Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калта вреди ли на гумите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Калта вреди ли на гумите?

Колеги както знаете скоро сменях гуми,и сервиза от където ги купих ме предупредиха,че като ги карам в кал веднага след това трябва да ги измивам добре от всякъдеСпоред тях калта прегаряла гумата и след тава тя се напуква и отслабва.За първи път чувам тази информация,но хората се занимават с гуми от....незнам колко години и може да им се вярва.Някой има ли подобна информация,защото често ми се случва да се прибирам кален ,доста след работното време на автомивките и сън не ме лови.А като заспя .......все сънувам прегорелите си гуми.Ако някой знае нещо по въпроса нека сподели.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Пагубно въздействие на калта върху гумите???

само знам че от калта гумите посиняват, но не знам защо
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

И стават на бели капки като калинка
      Хич да не ти пука ! Нищо не им става от калта ! По-скоро от липсата на такава Слънцето ги напуква

Коментар

На гумата и въздействат разни разяждащи агенти като масла,бензин,и др. ама чак пък калта да състарява това е някаква смешка.Тея са за темата Родни Български майстори
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

До: Калта вреди ли на гумите?

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          от където ги купих ме предупредиха,че като ги карам в кал веднага след това трябва да ги измивам добре от всякъде
          Ами даааа! Задължително се измиват с шампоан и мека четка. За какво мислиш, че след всяка разходка си къпя Патрула с шампоанче "Па-па" (за чувствителна детска кожа) и след това го мажа с кремче ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            Ами даааа! Задължително се измиват с шампоан и мека четка. За какво мислиш, че след всяка разходка си къпя Патрула с шампоанче "Па-па" (за чувствителна детска кожа) и след това го мажа с кремче ...
            Ахааа , пък аз се чудя защо е с такова хубаво дупенце...

Коментар

Вие не сте хора бре!
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

При нас има една кал от която са правели тухли някога (същото място, където е намерено Панагюрското златно съкровище) та тая кал като засъхне върху гумите и особено на слънчице след това дълго време ще караш с квадратни гуми като тези на Флинстоун... Та може би това са имали предвид в онези съвети?!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  При нас има една кал от която са правели тухли някога (същото място, където е намерено Панагюрското златно съкровище) та тая кал като засъхне върху гумите и особено на слънчице след това дълго време ще караш с квадратни гуми като тези на Флинстоун... Та може би това са имали предвид в онези съвети?!
                  даваш яко газ и тухлите ще се разхварчат от гумите
                  LZ1RED

Коментар

Браво на твоя "майстор", добре ни разсмя. Я ти сега най-загрижено се върни и го разпитай, да ти обясни подробно цялата философия на КАЛНИТЕ ГУМИ. Води си записки ако може и после ни просветли и нас.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ужас, кал.....л.
                      LZ1VMH

Коментар

Вчера един такъв дето продава гуми ,дори е вносител на определена марка за България ,ми каза на изложението ,че 255/85/16 -ТАКАВА ГУМА НЯМА.Гумите били до 80 .Беше толкова убедителен ,че бях готов в тази жега да сваля резервната и да му я занеса на щанда.Обаче късмет.Гледам на щанда -брушури и ценоразписи.Наложи се да му отворя собствените брошури и диплянки ,където най отдолу се мъдреше споменатия размер, пишеше ,че е за офроуд/тази шарка/и дори се оказа ,че ги има на склад след като се обади.Да се чудиш кой му ги поръчва.
                        Извини се с думите "Човек се учи цял живот" .
                        B+

Коментар

Всичко вреди на гумите и калта и каманите и леда и чеповете по дънерите и в най-общ смисъл САМОТО КАРАНЕ - Гумите са консуматив!
                          Лошото е че и като не се карат - още по-лошо става - Уесно Нема

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Всичко вреди на гумите и калта и каманите и леда и чеповете по дънерите и в най-общ смисъл САМОТО КАРАНЕ - Гумите са консуматив!
                            Лошото е че и като не се карат - още по-лошо става - Уесно Нема
                            Право казваш...а аз да ви кажа братя, най-вреди на гумите неправилният въздух дето сте го сложили вътре...А той не дреме, разваля гумите изотвътре... че та какво излиза, със зимен въздух сте го напомпали, а то лято отдавна...Да...забравяме ние за въздуха, а той си знае, иска си своето...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Право казваш...а аз да ви кажа братя, най-вреди на гумите неправилният въздух дето сте го сложили вътре...А той не дреме, разваля гумите изотвътре... че та какво излиза, със зимен въздух сте го напомпали, а то лято отдавна...Да...забравяме ние за въздуха, а той си знае, иска си своето...
                              Затова има опции при "Гумаджиите" - ГУМИ ПЪЛНИ С АЗОТ.
                              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                              Времето е ценно, само ако не бързаш.
                              0889623098

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X