Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Срязани гуми - умира ли надеждата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Срязани гуми - умира ли надеждата?

Здравейте, колеги. Снощи прибирайки се в къщи за свой ужас видях, че са ми нарязали 3 от гумите с нож ...тъпото е, че пострадаха Кобрите, които сложих преди няма и месец, дори се бях наканил да се пусна на "Пловдив и приятели 5". Та въпроса ми е, има ли дори минимален шанс гумите да се ремонтират до степен да се кара само и единствено по черно с ниска скорост, и в тази връзка, има ли някаква логика и спасение примерно в поставянето на вътрешна гума в безкамерната? Гумите са почти нови и направо ми се реве... На едната срезът е около 2-3 см, на борда, малко под протектора. Другите две са клани като прасета, срезове по 6-7 см на борда, не са близо нито до протектора, нито до джантата. Ако ще помогне, довечера ще направя и снимки. Рових доста по форумите, но огромната част от информацията и съветите предполагат леки автомобили, високи скорости и прочие. Четох и за полиуретанов пълнеж някакъв...Тук там хората казват, че с подложки, топла вулканизация и доза късмет се лекуват рязани гуми, ама клани като мойте... има ли смисъл да тая надежди и да обикалям всички гумаджии в Пазарджик?
    1986 Samurai SJ413 1.3 G13A
    Андрей - 0894 272772

От: Срязани гуми - умрира ли надеждата?

Според мен може да се оправят само ако са рязани успоредно на нишките, ако перпендикулярно, че даже и под наклон, т.е. ако има много срязани нишки, не.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Доста трябва да е бил ядосан този, който го е правил. Изразявам ти съчувствие, но защо са рязани? Трябва да си имаш отговор за теб.
      LZ1AIV

Коментар

Ако съм аз-няма да изхвърля чисто нови гуми. Ако имаш приятел гумаджия(или поне някой да се навие да върши глупости според тях)-борда може да се вулканизира с парче гума от вътрешната страна. То и от външната би трябвало да стане, няма причина да не стане. После естествено с вътрешна гума. Това е и решението според мен за офроуд. Поне се избягва риска от разбортиране при ниско налягане.
        По тракторите сме карали с подложка от транспортна лента която е захваната към гумата с каруцарски болтове. Малко варварско решение, ама като няма пари за друга гума, а срязаната е почти нова... И си караха дълго време без проблем. Само краищата на подложката се скосяват до нула за да не претрият вътрешната гума.

Та залепи срязаното, а ако не държи-с подложка и 6 мм каруцарски болтове кум борда почти със сигурност ще държи.

Но щом са ти срязали гумите веднъж-пак ще посегнат. Ако може сложи една камера с инфрачервен прожектор.
        После умната
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
          Доста трябва да е бил ядосан този, който го е правил. Изразявам ти съчувствие, но защо са рязани? Трябва да си имаш отговор за теб.
          Определено е бил ядосан, а нямам обяснение...не за пръв път спирам точно там, при това не пречи колата на никой. Имам единствено съмнение за мястото, където паркирам там, където работя, защото е натоварено. Ако там някой е решил, че му е писнало...не е трудно да намери самурая пред дома ми, на светофарите на Пловдивска - целия град минава оттам поне веднъж седмично, а антика с "простори" и рошави гуми просто бие на очи...иначе лични конфликти нямам, напротив, понякога се мразя за това, че и на мухата път правя

maystor, благодаря за мнението. Може би е добре да ги види гумаджия, така или иначе ще трябва да си върна старите..
          Андрей - 0894 272772

Коментар

Чувам, че рязали гуми за постоянно свиреща аларма. Ако имаш аларма - обърни и внимание, че наистина е много неприятно да свири цяла нощ! Аз лично звъня на 112, но хора всякакви.
            http://www.nakladkibg.com
            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Пусни някоя снимка. Имаше едно време един от старата школа който правеше чудеса. Лепеше челно, после шиеше плътно с дебел конец, после вулканизираше на топло, и накрая студена голяма подложда отдолу. На днешни времена мисля, че няма кой да се навие да го прави това. Кара се след това с вътрешна и отива доста баланс. Пределно ясно е, че нови е най-добре и всичко друго е опасно. Представи си да се сцепи докато тая гума те държи на ръба на дълбоко дере....
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Здравей колега,гумите може да се вулканизират само да намериш точния гумаджия.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                  Чувам, че рязали гуми за постоянно свиреща аларма. Ако имаш аларма - обърни и внимание, че наистина е много неприятно да свири цяла нощ! Аз лично звъня на 112, но хора всякакви.
                  И като срежат гумите, спира ли алармата?! Колега, тоя дето ти е срязал гумите , да ти купи нови! Ти няма начин да не се досещаш ( въпреки написаното ) кой е.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

За да не обикаляш по всички почни от тези които правят гуми за камиони.Тук срязани гуми правят с правят с вулканизация отвън и камионска платова лепенка отвътре ПАНК или ПАНГ.

Коментар

Благодаря на всички за мненията и подкрепата. Нямам аларма, не съм и мислел, че би ми потрябвала. И наистина нямам адекватни предположения за извършителя, дойде ми като гръм от ясно небе.. не че няма да поразследвам де..
                      Андрей - 0894 272772

Коментар

Първоначално публикуван от Yusha Преглед на мнение
                        Благодаря на всички за мненията и подкрепата. Нямам аларма, не съм и мислел, че би ми потрябвала. И наистина нямам адекватни предположения за извършителя, дойде ми като гръм от ясно небе.. не че няма да поразследвам де..
                        Такива гуми се правят със затворени очи.Намираш лепенка на Тип Топ с текстилна вложка,лепи се на студено.Преди това с малка преса и със суров каучук се затваря дефекта отвън.Следва лепене отвътре.но.....много са малко хората които го могат(тип топа е лепило което е капризно откъм технологична дисциплина).Ако си наблизо ще ти помогна.
                        П.П Такава гума спокойно си се кара и на 100 км/ч.Баланса е малко трицифрен....
                        П.П.П.По-важна е профилактиката на рецидивите,т.е.да начупиш верното канче,щото лепенките не са бронирани.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

А това ,че гумите са регенерат дали няма да е проблем ?
                          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                            А това ,че гумите са регенерат дали няма да е проблем ?
                            Не няма да е .Технологията на регенерата не е много по различна,даже стават по здрави гуми(има повече материал)
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Познати гумаджии от голяма фирма, ми разказваха, как идвал нек'ъв пич от Мишлен(ако не бъркам) да им демонстрира нек'ви нови технологии...нещо като обучение...(фирмата е официален представител, една от големите вериги у нас). Подбрал една от камионските гуми срязана сериозно отстрани в борда, дори нарочно разширил и направил от среза цяла дупка. После с нЕк'ъв специален комплект я възстановил пред очите им, и обяснил, че даже се дава и определена гаранция за ремонта. Момчетата са гумаджии от години, ходили са и по обучения и пак трудно му бяха повярвали, въпреки видяното. Определено бяха много впечатлени. Тази информация излиза малко като ЕЖК, ама си струва да се провери.

Иначе за регенерата... то основата, която всъщност е срязана, не би ли трябвало да си е на заводската гума?
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X