Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За/против задължителните зимни гуми

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За/против задължителните зимни гуми

Гласувах против сегашният вариант. Ползвам зимни гуми и смятам, че трябва да бъдат задължителни при определени условия. Например при снеговалеж, при отрицателни температури да се движат автомобили със зимни гуми. За неспазващите солени глоби !

Коментар

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
      ... и съчетано с акъл при шофиране...
      Ми давай предложение това как да го направят задължително със закон.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колеги, въпроса не е дали да се кара със зимни гуми или не, а дали да са задължителни. Е, ако като примерно Масо не схващате разликата, tant pis
        Последно редактирано от turtey; 13-11-15, 08:22.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Търтьо, личната ми позиция е против всякакви задължителности, не само тая. И не щото имам ортикария от тях от времето на соца, а понеже смятам, че въвеждането на подобни неща допринася за увеличаване на броя на кретените, които не мислят със собствените си кратуни. И в крайна сметка влошава нещата, не само на пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            Търтьо, личната ми позиция е против всякакви задължителности, не само тая. И не щото имам ортикария от тях от времето на соца, а понеже смятам, че въвеждането на подобни неща допринася за увеличаване на броя на кретените, които не мислят със собствените си кратуни. И в крайна сметка влошава нещата, не само на пътя.
            Анджек де, за това говорим.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Същото мрънкане го имаше за задължителните колани, после за задължителните къси светлини зимата (а сега караме целогодишно така), същото ще се получи и със задължителните зимни гуми. Въвежда се, контролира се, глобява се и след 2 години никой няма да се сети за този спор, поради простата причина, че зимните гуми са измислени за употреба през зимата. В Петрич също има зима предполагам, а тя (зимата) не е само сняг. Предимствата на зимните пред летните гуми зимата просто няма смисъл да ги коментираме, както и градските легенди, че се изтъркват за норматив на магистралата от Бургас до Варна.

Аз съм За задължителните зимни гуми зимата. Който няма пари да си купи зимни гуми, значи няма пари да притежава, поддържа и управлява автомобил. Следователно няма да има такъв и няма да кара. Това е! В нормалните страни (напр. Дания, Норвегия и т.н.) сульо и пульо нямат автомобили, защото не могат да си го позволят. Стандартът им е висок, получават големи заплати, но не всички притежават личен автомобил. Защо? Ние тука имаме всеки по два пък накрая на месеца тока не можем да си платим. Ами айде да е разсъждаваме като циганите - всичко трябва да имаме, пък нищо да не даваме.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

paunoff не си прав! Хората имат не по 2 а поне по 4 автомобила. Няма кинти за винетки ти за зимни гуми искаш!!!
                В нормалните страни да го духат! Те за тъпаци, олигофрени и нищо не разбират.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  Същото мрънкане го имаше за задължителните колани, после за задължителните къси светлини зимата (а сега караме целогодишно така), същото ще се получи и със задължителните зимни гуми. Въвежда се, контролира се, глобява се и след 2 години никой няма да се сети за този спор, поради простата причина, че зимните гуми са измислени за употреба през зимата. В Петрич също има зима предполагам, а тя (зимата) не е само сняг. Предимствата на зимните пред летните гуми зимата просто няма смисъл да ги коментираме, както и градските легенди, че се изтъркват за норматив на магистралата от Бургас до Варна.

Аз съм За задължителните зимни гуми зимата. Който няма пари да си купи зимни гуми, значи няма пари да притежава, поддържа и управлява автомобил. Следователно няма да има такъв и няма да кара. Това е! В нормалните страни (напр. Дания, Норвегия и т.н.) сульо и пульо нямат автомобили, защото не могат да си го позволят. Стандартът им е висок, получават големи заплати, но не всички притежават личен автомобил. Защо? Ние тука имаме всеки по два пък накрая на месеца тока не можем да си платим. Ами айде да е разсъждаваме като циганите - всичко трябва да имаме, пък нищо да не даваме.
                  Не си прав ,принципът видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак. След идиотското въвеждане на постояннво включени фарове колко акумулатора изгърмяха ,колко по често се сменят крушки ,айде стига.Новите коли в Европа са с диодни дневни светлини и могат да си го позволят ,но за България това си е идиотизъм. Също така сравни цената на една зимна гума в Европа и тук-там 4 ри се купуват със 1/8 от заплатата , а тук струват две до три заплати. Ай няма никой -вместо да се чистят пътищата както трябва то драйверите виновни -прекрасни и безкрайно умни упранвници и клика около тях.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    paunoff не си прав! Хората имат не по 2 а поне по 4 автомобила. Няма кинти за винетки ти за зимни гуми искаш!!!
                    В нормалните страни да го духат! Те за тъпаци, олигофрени и нищо не разбират.
                    Колко градуса е у Филибето, майна?

Коментар

Твърдо За ,искам всяка зима да съм с нови зимни и всяко лято с нови летни на реномирани марки...Но .. трябва всяка година по 1000 лева за това удоволствие + "прекрасните " ни пътища ,всичко се обезмисля,та си слагаме евтини китайски или сръбски гуми.И сега с тези нови цени за винетките ,ситуацията е прекрасна.
                      Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                      Уаз 469
                      Nissan Patrol Y160

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        ...защото съм чувал доста изказвания като "За кво са ми зимни гуми ?! Аз съм с джип !"....
                        Аз пък точно заради такива изказвания гласувах "ЗА", макар и да има нужда от оформяне на текста.
                        Но дори и да са задължителни пак няма да се оправим.
                        Имам познат който на скоро ми обясняваше "мойте зимни гуми са на 18 години и са перфектни", и той ще е спазил закона и пак ще е опасен на пътя.
                        Лично мое мнение - гума карана 5-6 години става единствено за саксия в двора на село...
                        Дано всички имаме възможност всяка година да преобуваме колите си, но дори и тогава ще има джигити които мислят "на мене гуми ми не требат, я съм велик", а точно те правят золумите.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

И един помощен въпрос.
                          Знаете ли що в Бавария (така на посоки) няма коли над 5 години?
                          Не е щото е забранено, а щото могат да си го позволят.

Та така де - зимните гуми са щото е по-удобно с тях, а не щото са задължителни, когато на вън е 20 градуса. За справка вижте немския закон

Коментар

Само едно питане ми хрумна - руските гуми, дори и най-отявлено зимните, не се маркират с общоприетите обозначения - няма ни M+S, ни планини със снежинки... те забранени ли ще са?

Коментар

Само едно питане ми хрумна - руските гуми, дори и най-отявлено зимните, не се маркират с общоприетите обозначения - няма ни M+S, ни планини със снежинки... те забранени ли ще са?
                              Как, аджеба, ще се внасят руски гуми, ако нямат предвидените по европейското законодателство етикети и маркировки?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Само едно питане ми хрумна - руските гуми...... те забранени ли ще са?
                                Ами как - санкции - какво да правиш
                                Иначе руска гума не бих си сложил - последно бях с такива на НИВА-та - сигурно щяха да издържат 150х.км без да им паднат мустачетата - доста.. хм ... твърда гума имаха - можеха да не се помпят

А за вноса - предполагам въпроса е принципен... Ако се приеме такъв ЗАКОН, то той трябва да обхваща всички възможни варианти - не само официално продаваните тук, но и такива, които могат да влязат легално без да са официално продавани тук...
                                Например никой не ти пречи да си смениш гумите в Русия, и да дойдеш тук с тях...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X