Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли гуми за кал - типично зимни?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли гуми за кал - типично зимни?

Даааам... Единственият им недостатък е, че не стават за триото Фероза, Витара, Самурай...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Даааам... Единственият им недостатък е, че не стават за триото Фероза, Витара, Самурай...
      Напротив. Стават. Има 235/75/15.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Що да не стават - 235/75/15 ?

Друг недостатък обаче имат. Няма размер по-голям от 35''
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Те стават, ама цената на комплект е колкото половин джипка . Получава се голямо над-джипване.
          Иначе съм впечатлен от клиповете на сняг. Наистина много копат
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
            Що да не стават - 235/75/15 ?

Друг недостатък обаче имат. Няма размер по-голям от 35''
            Затова има Аерок...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

То има и много други освен Irok с размери над 35'', ама не е това въпроса. За това ли говориш? Това е толкова за сняг колкото всяка една M+S гума. Не е притежава символа което означава, че този модел не покрива изискванията за Severe Service Emblem, т.е. не е предназначена за тежки зимни условия. Irok е просто M+S гума като повечето "кални" гуми на пазара. Между другото става горе-долу и за сняг. С нищо не е по-добра на сняг от БФГ ТА примерно. Interco са производители на селскостопански и промишлени гуми. Опита и традициите им в автомобилните гуми е повече от скромен. Така, че моля те не заблуждавай останалите. Мен не можеш, защото една година ровя и чета преди да си позволя да твърдя, че на пазара няма друга офроуд гума предназначена за зимния сезон и по специално за сняг и лед. И да уточня. Не съм фен на модели и марки. Не харесвам това или онова, защото съм си го купил и няма къде да ходя да не го харесвам, а първо чета, преценявам и след това харесвам и купувам. Цената не е фактор и не правя компромиси. Иначе имам един комшия с Трабант 601. Ако го питаш него това е колата. Много аргументи има и много си я харесва и му върши прекрасна работа. Друга не иска.

едит/

малко разяснение по въпроса какво е M+S гума и какво зимна гума:

M+S не е стандарт за сезонност. M+S има отношение само към шарката , но не и към материала на гумата. 25% от протектора трябва да е отворен (да няма контакт с пътя) за да има право една гума да бъде маркирана като M+S. Тя може да е и лятна, но щом 25% от контактната площ е празна има право на тази маркировка, т.е. производителя има право да включи думичката "сняг" в описанието.

При истинската зимна гума има изискване към материала. Той трябва да запазва определени праметри при ниски температури. Маркировката е тази и се нарича Severe Service Emblem. Този символ гарантира, че материала на гумата отговаря на изискванията при зимни условия. Ако този символ липсва гумата е "лятна" без значение колко и е "тракторска" шарката.

В този смисъл ако на Interco SS липсва този символ то този модел е обикновена лятна гума.
              Последно редактирано от elbgt; 28-01-12, 01:21.

Коментар

Зимата в гората независимо колко сняг има, освен с кални гуми или АТ от класа на Duratrack-а, с друго не бих влязъл! Рядко имаме толкова ниски температури и за толкова дълго време, че грунда (мократа почва) да замръзне. Дори и да замръзне грунда, повърхността му няма нищо общо с асфалта (достатъчно грапава и неравна е) и калната гума пак ще даде достатъчно сцепление! Асфалта е съвсем друга бира (стига да има някакво снегопочистване от страна държавата)...

Коментар

То има и много други освен Irok с размери над 35'', ама не е това въпроса. За това ли говориш? Това е толкова за сняг колкото всяка една M+S гума. Не е притежава символа което означава, че този модел не покрива изискванията за Severe Service Emblem, т.е. не е предназначена за тежки зимни условия. Irok е просто M+S гума като повечето "кални" гуми на пазара. Между другото става горе-долу и за сняг. С нищо не е по-добра на сняг от БФГ ТА примерно. Interco са производители на селскостопански и промишлени гуми. Опита и традициите им в автомобилните гуми е повече от скромен. Така, че моля те не заблуждавай останалите. Мен не можеш, защото една година ровя и чета преди да си позволя да твърдя, че на пазара няма друга офроуд гума предназначена за зимния сезон и по специално за сняг и лед. И да уточня. Не съм фен на модели и марки. Не харесвам това или онова, защото съм си го купил и няма къде да ходя да не го харесвам, а първо чета, преценявам и след това харесвам и купувам. Цената не е фактор и не правя компромиси. Иначе имам един комшия с Трабант 601. Ако го питаш него това е колата. Много аргументи има и много си я харесва и му върши прекрасна работа. Друга не иска.

едит/

малко разяснение по въпроса какво е M+S гума и какво зимна гума:

M+S не е стандарт за сезонност. M+S има отношение само към шарката , но не и към материала на гумата. 25% от протектора трябва да е отворен (да няма контакт с пътя) за да има право една гума да бъде маркирана като M+S. Тя може да е и лятна, но щом 25% от контактната площ е празна има право на тази маркировка, т.е. производителя има право да включи думичката "сняг" в описанието.

При истинската зимна гума има изискване към материала. Той трябва да запазва определени праметри при ниски температури. Маркировката е тази и се нарича Severe Service Emblem. Този символ гарантира, че материала на гумата отговаря на изискванията при зимни условия. Ако този символ липсва гумата е "лятна" без значение колко и е "тракторска" шарката.

В този смисъл ако на Interco SS липсва този символ то този модел е обикновена лятна гума.
                  То е хубаво да четеш по нета,ама ти карал ли си с такава.И по специялно за радиалните модели(На Боби са диагонални).
                  Имам налични 37х12,5х17.Номера по Интерко им е РОК-23.Поставени са на 9"-ови джанти от Додж Рам(Дик Чепек),с междуболтово разтояние 5х139,7.Ако имаш на какво да ги качиш ти ги давам за тест веднага.След което ще те помоля да не заблуждаваш хората с това което си чел по нета...
                  Поздрави!

П.П.Междудругото са за продаване,че ни идат малки,така че ако ти харесат...

Коментар

В комбинация сняг/сняг и кал този медвед е много добър.Каучука му е доста мек, има ламели за сняг и голямо разстояние между грайферите за калта.Има два недостатъка -граифара е малко плитък за чисто кални условия(но съм сигурен че това е направено с цел по добро поведение на асвалт, и утъпкан сняг), и няма по голям размер от 235/75 15.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      То е хубаво да четеш по нета,ама ти карал ли си с такава.И по специялно за радиалните модели(На Боби са диагонални).
                      Имам налични 37х12,5х17.Номера по Интерко им е РОК-23.Поставени са на 9"-ови джанти от Додж Рам(Дик Чепек),с междуболтово разтояние 5х139,7.Ако имаш на какво да ги качиш ти ги давам за тест веднага.След което ще те помоля да не заблуждаваш хората с това което си чел по нета...
                      Това че не съм ги карал, не значи, че са предназначени за сняг. Материала си е материал и ако отговаря на изискванията щеше да има и съответната маркировка. Не мога да съм карал всички модели гуми и е съвсем логично да си набавям информацията от нета. Аз говоря с факти и шанса да заблудя някой е многократно по-малък отколкото този който е изградил становището си на база собствената си субективна преценка, защото и той не е карал всички останали модели гуми. И пак да повторя: Interko произвеждат основно селскостопански гуми. Офроуда им е малко като ширпотреба. Голяма част от произвежданите от тях гуми не са сертифицирани за движение по шосетата. Ако някога все пак реша да залитна по самоковския модел (Уаз с тракторки) задължително ще си купя за ежедневна употреба някой модел на Interco. Между другото съвсем сериозно съм се замислил за следващия зимен сезон да тествам LTB модела с размер 40х15.5 и бедлок. Само в гората разбира се и в дълбок сняг. За целта вече работя по въпроса за компактно специализирано ремарке за превоз на 4 броя гуми, оборудвано с бензинов компресор, пневматичен крик и гайковерт.

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      П.П.Междудругото са за продаване,че ни идат малки,така че ако ти харесат...
                      В момента на мен ще са ми големи (заради мостовете D30JK+D44JK)). От м. Май нататък ще са ми малки (пак заради мостовете D60+D60))

Поздрави!
                      Последно редактирано от elbgt; 28-01-12, 11:27.

Коментар

като гледам на какви размери отивате, скоро ще си направите такава дружинка:
                        http://youtu.be/hbbAR11RtQY
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

По някаква случайност лятото карам с такива (снимката на аватара е с тях). В дълбок сняг си почти безпомощен. Пълен кокал. Имат само едно предимство пред Duratrac - много по-тихи са на сух асфалт. Според моите лични наблюдения Toyo Open Country MT е много добра и комфортна лятна МТ гума, но през зимата мястото и е в склада. Както и на всички останали МТ гуми за които съм чувал.
                          Въпреки, че не съм карал duratrac съм сигурен, че са много по-добри през зимата. И въпреки, че не са официално в категория МТ, сигурно са отличен избор за това което е питал колегата отворил темата. От МТ гумите които аз съм карал обаче (общо взето най-популярните - goodyear mt/r, goodrich mt), тойото има осезаемо предимство през зимата.
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Темата я подхванах, понеже през топлите месеци се сдобих с МТ гуми от летния каталог и на гумите има означение М+S (почти пълно копие на БФГ МТ) и си мислех, че това са Гумите-до онзи ден когато падна във Варна първия сняг и съответно се заледиха улиците. Малко съм разочарован щото с това нещо няма спиране иначе си драпам навсякъде особено където има повечко сняг аз съм човека. Опитам ли се да спра обаче процедурата трае доста време ;0 . Малко ми поолекна откакто разбрах, че няма "летящи слонове". В крайна сметка всяко чудо за три дни снега се постопи и проблема се поотложи за следващия сняг, който ще е догодина предполагам

Коментар

Противоречиш си.За твоите може да не пише че са зимни,за Интеркото не...Ми,виж ламелите и на Аерок-а.Между другото,ако си вземеш LTB,вероятно доста ще се разочароваш и ще си извадиш грешно заключение за Аерок-а.Само защото е "селскостопанско" Интерко.
                              Не се опитвай да ги разбереш търговците от храма Загледай шарката. Ламели за сняг плюс дупки за шипове па нека си пишат, че е лятна

Коментар

Първоначално публикуван от Traum Преглед на мнение
                                Темата я подхванах, понеже през топлите месеци се сдобих с МТ гуми от летния каталог и на гумите има означение М+S (почти пълно копие на БФГ МТ) и си мислех, че това са Гумите-до онзи ден когато падна във Варна първия сняг и съответно се заледиха улиците. Малко съм разочарован щото с това нещо няма спиране ...
                                Дори оригиналното BFG M/T е доста зле дори на мокър асфалт. На заледено пък да не говорим!
                                Какво да коментираме за нещо си с шарка като на BFG ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X