лв. на брой в сравнение с това, което си намерил няколко реда по-надолу в гугъл.

Поздрави
      Николай Савов
      Опел Фронтера А КБ, 2.0
      +359885 07 00 92

Коментар

Еми с това трябваше да започнеш, че имаш супер условия възлизащи на над 35% отстъпка от редовната цена, нямаше да има и тоя спор. Ама повечето обикновени хора и да докачат карта на МВР докарват до максимум -30%, така че ти се не вписваш в тази схема.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Еми с това трябваше да започнеш, че имаш супер условия възлизащи на над 35% отстъпка от редовната цена, нямаше да има и тоя спор. Ама повечето обикновени хора и да докачат карта на МВР докарват до максимум -30%, така че ти се не вписваш в тази схема.
          Затова колегата така се засегна, че може би намекваш, че е балък.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
            Затова колегата така се засегна, че може би намекваш, че е балък.
            Както вече казах, всеки трябва да си прави проучването. Нали знаете, че с питане и до Цариград се стига.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
            Николай Савов
            Опел Фронтера А КБ, 2.0
            +359885 07 00 92

Коментар

Не, опитвам се да кажа, че всеки един от нас, по тази логика е балък, щото всяко едно нещо което купуваме винаги може с повече търсене да го намерим по-евтино. В бакалията 10лева, в кауфмяуф 8лева, с отстъпка на познат 7лева, на едро 6лева, от Англия 5лева, от Китай 4 лева .....

Коментар

Ще се опитам да го обясня някякси понеже и кварталния бай пешо е намесен.
                Гумите е всички вериги хранителни магазини или са тяхен собствен внос или дистрибуция на големите вносители на гуми в бг.
                На пример на гиславеда със закрепена гаранциона карта в метро пише вносител диана.
                Преди около 10 години когато диана не продаваха дебица официалния вносител на дебица тогава с бусове и всичките си служители се товареха и купуваха дебицата от метро съвсем официално.Обяснението на въпроса ми защо така беше:
                Ние поръчваме един камион на 6 месеца метро европа поръчва по един влак гуми на месец-каквото и да означава това.
                Моля не се тревожете гумите от еднакви марки и в хранителните вериги и в големите гуми центрове са еднакви.
                Въпрос на цена повечето знаят какви са политиките на големите вериги да продаваш там как ти работят с парите как ти ги бавят с месеци и как накрая ти връщат всичката непродадена стока барабар със съсипаната от клиентите.
                Не се заблуждавайте повечето гуми в световен мащаб след кризата от 2008г станаха с доста ниско качество.
                За гумите на дъщерните фирми да не говорим а за тези продавани тук пък хептен.
                Това пренабити дотове или 2-3 качество са нещо нормално на нашия пазар.
                Скоро колеги намериха гуми 19-ки които имат индекс за качество брак в бг голям вносител.
                А вие всъщност знаете ли какво означават отаналите сумати надписи по гумите?
                Но така или иначе няма как бюджетна марка 15-ки де е нещо кой знае какво основно защото който има технология и материали така или иначе не ги влага в 15-ките
                Някой пробвал ли е да си намери качествени 13-ки
                например?
                Цената,цената
                Диана от отдавна се мъчи да съсипе останалите на нашия пазар и това съвсем официално.
                За сега само примекс и се опъват но както е тръгнало и на тях ще им писне да работят за слава.
                Пример:
                В бг има потребляемост на 200000 гуми годишно и 200000 потребители дали ще ги продава директно или ще е през дистрибутор на нея и е все тая кой как ще ги получи за нея е важно да ги продаде през 2-5%.
                Имайте предвид ,че гумите стареят я в бг стареят повече от навсякъде тук гуми с дот от миналата година никой не ще.
                Да де ама за да се доставят новите летни за догодина първо трябва да се опразнят складовете от тазгодишните зимни.
                А ако зимата е мека и се продадат по малко от предвиденото?
                А и за да продават на тези цени големите вносители имат големи таргети към заводите които трябва да се изпълняват та за това е тоя бой за цени.

Приемете ,че аз съм кварталния бай пешо
                Като притежател на гумаджйиница която за мен е придружаващ елемент в бизнеса ще ви разясния полужение пък всеки да си тълкува както му изнася

От тази година ние официялно не продаваме гуми или по точно не продаваме гуми под 18-цола защо?
                Аз като дилър на диана ползвам отстъпка на повечето гуми минус 2% от това което е в сайта има и друга група по скъпи гуми на който отстъпката е минус 5%.
                чувал съм че има колеги които ползват 37% което е 7% дефакто тъй като те са в сайта с 30% но не съм се борил за тях.
                Сметката идва бай пешо и вика нещо търся две 14- ама по ефтини като нали той вече знае колко струват у нета е няма брат колко да са по ефтини.
                За да се вземат гуми от диана например задължително ги плащаш значи трябва да изпратиш работник да ги вземе да се нареди нарампата един два часа и да изчака да им види дота и да ги докара за монтаж и това на 15-ки на 2% колко точно печалба прави нали този работник получава за деня в който е работил заплата как да стане.
                И все пак който ще ги купува от нас иска да са малко по ефтини малко нещо така далавер да има.
                Не знам дали знаете но в диана гуми се врщат само и единствено до два дни след закупуването им само след подпис лично от диана или от една две нейни служителки.
                А знаете ли как се намира диана в сезона на гумите-никак.
                Едни бф-гудричи 17-ки клиент си избра доставяме ги и клиента казва аааааа тия са румънски не ги искам и айде обратно.
                Лятото взимам едни 16-ки от мотоексперт за един приятел и гледам да му направя цена и ги гледам в техния сайт там 199лв.
                Званя поръчвам питам колко са за нас 199лв????? ама девойче ти нали видя кой се обажда ми да е за нас колко са 199лв???????? ама аз съм ваш дилър от 13 години продал съм хиляди думи за нас колко са 199лв???? е що така еми щото те сега ляото са на промоция и за вас и за всички други са една цена няма тоя няма оня няма дилър няма бай пешо.
                Що не бяха така преди години преди диана да разбърка пазара.
                Та аз реших да не продаваме гуми или по точно малки и евтини гуми.Ако са гуми за 2000лв сигурно ще ги продам поне тия 5% ще стигнат за работника и за отговорноста която всеки който продава трябва да поеме щото има и криви има и дефектни има и капризни клиенти дето ще те вози слушаш шумеве и какво ли не.
                Така реших аз но за мен гумите са помощно на сервиза явление не се храня от това но други колеги бай пешо решиха да продават на по високи цени от тези в нета.
                Не им се сърдете има хора на които гумите са им основна прехрана и не им се реди за 6лв на опашката в диана 2 часа.
                Изберете си гумаджия който да ви свърши качествено работа НЕ ПО цена това е важно за вас и вашата безопасност.
                Гумите си ги купете по цена там човешкия фактор не е важен там така или ианче завода ви е прецакал.
                Аз лично бих си купил гуми от лидл метро итн без никакво пртеснение.
                Последно редактирано от evgeniml; 08-11-16, 21:35.
                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                  Ако човек е решил да си купи нисък клас гуми,може да си ги купи оттам,където му предложат най-пресен ДОТ,и най-ниската цена.Все си мисля,че веригите пресират много цената,и тогава им се дават и по-некачествените партиди,дори и с дефекти.А тези гуми и така са малко качествени-и от друго място съм чувал,че хвърчат парчета от тях понякога.Човек може да си направи сметката по-добре-има гуми с ресурс 45000 км,а Дебица например-20-25000 км.Та понякога се получава,че съотношението цена-качество при Мишелин например е най-доброто.Веригите също така разчитат,че не всеки пострадал от некачествени артикули,ще тръгне да ги рекламира.Отделна тема е,въобще има ли някой,успял в България да рекламира гума-винаги ще обвинят "хубавите" ни пътища.Добре е да се интересуваме-има много тестове на гуми,трябва да се прави информиран избор.Сегашните гуми са високотехнологични,не като преди 40-50 години.От комплексните качества на гуми,по-скъпи например със 100 лв от най-евтините,при определени обстоятелства може да зависи безопастността на пътуващите,А това е най-важното...А и при условие,че най-скъпото вече не е съвсем както трябва,можем да си представим как е при най-евтиното-трагедия.Удоволствието от изгодната цена трае по-малко,отколкото огорчението от лошото качество-древна китайска мъдрост
                  Стига сте я повтаряли тази мантра. Никой производител няма да си плюе в сурата и да си продава брака.Това да не е ,,Бай Иван" ЕООД.Име се гради трудно и няма значение от къде е купена стоката.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

И аз това повтарям, ама...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      И аз това повтарям, ама...
                      ...ама пишат хора,които никога не са влизали в завод за гуми.Един чул, на друг му казали...Опа,някои са гледали филмчета по дискавъри-,,Как се прави"
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Само да спомена че имам карта с 35℅ отстъпка в Диана,никога не съм я ползвал,миналата седмица питах картата важи ли,казаха ми важи.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          ...ама пишат хора,които никога не са влизали в завод за гуми.Един чул, на друг му казали...Опа,някои са гледали филмчета по дискавъри-,,Как се прави"
                          За гуми не съм влизал, но съм влизал в такива за акумулатори. И примерно "да не правя реклама", тези произведени в Словакия, на новото оборудване, с новите машини, в изолирани, обезпрашени и климатизирани камери, определено ще бъдат с по-високо качество от тези, произведени със старото оборудване и изнесено производство в Македония. За съжаление на нашият пазар попадат тези от Македония, вярно е, че и те покриват всичките необходими стандарти и гаранцията, ама не е същото, нали ..... И така е с доста марки и продукти.

Коментар

...тези произведени в Словакия, на новото оборудване, с новите машини, в изолирани, обезпрашени и климатизирани камери, определено ще бъдат с по-високо качество от тези, произведени със старото оборудване
                            Това не е винаги вярно. Производителят на ширпотреб няма особен интерес стоката му да бъде с някакво безкрайно високо качество, а само да покрива определени изисквания. Така че в новия супер-завод ще се спести от друго (в полза на печалбата) и крайният резултат ще е съизмерим.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Само да спомена че имам карта с 35℅ отстъпка в Диана,никога не съм я ползвал,миналата седмица питах картата важи ли,казаха ми важи.
                              Важи,но когато е за стоки извън промоция,или извън активен сезон на продажби.Питай за конкретна марка сега с намаление дали може да вземеш и тези 35%,но много ме съмнява.Освен ако Диана не са тръгнали на самоубийство,или парите и идват от друго място,и не ги интересуват приходи/разходи.

Коментар

Тука диани, албени гинки и минки няма и избора е или гаражните гумаджии или интернет пазаруване! С интернет пазаруването мисля да приключа щото ме цакаха с по една гума със стар дот и за мотора и за колата. Домързя ме да се разправям и при двата случая а и реално друг проблем няма освен че не уважиха изричното ми желание дота да е нов. Така че с удоволствие бих си купувал гуми от Кауфланд стига да имат от марките, които предпочитам и то когато ми потрябват! За съжаление Кауфланд хал хабер си нямат да спазват нито едно от двете условия да си купувам гуми от тях! Иначе много яка политика за гаранциите имат поне на техниката - скоро сина ми счупил на дядо си телевизора с удар с китара, отвънка никакви белези но под плаката екрана напукан и гледа на черти, ми приели го гаранционен и върнало парите щото нямали сервиз и кличествата били изчерпани да го сменят. Ако и за гумите им е такава гаранцията, супер са!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X