Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калта вреди ли на гумите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Калта вреди ли на гумите?

Не, те печелят от нас неуките и необразованите... лъжат ни значи, щот сме блаженни и не ведуем че въздуха що е около нас е повече азот и по малко от други газове... така и си караме гумите кой с каквото намери напълнени, и през кал и води минаваме, което е категорически противоказано, защото казано е че големите и агресивни гуми са изключително за красота и вид подобострастен, тях трябва да ги пазим, чистим и лелеем, с мехлеми и силиконови полири да ги мажем, изобщо да бдим дето се вика над тях...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе вие направо ме успокоихте.Край на кошмарите.......ако не го измия чак след месец и половина пък на.....Пък аз вече се замислих за някакви спрейове и мазила да ги мажа,за да ги изолирам от "прояждащата" ги кал.Пък то кви мазила,кви пет лева само щях да се набутам.Благодаря ви.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        .Пък аз вече се замислих за някакви спрейове и мазила да ги мажа,за да ги изолирам от "прояждащата" ги кал.
        Ако нещо ми "прояжда" гумите, то това са камъните. Като се случи на пробуксуваш няколко пъти на "подходящо" място и моментално се сдобиваш с едни хубави разрезчета, та даже на места и парчета от грайфера изчезват ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Ако нещо ми "прояжда" гумите, то това са камъните. Като се случи на пробуксуваш няколко пъти на "подходящо" място и моментално се сдобиваш с едни хубави разрезчета, та даже на места и парчета от грайфера изчезват ...
          Даааа.....камъните са най-големия враг заедно с клони и чокъни за гумите.По тази причина ето тук обикновеносамо се спускам/макар,че ме "сърбят гумите".../

NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

ми то кво :камъните, клоните слънцето и ако ти стоят в мазата им вредят на консуматива пуст.
            Темата все пак е за кал ...
            като имам предвид гореказаното ПОВЕЧЕ КАЛ (инак що си ги взел "кални")?
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Абе вие направо ме успокоихте.Край на кошмарите.......ако не го измия чак след месец и половина пък на.....Пък аз вече се замислих за някакви спрейове и мазила да ги мажа,за да ги изолирам от "прояждащата" ги кал.Пък то кви мазила,кви пет лева само щях да се набутам.Благодаря ви.
              Не знам какви спрейове си взел но предполагам че не си се набутал. Пръскаи на воля няма лошо.
              Гумите стареят защото от каучука се отделя ... Забравих му името. Някакво химично съединение беше. Май сяра ама да не говоря глупости. За това новите гуми миришат повече от старите. Защото има какво да се отделя. Пет години са достатъчни една гума да остарее и да почне да се нацепва дори и да не се кара. Слънчевата светлина, водата и респективно калта (както ти е казал тъпия гумаджия) ускоряват процеса. А мазилата за подхранване го забавят. Не знам точно калта колко влияе на стареенето на гумите но онази кал от разходката по случаи рождения ден на форума преди една година ми разяде лака. Джипа е с оригиналната боя и беше целия на петна. Спермата поврежда лака по същия начин. Които не вярва да пробва.
              При вносителите редовно има обезценени гуми на по три години. Не че модела им е стар. Каучука старее. И колкото повече старее толкова по бързо се износват гумите защото губят еластичност.
              Друг е въпроса че в повечето случаи гумите се изтриват от каране много преди да навършат пет годи. Така че цялото упражнение с мазилата се обезсмисля.
              Докато посиняват от калта всичко е наред. Спрът ли са за боклука.
              Последно редактирано от kinex; 25-06-07, 17:11.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Спермата поврежда лака по същия начин. Които не вярва да пробва.
                Братчет,изтрещял си в тая жега 40 и кусур градуса.Хотели няма ли та се пробваш като котка на ламаринен покрив.
                B+

Коментар

Цитат:
                  Мнение на kinex
                  Спермата поврежда лака по същия начин. Които не вярва да пробва.

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                  Братчет,изтрещял си в тая жега 40 и кусур градуса.Хотели няма ли та се пробваш като котка на ламаринен покрив.

айдееееее и таз тема изтрещя

иначе по темата:

според мен калта скапва гумите много по-малко от слънцето, камъните и кучетата......

спомнете си колко са полезни калните бани например

не се смейте за кучетата............... поне пред нашия блок, редовно препи....ват гумите, а това си е направо като ацетон за гумата, пфу

Коментар

А какво ще кажете по въпроса за полетите с гориво(нафта или бензин) гуми? Например при зареждане на бензиностанция, след изваждане на "пистолета" той се окапва и много често е върху гумите.
                    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                    Времето е ценно, само ако не бързаш.
                    0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                      Пробвай. Ама я остави да изсъхне поне една седмица. На металик.
                      Може пък моита да е няква агресивна.

Коментар

От металика ще да е .
                        B+

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Пробвай. Ама я остави да изсъхне поне една седмица. На металик.
                          Може пък моита да е няква агресивна.
                          Хм , дано жена ти не чете във форума...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                            Хм , дано жена ти не чете във форума...
                            Щооо. Тя знае. Нали беше там.

Коментар

Лака е нищо - контактна леща се съсипва за секунди...така че внимавайте да не и влезе в окото че ще и купувате нови лещи...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Един съсед преди години имаше Трабант и му боядисваше гумите с боя за обувки, и ги пръскаше с евтин дезодорант дезодорант за да не ги препикавали кучетата... Човекът е психиатър (без майтап)
                                Сега кара Хюндай))
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X