Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор от климатик=>въздушен компресор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Компресор от климатик=>въздушен компресор

Дойде ми една нестандартна идея, та да попитам знаещите...

Искам да сложа компресор от климатик на мястото на помпата за хидравликата. Ще се задвижва от клиновиден ремък. Идеята е да се ползва електромагнитния съединител за управляване на компресора. Върху него ще действа ключа "он-оф" и съответно пресостат. Един познат разправя, че нямало да се получи защото маслото от компресора се увличало с фреона и се връщало през някаква система, та ако го ползвам за въздух-маслото ще излезе заедно с въздуха и ще влезе в бутилката която ще се пълни.
    Нямам почти никаква представа за устройството на автоклиматиците, освен най-общия принцип на работа, затова и питам.

На село от години ползвам компресор от стар български хладилник. Може би вече над 10 години, и е напомпил доста гуми без да изкарва масло. Та оттам ми дойде и идеята за компресор от климатик за помпене на въздух.

Мнения?
    Има ли желание-има и начин!

От: Компресор от климатик=>въздушен компресор

Цар си на откриването на топлата вода.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Маслото пак може да се превърта. Тръбата от компресора се вкарва в маслоуловително казанче, пръските масло се стичат по стените му, а въздухът си продължава от горния край на казанчето нататък. Маслото се връща през тръбичка от долния край на казанчето към входа на компресора, през тръба с дросел - някаква тънка дупчица, съвсем малка. Ако е голяма, въздухът под налягане ще излиза оттам и работа никаква.
      Не знам дали компресорът ще проработи с въздух, но на колите с климатик си е почти готово от фабриката

Коментар

Бах та у лаконичния
        Поне кажи защо.
        Не мога да сложа по-истински компресор заради малкото място, а и не мога да го управлявам с електричество. Не искам да се върти постоянно и да се изпуска като ЗиЛ когато напълни бутилката. Въздух ще ми трябва главно за блокажа, и евентуално помпене на някоя гума. Т.е.-доста рядко.

Електрически компресор не искам да слагам по мои си причини, искам това дето го роди моята си тиква.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          Тръбата от компресора се вкарва в маслоуловително казанче, пръските масло се стичат по стените му......
          Това има ли го в колите готово? Да не откривам наново топлата вода...

Коментар

Не знам. Има го по други машинарии. Трябва да си схванал схемата, не е сложно. Тръбата от компресора като се разшири в казанчето (по-дебела тръба), скоростта на въздуха пада и капките масло се полепят където сварят. Някъде долу се прави място да се стичат, и оттам излиза тръбичка за връщане на маслото. Тя пък влиза някъде на входа на компресора.
            Всичко това е вярно, ако наистина климатика върти масло. Аз не знам. Коли не правя, има си майстори за тази фина работа - разпитай известна бройка такива. На мен ми харесва идеята за готовия монтиран компресор на климатика - има си стойка, шайба, ремък, съединител. Само това масло пречи на идилията.

Коментар

Има си "влагоуловители", "дехидратори" или както там можеш да ги срещнеш по магазини.
              Ако го сложиш над компресора може да се стича обратно в него
              Не търси в авто магазините, а в тези за пневматика, щот дехидраторите за колите са едни други цифри

п.п. а не каза без хидравлика ли ще караш?
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Коле ... за ставането ... ще стане, ако можеш да осигуриш циркулация на маслото.
                Проблема е, че влагата убива компресора!
                Ако, имаш няколко под ръка ... за без пари ... може да се пробва, колко време ще издържат.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  п.п. а не каза без хидравлика ли ще караш?
                  Франко(витарата) няма хидравлика по рождение. Сложих опелски мотор, той пък има по рождение, та сега мястото на хидравличната помпа стои празно. Има си стойка, захвата на компресора ще до измислим, цар съм на импровизациите, или да направя от нищо-нещо. Понякога става от нещо-нищо, ама е друга тема

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                  Коле ... за ставането ... ще стане, ако можеш да осигуриш циркулация на маслото.
                  Проблема е, че влагата убива компресора!
                  Ако, имаш няколко под ръка ... за без пари ... може да се пробва, колко време ще издържат.
                  Един ще ми го дадат за без пари(май), а ако се прецака ще търсим друг на такава цена.

П.П.-за влагата не може ли да се ползва камионски влагоуловител. От тези дето приличат на маслен филтър за кола, ама няколко пъти по-голям. Пълен е със силикагел, и се слага на изхода на компресора, да улови вече миналата през него влага за да не кондензира и да прави тапи пи системата. Аз ще го ползвам на входа-да обира влагите още преди да са стигнали до компресора. На камионите ги сменят по на 30 000-40 000 км,при моята консумация на въздух трябва да изкара доживот.

Коментар

Те това е идеята ....
                    По-добре ще стане, ако си намериш и силикагел ... една торба. А съд ... ще си направиш сам.
                    Имаше някой да го продава на кило ....
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Кольо защо такива сложни системи мислиш? Ние си взехме от автоморга компресор от Мерцедес и с него ще пълним бутилка. Компресора има всичко в него и е на ток, а сме платили 60-на лева за цялото удоволствие, като може да се монтира където има място. Само като идея това

Коментар

В тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/show...=118102&page=4 колегата djidjo направи такава система може да се пита .
                        Трагичното не е смъртта, а животът, който
                        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                        Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          П.П.-за влагата не може ли да се ползва камионски влагоуловител. От тези дето приличат на маслен филтър за кола, ама няколко пъти по-голям. Пълен е със силикагел, и се слага на изхода на компресора, да улови вече миналата през него влага за да не кондензира и да прави тапи пи системата. Аз ще го ползвам на входа-да обира влагите още преди да са стигнали до компресора. На камионите ги сменят по на 30 000-40 000 км,при моята консумация на въздух трябва да изкара доживот.
                          Коле, дехидратора винаги е на изхода на системата, защото при разширяването на въздуха след буталото, се получава охлаждане и от там условия за конденз на засмуканите водни пари. Някакъв термодинамичен процес беше, ама съм позабравил физиката.
                          На входа няма ефективност.
                          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

За кратковременна работа става и без маслоуловител,ще трябва по-често да поглеждаш и ако се налага да доливаш масло,ще си направиш засечка при колко часа работа му трябва доливане.Всмукателя е достатъчно да го навреш във кутията на въздушният филтър,там няма влага,освен ако не си решил да се давиш,а и логично предполагам,че този компресор никога вече няма да се използва за климатик,тъй,че колкото изкара,после следващия.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Май това ще е решението. Ще видим колко масло ще изкара за едно пълнене на бутилката, може и да не изкара.
                              А влагата си я има във въздуха, ама както каза-като му свърши живота-следващия.

@ Стоян Францов-Ако намеря читав електрически компресор за 60 лева изобщо няма да се занимавам с климатици и ремъци.
                              Ако някой знае някъде-да свирка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X