Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране по пясък с А/Т гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каране по пясък с А/Т гуми?

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Тука на Паша дере още като вляза на пясъка и спира. На първа бавни. Ако не завия, ще вляза в морето, така че или завивам или се връщам. При всички случаи се окопава. Помагат хората наоколо. Ако не е легнала на рама, двама да бутнат, стига. Ама там пясъка е много гаден, и мотора спира.
    Има едно терано, което си кара, но то е с доста широки асфалтови гуми. Колкото по-малко грайфер, толкова по-малко се окопава.
    Първоначално публикуван от яворчо Преглед на мнение
    На Паша дере май доста народ се е окопавал.Бях влязъл доста навътре и ако бях карал назад щях да изляза без проблем.Като се окопах час и половина копане и добре ,че намерих два палета да подложа.Много зависи от самия пясък .Краневският плаж съм го карал от край до край на втора с завои и не съм имал никакви проблеми.
    На Паша дере редовно ходих на плаж в най-южната част, ама пусках гумите(Hankook MT 285/70/17) до 0.8-1 атм. Маневрирането на пясъка с така изпуснати гуми е без проблем.
    С напомпени гуми се окопавах при първата маневра.
    Веско е идвал без да пуска гумите.
    Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Да.Паша дере е с доста едър и рехав пясък и те засмуква бързо.Преди 2 месеца успях да стигна до най-северната му точка до голямото свлачище и да обърна след плажчето без да пипам гумите на Киата (235/75/15 а/т),но преди седмица не успях и взривих радиатора,добре,че имаше помощ от публиката та изкачих превалчето и се добрах до Ракитника.

Коментар

Ако става на въпрос, на Паша Дере влизам на пясъка с Патроля с гуми 238/85/16....... И само на първа бавна..... Като се окопавам периодично. Буквално всеки 50 метра при най-малкото изкачване или като дам малко повече газ от необходимото. Налягане не пипам - мързи ме. Обикновенно се справям само давайки назад. Даже имам чувство, че на задна ще върви без проблем....... Лебедка ползвах само веднъж при последното ходене и то само защото имаше шезлонги и каравани на излизане, та не успях да се засиля, ама ич....... Тъй че ако гумите са широки, а шофьора е спокоен - по пясъка се кара без проблем......

Съвети - имай под ръка хай-джека, лопатка и помагачи. Ако имаш и лебедка - достатъчни като бройка и дължина въжета.......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Като на сняг. Тръгваш на възможно най-високата предавка, на която кандиса да тръгне, не пипаш спирачките, спре ли - пускаш газта. Заради което си носиш лопата и дъски. Не завиваш остро, само едвам - едвам, с много голям радиус. Не настъпваш газта, не сменяш скорости.
          Ако имаш компресор - по-добре ги изпусни до 0,5, или колкото там могат. Като стане твърдо - или пак пълзи, ако е за малко, или веднага ги надуй обратно.
          Където е мокро от прибоя се кара по-лесно, но там спреш ли за десет секунди - морето ще те вземе. Камъните са кофти, понеже и да изглеждат сухи, са обли, и хлъзгави от водораслите. Може да изкърти колелото. Аз само съм бил джантите с чука, ама все - на косъм. Не се завирай, ако и да е красиво.
          Нищо общо с каране на сняг. И това с най-високата предавка го забрави - пясъка оказва много голямо съпротивление и, ако трябва да свалиш предавка щото на мотора му идва зор ефекта е като челен удар в бетонен бордюр.
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Такъв Дакар ме гони, какъвто и тебе. НЕ МОЖЕ да кажеш на човек невиждал пясък, да кара с 60 по плажа! Ти вменяем ли си? Даваш ли си поне криво - ляво сметка какъв съвет даваш? Ти ли ще гледаш децата му като се утрепе утре? Или ти това го можеш - значи го може всеки, да? Да ти препоръчам тогава и аз нещо, което съм сигурен че не можеш. Ма щом и аз - патравия го мога ... Без да ми пука че ще те убие.

Да, чувал съм че дълбокия сняг НЕ оказва съпротивление)) Тебе пък какво те трещи? Или и двамата не сте виждали ни това, ни онова?
            За домашно - намери информация, и разбери защо по слаб грунт се кара на възможно най-високата предавка!
            Защо спира като от челен удар, и какво се прави после - трябва да знае първо щурмана, после и пилота. Или е таксиджия, а не пилот. А оня е куфар, а не щурман.

Прощавайте момчета, но това е от курса за подготовка на гимназисти, колкото да получат шофьорска книжка. В учебниците за камионджии за тежки терени пише същото, само с повече картинки. Вие защо не ги знаете? В този форум например, са публикувани.
            Последно редактирано от Стефан; 06-08-11, 03:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              НЕ МОЖЕ
              За вменяемостта ми има известни съмнения.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                За вменяемостта ми има известни съмнения.

Отдавна не бях срещал толкова самокритичен човек.

Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Що бре, и аз имам такова за себе си...

Относно Паша дере-на миналогодишното състезание във Варна ходихме там да гледаме. Минах няколко пъти по пясъка, даже дърпах едно умряло АТВ. Никакъв проблем за витарата. Ама не знаех, че с агресивни гуми не се карало по пясъка, а като последен бунак се набутах с кобрите
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Що бре, и аз имам такова за себе си...

Относно Паша дере-на миналогодишното състезание във Варна ходихме там да гледаме. Минах няколко пъти по пясъка, даже дърпах едно умряло АТВ. Никакъв проблем за витарата. Ама не знаех, че с агресивни гуми не се карало по пясъка, а като последен бунак се набутах с кобрите

Що да не се карало.... Кара се и още как! Въпроса е гумите да са адекватно широки спрямо теглото на кочинка. И вярвай ми - без грайфер по-добре да не влизаш на пясъка изобщо.

Коментар

+1.Колкото са по-меки и по-изтъркани гумите е по-лесно за каране по пясака.
                      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                      АСК Ален Мак

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo.jpg
Прегледи:1
Размер:171.1 КБ
ID:5295051
                        Да се включа от мястото на събитието. Мястото беше до Камчийски пясъци, оказа се че всъщност има някакви тръни и треви и не беше много трудно. Направих поне 20 курса през дюните с техника, генератори и какво ли още не. На чистия пясък срещнах известни затруднения, но нямам закъсване. Определено се движех с обороти, които обикновено избягвам с този VM двигател - 3000-3500.

Поздрави на всички, аз заминавам към Карпатите
                        Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Е що не каза че става дума за Камчийски пясъци.
                          Тука взеха да се изказват професори, дето не са ходили на море от 30 години
                          Там си караш без проблеми, има доста растителност, която помага.
                          Но пък и е забранено да се кара. Там е защитена местност и растителноста е защитена.

Коментар

И що обсъждаме забранено за каране място? Имаш опит от там ли? Аз - не ... Ти откъде го имаш?
                            Да говорим тогава за лунните и марсианските пясъци?

Коментар

Аз с лека кола 4х4 влизах и си карах по пясъка на южния плаж на Приморско без грижи, не виждам защо джипка даже трябва да се замисля за такова нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                                Е що не каза че става дума за Камчийски пясъци.
                                Тука взеха да се изказват професори, дето не са ходили на море от 30 години
                                Там си караш без проблеми, има доста растителност, която помага.
                                Но пък и е забранено да се кара. Там е защитена местност и растителноста е защитена.
                                Събитието на което бях транспортна подкрепа си беше съгласувано с местните власти и горските, освен това се постарах доколкото може да минавам по едно и също трасе (не е препоръчително За сметка на това си беше пълно с плажуващи, които си паркираха по дюните, всъщност само на нас се налагаше да обясняваме щото сами питахме дали може.
                                Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X