Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BfGodrich вносител в България или откъде да си купя BFG A/T гуми в София?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BfGodrich вносител в България или откъде да си купя BFG A/T гуми в София?

Потвърждaвaм и аз.След два сезона не стават за зимата. Особено на утъпкан сняг.
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Две от колите ми са оборудвани с БФГ АТ и мога да кажа, че съм леко разочарован от тях във времето. В началото се държаха добре. Три години по-късно, без видими следи от износване за около 50 000км и на двете коли, се наблюдава доста по-лошо поведение на мокър път. На черно не забелязвам отклонение. Това го казвам във връзка с гледането на ДОТа.
      Моите са 2010г.
      Иначе - купувал съм ги от София Ауто на разклона за Кремиковци. (На милиционерската кочинка след Враждебна, завиваш наляво.)
      100% това се отнася и за Bridgestone 694. След първата зима ги хвалех даже на колеги от форума, но след втората зима почнах да дрифтя дори на дъжд, камо ли зимни условия. Грайфера след 25 000 км не личи да е мръднал, а се замислям за зимни за тази зима...
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Не се износва, след едно-две лета става само за сух асфалт, за офф., но път, се справя. Разбираш го обаче чак в момента, в който я смениш с друга или поне нова такава.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Сега се разрових из сайтовете и забелязах,че в сайт гуми7 цените от Диана са с по 50-70 лева разлика и с отстъпката немога да сваля чак толкова много на гума.

Коментар

Мирослав, да, в Дианата са доста скъпи. Днес ходих до Медина-Мед на Горубляне и се спазарих за 25% отстъпка, така, че такава цена надали ще мога да намеря другаде, пък има и 2та размера, които търся. Утре или в събота ще скокна да ги купя. Дано само да не са със стар ДОТ, просто забравих да попитам.
            За Радиал - явно на един и същ човек сме попаднали, той също ми обясняваше, че Тойо А/Т са моите гуми, че са същите като Гудрича, ако не и по-добри. Цената им е съвсем малко по-надолу, и то след отстъпка. Някой пробвал ли ги е и има ли впечатления? А за Вранглера нещо да споделите?
            Иначе благодаря много на всички, които се отзоваха и помогнаха.

Коментар

Еми аз реално търя гуми 235/70/16 и загледах,че като там ми извадат лист и в саита им има разлика от 50 лв.

Коментар

Добре де.не е зимна BFG A/Т.но защо тогава има снежинка на нея и надпис M+S?
                Запознат съм с темата на колегата "elbgt"-Гуми покриващи изискванията за зимна експлоатация.но там нещата са
                засегнати по-скоро теоретично.в което няма нищо лошо.Интересувам се от вашия личен опит.
                Последно редактирано от bradi; 25-11-13, 13:50.
                +359 889 301 623 Явор
                Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Глей какво нещо. Споменат ме и изниквам. Имам какво да добавя по въпроса със "зимните" офроуд гуми. Всяка гума с блокчета в шарката на протектора на практика представлява многоъгълник. Способността за еластична деформация на отделните блокчета е от решаващо значение за зимната експлоатация. Именно това е задачата на лемелите. Те нацепват блока на по-малки сектори и така увеличават елстичността му. Еластчността на блока намалява с височината му респективно с износването на грайфера. Едновременно с това поради влошената еластична деформация се увеличава натиска върху водещия ръб на блокчето, което води до интензивно му износване и заобляне. Единия процес засилва другия, а той от своя страна засилва първия. Заоблянето на ръбовете на блокчето превръща гумата в идеален кръг и тя губи напълно свойствата си за зимния сезон. Изводът е ясен. Не използвайте през лятото гуми за които има някакъв белег че стават и за зимата. Примерно имат ламели. BFG AT е точно такава. Само за един летен сезон ги съсипвате и после не се чудете, защо през следващата зима не е същото. Повишеното износване през лятото се дължи на повишения коеф. на триене и по-големите усилия върху гумата. А усилията са по големи защото при добро сцепление всеки си раздава газта смело и свирят гуми по завоите и оставят черни следи при потегляне и спиране. Отделно и другото дето е ясно е че ако материала е мек с цел добри качества през зимата през лятото се рони значително по лесно.
                  Последно редактирано от elbgt; 25-11-13, 16:44.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

При БФГ АТ, определено проблем е материалът и бързото му стареене. Дори на пипане е различен от малко по-нова гума същия тип. В момента точно гледам тригодишна гума на около 50к, помпана с налягане 1.8 и карана наистина като АТ. Грайферът и е наистина перфектно изглеждащ, ръбовете не са заоблени, няма повреди. Единствената видима следа от експлоатация са микропукнатините в дъното между грайферите. Ако не бях ги карал аз, нямаше да повярвам, че са на този пробег...
                    Тези гуми и като нови не бяха отличници за зимата, но що годе биват. Не казвам, че и сега не стават, но със сигурност са далеч от зимна нова гума. Ламелите при тях са по-скоро загатнати, което се дължи на това, че идеята на създателите им е била максимална износоустойчивост. Постигнали са я, но на цената на компромис с други немаловажни неща.
                    Най-хубавите гуми, които съм имал на джип са били ...Savero (Made in Indonesia). При тях каучукът си стоеше мек много дълго време и също се износваха бавно.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря за бързата реакция и изчерпателните отговори на отзовалите се.
                      При днешните атмосферни условия ще бъдат полезни на много хора!
                      +359 889 301 623 Явор
                      Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X