Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли гуми за кал - типично зимни?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли гуми за кал - типично зимни?

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение

Верно ли?
    Ами според мен да. Ако е зима - има лед, а не кал.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ами според мен да. Ако е зима - има лед, а не кал.
      И под снега - каль

Зяпкай

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
        Не знам дали сам си забелязал на клипа, но гумите се "самопочистват" като ги развъртиш яко. Тук не играят толкова ламелите за сняг колкото самата шарка - всеки оборот на гумата е с чисти канали и буквално изгребва снега.
        Разбира се, така е. Също толкова валидно е това и в кал.

едит/

сняг и кал е любимата ми комбинация, а за сега съм я срещал само през зимата...

Тук някакво Терано не минава

Последно редактирано от elbgt; 27-01-12, 20:14.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
          Не знам дали сам си забелязал на клипа, но гумите се "самопочистват" като ги развъртиш яко. Тук не играят толкова ламелите за сняг колкото самата шарка - всеки оборот на гумата е с чисти канали и буквално изгребва снега.
          Вчера ги карах на сняг (по-скоро киша) в София. Съвсем адекватно поведение. На полупочистен мокър асфалт - също. Поне до колкото успях да преценя - по-тихи са от мойте (Interco TrXus).

Стефане, на пътя се справят съвсем адекватно. Аз гледам на тях повече като AT гума, но може би най агресивната и универсална такава. Снимката лъже. Ако ги видиш на живо е друго.

За мен много балансирана гума за средностатистическа употреба, както извън, така и на пътя. Ясно е че в дълбоката кал ще са далеч от каймани, но и не всеки търси това. Аз търся точно това - комфорт и поведение на пътя, и все пак някакви прилични за не хард изпълнения качества извън пътя.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Без да твърдя изобщо, че могат да се сравняват със зимни или дори хубави всесезонни гуми, ще дам един глас за TOYO Open Country MT. В момента са нови и се чувствам доста комфортно с тях на снега. Или да кажем, че съм карал толкова по-лоши, че тези ми се струват фантастични. Мнението ми съвпада и с писаното по чуждите форуми - тойото е предпочитано в районите където има зима.
            По някаква случайност лятото карам с такива (снимката на аватара е с тях). В дълбок сняг си почти безпомощен. Пълен кокал. Имат само едно предимство пред Duratrac - много по-тихи са на сух асфалт. Според моите лични наблюдения Toyo Open Country MT е много добра и комфортна лятна МТ гума, но през зимата мястото и е в склада. Както и на всички останали МТ гуми за които съм чувал.
            Последно редактирано от elbgt; 27-01-12, 20:34.

Коментар

По някаква случайност лятото карам с такива (снимката на аватара е с тях). В дълбок сняг си почти безпомощен. Пълен кокал. Имат само едно предимство пред Duratrac - много по-тихи са на сух асфалт. Според моите лични наблюдения Toyo Open Country MT е много добра и комфортна лятна МТ гума, но през зимата мястото и е в склада. Както и на всички останали МТ гуми за които съм чувал.

Много ли е мек Duratraca за лятото?

Коментар

...Както и на всички останали МТ гуми за които съм чувал.
                Първите 2 зими бях съвсем доволен от това:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mn6f1lxdq0stqj_sm.jpg
Прегледи:2
Размер:13.3 КБ
ID:5341249

Мога да кажа че освен шума (който не е чак велика беда, сравнено с повечето други MT-та) и трудното балансиране, поведението им зимата е съвсем приемливо. Недостатък е че от 3-тата година нататък вече са се поизпекли и поизносили. Каучука им е уникално мек, дори зимата, а лятото не страдат толкова от жегите, колкото други гуми. Просто меката смес значи бързо износване.

ПП: И поглед по-тоблизо:

Име:432159149_ac111ad751_o.jpg
Прегледи:1
Размер:128.1 КБ
ID:5341252
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                  Много ли е мек Duratraca за лятото?
                  Не съм ги карал през лятото, но предполагам, че щом на -20 градуса са толкова меки, че чак лепнат, то едва ли на +40 градуса ще запазят същата твърдост и няма да се ронят. Просто не вярвам в чудеса. Знам също че в северна Канада и Аляска това е гумата. Знам го от приятел, който работи в нефтодобивна компания и често е из тези земи. Първоначално когато ми каза, че всичките им пикапи с които бръмчат из горите са само с този модел не повярвах. След като няколко месеца разпитвах разни онлайн консултатнти се уверих, че просто друга гума с офроуд предназначение и за сняг не можеш да откриеш на уж необятния северно американски пазар. Много се чудех как така, но се оказа факт. Тогава нямаше откъде да чуя за съществуването на нейния двойник за който говори Стефан - Я-192. Сугурен съм, че ако не Я-192 то технологията и се е доказала в Сталинградската битка и след това дълги години е допринясяла за увеличаване на зърнодобива и за преизпълнението на петилиетния план за 2 години, возейки из необятната руска шир строгия но справедлив председател на колхоза и партийния секретар
                  Последно редактирано от elbgt; 27-01-12, 21:14.

Коментар

Нещо не разбирам!
                    Гумите са означени като летни ,а пък в характеристиките са описани като чисто зимна гума ????????????????
                    http://www.goodyear.eu/bg_bg/tires/w...trac/index.jsp

Коментар

Не се опитвай да ги разбереш търговците от храма Загледай шарката. Ламели за сняг плюс дупки за шипове па нека си пишат, че е лятна

Коментар

Аз лично съм с General AT2 и в началото на зимата бях много скиптичен към тях,но когато ги вкарах в дълбокия сняг се успокоих.
                        Тези изглеждат да са доста по добри .
                        Ако цената им стане по-ниска при следващо закупуване може би ще са те

Коментар

За съжаление при този модел тенденцията е към поскъпване. Миналата година моите в размер 315/75/16 ги купих на цена $231 парчето. На същия сайт от който купих моите тази година вече са с нова цена $264

Коментар

Гумите които се държат еднакво добре на кал и на сняг не са много.Интерко СуперСуампър Аерок и Гудиър Вранглер Дуаратрак.За други не се сещам.Повечето са или за кал или за сняг.В повечето случаи всетеренните гуми се държат еднакво зле почти навсякъде...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Teзи, нямат ли някакъв шанс?
                              Maxxis Trepador

Име:468.jpg
Прегледи:2
Размер:63.9 КБ
ID:5341260
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Според Refentest сцеплението на сняг на Maxxis Trepador е лошо - оценка 2.8 от макс 5. Също толкова лоша оценка има за комфорт. Останалите показатели са приемливи, но за зимна употреба е зле колкото всички останали МТ-та.

За Wrangler Duratrac има повече информация и според TireRack в който потребителите гласуват за моделите гуми тази гума е лидер в раздел On/Off-road Commercial Traction в комплексната оценка и в частност за поведение на сняг и лед. По само един показател Duratrac отстъпва на друг модел (Dunlop Rover MT), но този модел не е наличен на пазара от лятото на 2011. Този раздел (commercial traction) е най-близо по приложение до АТ-тата.
                                Последно редактирано от elbgt; 27-01-12, 23:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X