Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Труден избор между два регенерата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Труден избор между два регенерата.

Кико, колегата Кастело знаеш как му побеля косата с кайманите, като се качвахме при тебе.
    Крум и той помни.
    Хем със седмици го разубеждавах за кайманите. Още в Италия като беше.
    Същия размер, на същата джипка.

Иначе за регенератите спрямо истинските, съгласен
    Ама, всеки си знае...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Кико, колегата Кастело знаеш как му побеля косата с кайманите, като се качвахме при тебе.
      Крум и той помни.
      Хем със седмици го разубеждавах за кайманите. Още в Италия като беше.
      Същия размер, на същата джипка.

Иначе за регенератите спрямо истинските, съгласен
      Ама, всеки си знае...
      Сашка за много години че несме се виждали, а относно темата аз точно затова му казвам да бяга.
      0898532785-КИКО

Коментар

Ако мерите 235/75/15 стандартна гума и регенерат малатеста 195/80/15 ,разликата е 1/1,5 см в диаметър ,което не е такава болка ,болката идва от ширината .Каимана измерен с ролетка ширина е 21/21,5 см демек се равнява 215 ,а височината (измерено с рулетка) 71/71,5 см ,а с 235 си по голям тормоза(заради ширината на гумата). Антон и Радо метъла са ги мерели лично на една разходка защото не ми вярваха . Колега според мен и доста други дет се завираме в л....ната си се ориентирал към правилните гуми ,само ако ги караш в правилната среда а не по асфалт и пред кафето.

пп Имам наблюдения на двете марки и според мен малатеста са по меки (имам два чифта малатеста/инса) , за килограмите всички са писали правилно ,всяка гума е с различно тегло ,това си зависи най вече от основата .Успех!
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от tonkata_mp Преглед на мнение
          както силвърстоуна който се опитва да копира като шарка...
          Хи хи хи...
          Кой не знае изторията на гумите с такава шарка...
          Нещо за Simex да сте чували? Модела Extreme tracker?

Силвърстон са последната марка която се мъчи да копира шарката на Саймексите, като освен, че го е копирала го е и модифицирала, и резултатът е супер гума. За кал, неутъпкан сняг, ронлива пръст и подобни терени е трепач.

Само дето не знам да има в малките размери от тях. Може и да има де, не съм толкова запознат.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Хи хи хи...
            Кой не знае изторията на гумите с такава шарка...
            Нещо за Simex да сте чували? Модела Extreme tracker?

Силвърстон са последната марка която се мъчи да копира шарката на Саймексите, като освен, че го е копирала го е и модифицирала, и резултатът е супер гума. За кал, неутъпкан сняг, ронлива пръст и подобни терени е трепач.

Само дето не знам да има в малките размери от тях. Може и да има де, не съм толкова запознат.
            Доколкото съм запознат ,най малкия размер е 31" ,ако имаше 29/30" и аз щях да си взема ,нямам мотор да върти 31"
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
              Колегата Sparky има много мозък в тиквата, но все забравя да спомене, че никога не си мокри и четирите гуми едновременно!
              Гумите върху ферозата от сигурно 4 години ги мокри и каля съвсем редовно баща ми, не аз. И няма нищо строшено, нищо че се пълни редовно до тавана с камъне и дървя и така се каля по калищаците. Пробега е никакъв (не може да износи гумите), но експлоатацията е тежка. Тежка до толкова, че нов съединител сдаде за 4 години, и сигурно няма и 10000км. Просто я пази и не се бута нарочно в шамарите. За сметка на това редовно гледа сеир на опитали се да минат от там, дето той преди малко е минал. Като познаваш терена и капанчетата по него, много лесно можеш със скромно возило да засрамиш доста по-мъдести такива.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги гумите пристигнаха.
                Двете са точно по 17кг другите две са 17.2кг и 19.6кг.Сложих двете еднакви от пред.Балансираха се добре като бяха доста криви.Най-кривата беше близо 100гр към 30гр. и най-правата 15гр към 45гр.И докато въртеше баланс машината беше като вентилатор
                Нямам търпение да стане събота

Коментар

Днес в неделя покарах малко "hard" в кал,лед и кал и вода+лед+кал.Иииии Накефих се от всякаде !! Нито на едно място не превъртях гума,като трактор върви

Коментар

Първоначално публикуван от Warlikeinside Преглед на мнение
                    Балансираха се добре............
                    Излишно упражнение.
                    Ако се кара по асфалт-има голямо значение, ама като влезеш в калта-познай колко кал се натрупва по джантата, и къде отива баланса на гумата.

Никога не съм балансирал гуми на джип, и не съм чувствал някакъв дискомфорт заради това.

Коментар

Излишно упражнение.
                      Ако се кара по асфалт-има голямо значение, ама като влезеш в калта-познай колко кал се натрупва по джантата, и къде отива баланса на гумата.

Никога не съм балансирал гуми на джип, и не съм чувствал някакъв дискомфорт заради това.
                      Същите теории ми ги развиваха и на мен на времето. Слушах ги само до момента, в който излязох на асфалта с 33-ките и колата започна да тресе яко. Може да не се балансират, ако колата се кара само и единствено в гората. Ако прави някакви преходи и по асфалта, където се движи с по-смислена скорост, баланс си трябва.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма нужда да се балансират до 26'', от там нагоре си иска. Много ясно, че като излезеш от гората с по две кила кал на джанта ще тресе, но това е до автомивката.
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Същите теории ми ги развиваха и на мен на времето. Слушах ги само до момента, в който излязох на асфалта с 33-ките и колата започна да тресе яко. Може да не се балансират, ако колата се кара само и единствено в гората. Ако прави някакви преходи и по асфалта, където се движи с по-смислена скорост, баланс си трябва.
                          Прочети какво съм написал-за асфалта си има значение. Но покупката на регенерат с откровено кален грайфер предполага, че колата ще се кара предимно по черни пътища, или по терени където изобщо липсват. А там нито скоростта е висока, нито може да опазиш колелата от натрупването на кал.

Автомивките не са решение, ако ще се кара по асфалта.
                          Даже и при старателни момчета-пак си остават места с калчица по джантата. А тя си тежи, та едни 50-100 грама винаги могат да останат по колелото.
                          И къде е смисъла на слагането на баланси от по 20-30 грама?

Коментар

20-30 грама?
                            Оптимист.

Всъщност, успеха при измиването силно зависи от вида на джантите. Ферозовите железни все едно са правени да събират максималното възможно количество и за сметка на това да се мият максимално трудно. На регенератите сложих алуминиеви витарови - в пъти по-лесно миене. В дъжд дори сама си пада. Просто профила им е такъв че не задържа толкова. Профила на железните напротив - все едно е правен нарочно да задържа.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прочети какво съм написал-за асфалта си има значение. Но покупката на регенерат с откровено кален грайфер предполага, че колата ще се кара предимно по черни пътища, или по терени където изобщо липсват. А там нито скоростта е висока, нито може да опазиш колелата от натрупването на кал.

Автомивките не са решение, ако ще се кара по асфалта.
                              Даже и при старателни момчета-пак си остават места с калчица по джантата. А тя си тежи, та едни 50-100 грама винаги могат да останат по колелото.
                              И къде е смисъла на слагането на баланси от по 20-30 грама?
                              Да не съм карал с Каймани и да не съм виждал кал - да ми приказваш. За гората баланс не трябва, но, ако има каране по асфалта, няма лошо да се балансират. Ама ти с тия 20-30 грама ми събра очите. Де го този перфектен регенерат. От моите имаше с по над 250 грама ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

За наденицата ли питате...?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:69.JPG
Прегледи:2
Размер:255.1 КБ
ID:5635018
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X