Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Срязани гуми - умира ли надеждата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Срязани гуми - умрира ли надеждата?

На мен са ми лепили две гуми за джипа, все големи и тежки.
    Карах си ги после безкамерни доста км, не са изпускали. Едниственото условие е, да не се карат меки, тогава има опасност от разлепяне.
    Едно момче тук, във Варна ги прави, вулканизира "кръпки" от суров каучук с нишки.
    Моите гуми бяха 205/80-16 и 235/85-16, калъпите му би трябвало да станат за твоите.
    Телефонът му е 0888872181, забравил съм името. Цената е около 25лв за гума, сметни си и куриера и си направи сметката.

Коментар

Няма гума която да не може да се залепи, стига гумаджията да е печен. Преди години на черока, след една разходка да пробвам новите гуми на една стърчаща арматура от една шахта нарязах задна дясна гума. Рязаното беше пепендиколярно на борда на гумата, около 5 см. Това което почуствах не може да се опише. Бях я отписал гумата, даже мислех от къде да намеря 1 единствена, но все пак се разходих до местен гумаджия, възрастен човек с нови технологии . Само му показах гумата и той ми се изсмя, каза да отида да взема един галон бира до магазина, а той през това време ще помисли. Като се върнах, гумата беше залепена отвъре и отвън. Незнам какво я е правил, ама гумата изкара още 60 000 км. без никакви наченки на проблеми, карах си я безкамерна. Карал съм къде ли не по черни пътища, каманаци, магистрали и всичко това за 15 фурнира. Тъй, че търси точния човек.

Поздрави !
      П.п. в Пазарджик мисля, че има кадърни хора за целта .

Коментар

Има гума която може да не се залепи .Изгоряла такава ,но щом правен регенерат ,значи ще се залепи ,първо на топло за къзметика ,после студена лепенка отвътре ,не е лепило ,а някакъв катализатор ,и става доста здраво ,за посигурно слагат и подложка ,естествено се кара само с вътрешна .Ползвах на времето ПАНГ .Но отдавна не съм в бранша .

Коментар

Здр.колега,могат да се оправят с топла вулканизация и знам точния човек ако си от Пловдив,преди 3 месеца срязах гумата 4 см.и ми я направиха,нямам проблем оттогава си я карам,пък и щом на Гегата държи,че тя си е бая тежка,значи и ти не би трябвало да имаш проблем,ако решиш ще ти съдействам

Коментар

През лятото жена ми сряза косо протектора (6-7 см) на задна гума някъде по чукарите на Рила. В Благоевград я залепиха с 2 дебели лепенки - отвътре и отвън за 35 лв., без гаранция. От тогава е минала с нея над 10к км.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Само че явно трябва да по застанеш с ремонта ,при гумаджии сега е ЖЪТВА

Коментар

Виждам,че темата е стара,но да изкажа и аз мнение (като гумаджия) - Няма проблем да се вулканизират такива гуми и не е нито опасно,нито трудно.Прави се топла вулканизация и след това се слага подложка отвътре и гумата може да се кара във всякакви условия.Относно баланса,регенератите така или иначе (в 90% от случаите ) -не подлежат на баланс.За нормалните гуми (не регенерат) -няма проблем с баланса,ако не се ползват подложки с метални нишки -от които идва "искането" на много тежести.
                Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X