Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор от климатик=>въздушен компресор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Компресор от климатик=>въздушен компресор

Още една идея и от мен преди известно време ми беше попаднала вакум помпа от някакво пежо дизел та въпросната помпа е с мембрана и има два щуцера единия засмуква а през другия изкарва въздуха.Ето какво представлява и самата помпа Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31e8dEiX2SL._SL500_AA300_.jpg
Прегледи:1
Размер:12.7 КБ
ID:5453810 задвижва се с ремък и предполагам че за твоите цели е идеална.

Коментар

Благодаря за идеята, но нещо тази мембрана ме притеснява. Всякакви неметални части са ми притеснителни изобщо де. Ама ще го имам предвид.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Това е вакуум помпа и не става за Кольовите цели.

Кольо, какво значи за тебе читав електрически компресор? За 60лв може да се намери 30-60л/мин с приемлив ресурс.

Коментар

Какво означава-миналата година си взех от кауфланГа един за 68 лева. Викам си-щом е за толкова пари ще е читав. Че предния от 16 не може да напомпи и маркучето си...
          Та въпросния скъп( и тежък-още едно доказателство като за в магазина) успява да напомпи гума, но не ще да вдигне повече от 2,5-2,8 атмосфери. Пряко сили 3, ама с доста зор. Не става за задействане на блокажа.
          Има и такива дето вдигат и над 5 атмосфери, ама на двойна цена, започват от 130-140 лева. Множко са ми. Не, че не съм давал и по повече за грешки, ама не мога да прежаля толкова пари за компресор.
          Та-да вдига без проблем над 5 атмосфери, и да държи на вода и кал. И гадно отношение от страна на собственика-идиот.

Коментар

Не знам колко вдигат компресорите на климатиците, но имаме 2 от хладилник (за помпене на гуми) и 5 атмосфери са вече някакси пределни, т.е. след 3,5-4 започва да качва доста бавно.
            Кольо Динев

Коментар

Бре, трябва да видя моите дали вдигат такива налягания. Ама вдигат всъщност. Като им сгъна маркуча и отиват докрай. Ще направя справка и ще ти кажа.

Коментар

Коле, вземи си от някоя морга компресор за задвижване на блокажа от Паджеро и не се занимавай с глупости.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако е само за блокажа, сигурно и от свирки ще става, ама не можеш да си продухаш и жигльор с него

Коментар

Имам някакъв китаец във архива дето си го нося по състезания,буталото му е не по-вече от 16мм и го взех за смешни пари преди години,за гуми не става,ще се разтопи(или ще ти се отели вола),но си помпя амортисьорите на бъгито с него,скалата му е до 16 бара и понеже обема на амовете е малък пълни скалата до края.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Малка бутилка със СО и редуцир, не би и свършила работа?

Коментар

Пенчооо, говорим за сиромашки варианти, де ме заби у дълбокото...

Иначе бутилка която да е като резервоар и сега си имам. От фреон, 14 литра, вързана с колан и тресчотка за Хикса на клетката, зад гърба на навигатора. Пълня си я от големия компресор в гаража до 5-6 атмосфери, и когато ми потрябва въздух-имам. Но има две неудобства-прекалено голяма е и заема и без това малкото място във франко, и се страхувам, че по невнимание мога да я изпусна докато съм в трасето, или на разходка, няма значение. А и не става за помпене на гуми, не може да вдигне и една гума...

Друго си е бордовия компресор-може да си изпускам и помпя гуми до утре сутрин, ей така-за кеф.

@скрападжията-То хубаво компресор от паджеро, ама всички търговци са еднакви-като чуят "джип" и гъза им се отваря.

Коментар

Ми сиромашки де. Става и от пожарогасител, става и от аргон......

Коментар

Не те ли малко страх да натъпчеш 5 атм. в бутилка за фреон. На мене ми подариха една и мислех да я слагам на компресор от хладилник, само че ми се видя адски лека, следователно и с тънки стенички. Беше около 5-8 литра, а празна не тежеше сякаш повече от килограм.
                            Кольо Динев

Коментар

Страшно си е, но аз вече 3 г. ползвам в гаража такава бутилка за ресивер на компресора. Надувам я до 8.5 атм и когато се сетя точа конденза.
                              Успокоявам се, че има залепена предпазна тапа, която уж трябва да хвръкне. По-вероятно е да изгние и да изфъска отнякъде, отколкото да се взриви. Фреона е на над 20атм вътре, но не е корозивен към метала.

Коментар

Аха значи спокойно може да се ползва... а аз си мислех че щом е толкова тъничка ще е на макс 3-4 атм.
                                Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X