Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба до GOLDY-Владиан Христов за информация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Молба до GOLDY-Владиан Христов за информация

Аз се убедих още преди да ми пишете, че сте прав! От гуми 235х75/R15
    минах на 265х75/R15 (като смених и леките аломиниеви джанти с тежки хром никелови, обаче широки 10" )и още на първия завой гумите почнаха да се режат в бронята неискам да ви казвам как сам се добрал до сервиза на един приятел. Решихме проблема по български и поизрязахме бронята, махнахме калника и сега гумите завиват без никакъв проблем. Следващия проблем които усещам обаче е че гумите натоварват много части и може би този размер на гумите е пределен за това окачване, хидравлика и кой знае какво друго.
    Наистина гонех повече визия отколкото постигане на някакъв offroad ефект ( и усещам че е било малко глупаво)
    Много съм благодарен за съвета за гумите, най вероятно ще си взема 265х75/R15 MT
    В момента карам джипката предимно градско, само в почивните дни ходя на палнина, но рядко излизам извън пътя
    В момента карам курса за ловджии и може би един ден ще се наложи да подготвя Nissan4o за ходене на лов и ще се допитам до вас за съвети и помощ

Коментар

Yaro, откаде мога да проверя какви размери на гуми са подходящи за Nissan Terrano II.Неискам да претоварвам окачването, скоростната кутия, хидравликата и т.н. ,дори ако се налага ще махна тия джанти.
      В момента сам заменил гуми 235х75/R15 с 265х70/R15 и джантите са изнесени навън от 7" минах на 10" (не сам слагал фланци)
      Гумите са стари и трябва да ги сменя затова и ви моля да ми помогнете да не се впускам в простотии които ще ми струват скъпо
      Предварително благодаря

Коментар

Здравей колега,
        първо тези джанти са за доста по големи и широки гуми - над 300мм или над 11.5 инча. А размера който си избрал 265/75х15 е на широчина аналогичен на 31 инча, а на диаметър е между 30 и 31 инча. Предполагам , че няма да е проблем да ги поберат калниците и да се разберат с трансмисията. Тук във форума има доста хора с Терано, и със сигурност такива които са правили експерименти (сещам се за един от Варна). Защото е най добре да се пробва, а ако нямаш възможност да се довериш на някой който пробвал.
        Виж тук за визуализация на размерите:
        http://www.1010tires.com/TireSizeCal...?action=submit
        - може да пробваш и с други.
        Аз имам качени 31/9,50х15 МТ на алуминиеви джанти 7 инча. Ако имаш път към Пловдив може да ги разтъпчеш, да видиш как е. Даже бях решил да ги продавам http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10676 , и да взимам като твоите джанти с 33 или 35 инча гуми, но засега работата е в застой.

Коментар

Благодаря ти за отговора, сега сам малко по-спокоен пак и покарах с този размер около 200 км и като че ли Nissan4o се справя без да се тормози.Аз също четох в един сайт, че гумите трябва да са с около 30 мм по широки от джантата, но джантите бяха с тези гуми (взех ги на старо)-ще ги покарам докато взема други гуми.
          Благодаря за поканата за Пловдив, ако имаш път кам София сащо можеш да тестваш моята машинка

Коментар

До: Молба до GOLDY-Владиан Христов за информация

Извинявам се, че продължавам темата, искам само да благодаря на Yaro за информацията за гумите която ми даде по-горе, навярно ми е спестил доста ремонти и пари. Сега съм с размера по каталог за Terrano II и никога повече няма да правя оптичен тунинг за сметка на механиката и функциалността
            Успех на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X