Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тихи, мнооогооо тихи гуми, има ли такива? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тихи, мнооогооо тихи гуми, има ли такива?

Аз лично до сега на толкова тихи гуми не съм попадал през живота си! Говориме за BF Гудрич g-Forse-ама тази си е зимна,м+s,ама съм супер доволен!
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

На теб да не би да ти вият лагерите, чак толкова да те смущава шума от гумите ? Аз съм с кални гуми и шума в купето не е чак толкова потресаващ, карам и дачия комби - тя си бучи повече с чисто летни шосейни гуми.

Коментар

На моя прител с ЦРВ-то бяха е такива http://www.pazaruvaj.com/avtomobilni...06s-p39096672/
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
          На моя прител с ЦРВ-то бяха е такива http://www.pazaruvaj.com/avtomobilni...06s-p39096672/
          Точно такива с правоъгълни блокчета няма как да са тихи. На теб ти трябват с надлъжни и извити канали. Такива има чисто летни и за леки автомобили. Ако искаш тишина, слагаш такива, но губиш от проходимост.
          Аз избрах за лекия автомобил тези, зимни са обаче, но ти ги давам като илюстрация само.

Другият вариант, който използвам на джипа и са АТ, са тези отдолу. Хитрото при тях е, че шумните блокчета са "скрити" към дъното на колата(джипа). Прекрасно се държат навсякъде, освен върху лед и утъпкан сняг.

Имам и тези долу, чисто зимни, които току-що сложих, те са по-тихи от горните, но още не знам на сняг и лед какво правят.

Коментар

Личното ми мнение е, че колкото една гума е по-тиха, толкова сцеплението и е по-ниско.
            Затова шумът издаван от дадена гума ми е най-последната грижа!
            Последно редактирано от mbenz; 11-11-11, 19:52. Причина: допълнение
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Личното ми мнение е, че колкото една гума е по-тиха, толкова сцеплението и е по-ниско.
              Смяяяятай значи, какво ще прави "калната" гума на заледен асфалт... Защото, нали, щом драпа така в калта и реве на сух асфалт, по твоята логика ще е най-невероятната на сняг и лед! Направо се чудя мислите ли ги такива мъдри умотворения преди да ги напишете?
              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Гуми за лед и заледен сняг - няма. За такива условия си има шипове или вериги.

Коментар

Веднага заменям моите шумни с високо сцепление за едни безшумни дето тук таме стъпват Шегичкам се естествено, за сега окото ми хваща един Мишелин.
                  Значи ако правилно съм разбрал колегата Паджеровод тези мишелинки http://www.auto-sprint.com/2009/05/1...errenos-y-suv/
                  ще са по шумни от тези:
                  http://tires.productwiki.com/michelin-latitude-tour/
                  примерно казано като гледам шарката на едните и на другите макар че първите ми се струва че зимата ще драпат повече от другите.
                  С риск да ми се карате ще ви покажа е тази гума : http://www.tyretest.com/4x4_reifen/g...uhp/index.html
                  дават ги всесезонни ама аз кат гледам тая шарка никък си не я виждам на сняг цената също ми "говори" за това дали има каучук в тая гума или е само пласмаса Но цената на която мога да ги взема е няколко лева над 100, доста изкушаващо и шарката е както препоръча г-н Паджеровод

Коментар

Аве колега шо не слойш сликове нема да чуаш нищо
                    НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                      ще ви покажа е тази гума : http://www.tyretest.com/4x4_reifen/g...uhp/index.html
                      дават ги всесезонни ама аз кат гледам тая шарка никък си не я виждам на сняг
                      Да, правилно си ме разбрал по принцип, но с тези точно на заледен терен ще си като балерина.

И, не съм съгласен, че всички гуми са еднакви на лед, има малки разлики, но те понякога спасяват живот.

Коментар

А на какви пари са тез последните. Харесват ми за чисто летни гуми. Зимните съм ги сложил вече
                        Honda CR-V I 2000 г.
                        0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Ами от Дианата някъде към 115 лева маи мога да ги взема, в Косер също ги има и там маи имам кои да ползвам с отстъпка към 120 идват, попрочетох за тях тук там ама мненията са противоречиви. Някои казват че 2 ри чифт търкалят и пак 3 ти щешли да си купят. Други пък не ги харесват, бързо се били износвали, един пък ги опроверга че минал 60 000км с тях, друг пък се оплака че били шумни, по ревютата пък ги дават тихи , и отзиви за тях също твърдят че са тихи, абе всичко е мат и маскарад Сега чакам един фен от субаро форума купил ги лятото да си каже мнението как са изкарали сезона ама не е влизал в форума от 20 дни та незнам. Инак на всякъде масовото мнение че за цената си няма какво повече да се иска от тях. Ето ги: http://www.kosser.net/Gumi/Gumi.php# Но ако мога да взема мишелинките с подобаваща отстъпка мисля ще се спра на тях, щото те ще доидат към 130-140 за по 20 лева на гума маи няма да рискувам.
                          Упсссс сори, линка към саита не бачка корекно ще трябва да въведете размер 205 70 15 за да ги видите!
                          п.п. Сега виждам в дианата са 121 лева !!!! без пари и отстъпка малко начи 100 кинта кажи речи Мишелинките са 174 ако и на тях откача 20 % 140 кинта за брои, чуденката става голяма
                          п.п.2: лекинко съм се погрешил маи, в саита на Диана пише "посочените цени са с 20% отстъпка при покупка онлаин" демек на място цената е друга и дори да ползвам няква отстъпка тя няма как да е под тая цена, така така, тва са реалните цени
                          Последно редактирано от zero; 11-11-11, 22:54.

Коментар

Здравей колега,
                            Карах Терано 1 и имах същия проблем. Първо го взех с гуми Семперит M+S (виеха). След това Мишелин АТ - (също). Купих си гуми Ласа Компетос АТ, които бяха сравнително по-тихи. Поради причината, че имах озвучение в джипа (спечелих 1во място на ЕММА-2011г. Плевен за HIFI) си сложих изолация STP във фирма Audio Spirit Пловдив, джипа стана по-тих в сравнение с S-clase. Това е изпробвано. Т.е. едно от решенията за намаляване на шума е да си сложиш изолация. Инвестицията не е малка, но си заслужава. Ако те интересува мога да дам координати.

Коментар

Абе и изолация понаправих е не е с СТП щото толкова пара не ми се троши, с К-флекс е микропореста гума тип затвпрена клетка с алуминиево фолио самозалепящя, уникално добре става но изолирах само вратите багажника бумбетата и подкалниците от вътре, и предния капак, сега вратите ми се затварят каато на мерцедес чува се сами - туп!!!! музиката стана уникално добра вратите вадят невероятен бас да ама звука от гумите си остана може би ще има ефект ако изолирам и пода но не ми се занимава. Аз вече намерих моите гуми и чакам фирмите да се наканят да зареждат през януари и февруари щот ся ги няма никъде. Последно се спрях на BFgoodrich Long trail T/A Tour де що изчетох за нея, де що видях лошо мнение няма, нисък шум, много дълъг живот, добра реакция на волана, ко ми тряя повече цена около 150-160 лева доста по евтино от скорпиона които под 200 не намерих. Направих и друго намерих един колега от Пловдив с ЦРВ и с Гудрич само че Торунг, почти единтични са кат граифер и ги разменихме с моите за проба, ми колеги тва стана друга кола направо Та чакам зареждане и се убувам в леки гумени галошки - цвички, а някои ако иска булдозерки в отлично състояние да гази в калта да свирка ще имам скоро 4 броя за продан.

Коментар

Ако мислите че съм си купил гуми- не съм баси по лесно си купих колата аз Пак се връщам на мишелините аз, (имам едно правило, или купувам наи евтиното или купувам наи хубавото ) Та последно ще се лутам между тези два модела http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail
                                макар че тези ми се виждат малко по офроуд и по шумни от това : http://www.michelinman.com/tire-sele...r/tire-details Мисля си че Мишелин ще да е по добър избор от гудрича на които се бях спрял

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X