Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кайман или Кугър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кайман или Кугър

Колеги коя от двете гуми е по-добра и как се държат гумите на сняг.

Благодаря предварително!

От: Кайман или Кугър

За какъв сняг става въпрос и какво се очаква от гумата ? В гората ли е снега, на асфалта ли е ? Защото тука близо до морето снега е мокър и кишав и в гората под този сняг е кал и в случая и кайман и кугар работят отлично.
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

За сняг на асфалта и в гората коя е по-добрата гума

Коментар

Над кугъра нямам наблюдения,но каймана на сняг е ужас, ако се търсят гуми за сняг само не и кайман! Лично мнение

Коментар

Първоначално публикуван от dinto0o0 Преглед на мнение
          Колеги коя от двете гуми е по-добра и как се държат гумите на сняг.

Благодаря предварително!
          Сняг е много относително понятие!!!
          На пръхкав,ненавят сняг-/спокойно навалял/ и двете работят сериозно,стигат до твърдо и машината върви,стига разбира се да не е непосилно дълбок-/примерно над 50см./.
          На тежък,мокър,застоял,обаче нещата с Кайман,Кугър,Тракторка хич не са розови.
          Тогава даже и едни 5-6см. над клиренса на джипа се оказват достатъчни машината да "легне" безпомощно на мостове в твърдия сняг,окопана от агресивния грайфер.
          И все пак,ако се наложи движение по такъв тип сняг и гумата е Кайман,Кугър,Тракторка едно от най-важните неща е да се спадне налягането до колкото се може,следващото условие е движение с възможно най-висока предавка и минимално пребоксуване на гумите.
          Следващото също не по-малко важно нещо е гумата,ако ще е шарка "Кайман" да си е МТ-117 Екстрийм,а не регенератния и аналог.
          П.П.Колега,не е лошо да споменеш и какъв размер гуми търсиш.

Коментар

205/70/15 или 235/75/15

Коментар

На какво налягане трябва да се кара на сняг и на какво в калта.

Коментар

205/70/15 или 235/75/15
                Първия размер го забрави-смешно малък е за в гората без значение каква е джипката.
                Втория е добре за Витара примерно-/не ти знам каква ти е джипката/.
                От него типично снежна гума е "Медвед"-Я-569,235/75-15.
                Лично съм виждал как върви в дълбок сняг къса Витара с такива гуми и впечатленията са ми повече от добри.
                Вярно,че и джипката е лека,но гумите определо я държаха и не я окопаваха,както би я окопал един "Кайман".
                Недостатъкът им е,че са тежки,груби,взимат повече баланс,но за проходимост в тежки Зимни условия са много по-добър избор от "Кайман","Кугър" със същия размер.

Коментар

На какво налягане трябва да се кара на сняг и на какво в калта.
                  В сняг-/дълбок над 45см./ аз карам на 0.5атм.
                  На кал,ако е мочурище също колкото се може по-ниско.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Първия размер го забрави-смешно малък е за в гората без значение каква е джипката.
                    Втория е добре за Витара примерно-/не ти знам каква ти е джипката/.
                    От него типично снежна гума е "Медвед"-Я-569,235/75-15.
                    Лично съм виждал как върви в дълбок сняг къса Витара с такива гуми и впечатленията са ми повече от добри.
                    Вярно,че и джипката е лека,но гумите определо я държаха и не я окопаваха,както би я окопал един "Кайман".
                    Недостатъкът им е,че са тежки,груби,взимат повече баланс,но за проходимост в тежки Зимни условия са много по-добър избор от "Кайман","Кугър" със същия размер.
                    Потвърждавам за Медведа. Зимата е невероятна. Ако няма да се кара на много сериозна кал е добра и за там. Казвам го от опит, Витарата на аватара ми съм я навигирал на десетина сериозни състезания обута с Медведи и се представи задоволително, сега е с бутонки.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=169937
                      това ми е джипката

Коментар

Каймана копае доста, кугъра още повече. Ако ги мислиш за сняг, гледай други гуми това са кални гуми за състезания.
                        Газ 69 2.4i
                        Густо майна, пътят свърши !!!
                        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Не мисля че медвед Я-569 е добър офроуд вариант. Щом питаш за кайман или кугар значи търсиш кална гума а не за сняг. Помисли си кое ти е приоритет, не бързай с купуването на гумите, вземи някакви назаем от приятел за 1 разходка примерно и така ще прецениш какво ще ти е основното каране... Според мен лично кайман, кобра, тракторки, бутонки това са си гумите за в гората. С тоя медвед на всяка локва си прикачен инвентар.
                          Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Тези гуми са Екстремни, кални, копаят яко.. Все едно да ги търкаляш на пясък.. Янко го е обобщил всичко много точно..

Коментар

Според мен за Киа не са необходими чак Кугар или Кайман. Кугара ми е направил много лошо впечатление на страничен наклон или за поднасяне за сметка на това копае доста добре. Каймана е малко по-универсална гума и като цяло според мен е по-добра. Лично аз за трофи бих избрал бутонки. И 3-е обаче за асфалт не са препоръчителни, едно, че е некомфортно самото каране, второ, че ще заминат доста бързо. За Киата според мен е по-подходящо някое по-неагресивно MT или дори AT.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X