Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на зимна гума за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на зимна гума за кола

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Калво ще кажете за Nexen и Dayton - много ми ги хвалят и почти ме отказаха да слагам по-скъпи гуми на C класата

Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
    Миналата зима карах с Дайтон и определено съм много доволен . Лошото е че на края на сезона срязах една и сега ще купувам 3
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Общо взето ще решавам между горе споменатите и варианта на Kumho , който е малко по-скъп.

Александър

Коментар

А някой мнение за Барум Поларис3 в 205/55/16 или да залагам на Клебер Крисалп или Гиславед евро фрост 5?
        Последно редактирано от eternityz; 07-11-16, 13:02. Причина: Грешка
        Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Сега карам със зимни Клебер-средна хубост...Не бих рискувал с китайски,почти са на цената на по-качествените.Даже и да не взимаме под внимание качествата им,китайските като пробег ще изкарат много по-малко...

Коментар

За кой китайски говориш?
            Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Barum са добри бюджетни гуми.Deyton са собственост на Bridgestone,и мнението ми е че не правят добри,а посредствени гуми.Всъщност Kumho не са китайски,а южнокорейски,но зимните им гуми не струват.Лично мнение...

Коментар

А някой има ли впечатление от Nexen?

Александър

Коментар

Първоначално публикуван от eternityz Преглед на мнение
                  За кой китайски говориш?
                  Евтините гуми от рода на Horizon Tire, Sava, Maxtrek, Minerva, Infinity , GoodRide, NanKang, Kingstar и др. там са с отчайващи показатели, има 1% изненада, но и тя потвъждва правилото, че не съм "достатъчно богат да си купувам евтино"...
                  В сравнение с тях дори нисък среден клас марки като Barum, Firestone изглеждат като супер премиум...

Проблема е, ако трябва да го дискутираме, не е точно при чисто зимните условия, а при смесените режими, т.е. поведение на сухо, температурни аномалии, -5 през ноща лед + 5 през деня- слънце, спиране на мокро, освен на сняг, какъв сняг, киша, пресен, почистен... Съпротивление при търкаляне - т.е. издръжливоста при дълготрайното износване... и т.н.
                  Точно тук е "заровено кучето" - при смесените режими...

Коментар

Свърши се с умуването,завчера монтирахме 4бр. Nokian WR D4. Пък каквото сабя покаже

Коментар

Нокиан WR D4 в размер 205/55/16 държи около втора-трета позиция по тестовете на няколко немски списания които гледах. Бях решил да взема такива за семейното комби, но в последния момент размислих и взех Континентал TS860, които са първи по тестовете. За Нокиана единствения лош показател е Съпротивлението при търкаляне, което значи че може да се износват по-бързо от конкурентите си, а за някой който навърта повечко километри за зимния сезон това ще има значение. Също такива коментари за бързо износване се срещат и по някои ревюта от ползватели на Нокиан. Разликата в цената е около 15 процента надолу за Нокиан.
                      Subaru Legacy 2.5
                      Suzuki GS500 E

Коментар

Миналата по това време взех едно Санта Фе, беше с Barum polaris 3, 235/60/18 с дот от 11 година. Грайфер си имаха много. Само че на сняг и тук там лед се държаха отвратително, в кал също.. Напролет взех едни летни Kumho и като сравних гумата на двете- ами тя лятната имаше много по мека гума от Barum-а. Направо не мога да повярвам за 4 години и нещо толкова да се втвърди, пък явно не е карано много с тях. Че аз в мазата имам 2 гуми на 10 години и гумата е по-мека от този Barum. Сега се чудя и аз какви зимни да взимам.
                        Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

Коментар

На времето съм купувал на баща ми за Вартбурга едни всесезонни Барум-и и изведнъж на тази кола и дойдоха допълнителни над 100 коня от някъде ! На мокри павета нямаше тръгване ! От тогава на тази марка не вярвам т.е. не купувам !

Коментар

Този Барум не е като оня-вече е собственост на Континентал,а те са сред лидерите...И сегашните Шкоди,не са като някогашните кошници

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X