Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране по пясък с А/Т гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каране по пясък с А/Т гуми?

Здравейте,

Този петък ще ми се наложи да покарам малко по пясък. Не е за удоволствие, даже не го намирам за хубаво да си карам джипа по плажове, но става дума за пренасяне на техника по дюни за едно парти.

Гумите са ми BF Goodreach и се чудя дали ще имам някакви проблеми. В едната посока джипа ще е тежко натоварен, наобратно ще е празен и става дума за разстояние от около 800 метра.
    Миналата година същата работа я е свършило Терано със шосейни гуми, та не се притеснявам много, но знам че по калните гуми копаят повече в пясъка.

Ще има ли нужда да спускам гумите според вас? Някакви съвети при евентуално закъсване?
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Каране по пясък с А/Т гуми?

Аз съм на морето
    Карам Опел Фронтера КБ с 31-ци АТ съвсем спокойно по пясъка,катеря се по дюните без проблеми-не че ми прави удоволствие,но всеки ден ми се налага
    Пренасям багаж,тегля ремаркета с лодки,дърпам закъсали комшии по палатка
    Гумите дори не съм ги спадал
    Единстено ми се "опря" микробус Фолксваген,който беше................на ръчна ))
    Последно редактирано от kalinntv; 01-08-11, 10:46.
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Няма да имаш проблеми , освен ако не си ги създадеш сам .
      За да имаш конкретни отговори ще е добре да споменеш плажа по който ти се налага да караш , защото много зависи от едрината на пясъка , има ли дюни, разтителност по тях и т.н.
      На всеки плаж се кара различно , на едни минаваш без проблеми на задно предаване само , на други се окопаваш много лесно докато влезеш.. Така че кажи мястото и ако има колеги които са карали там, ще те посъветват .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Явно най-добрият начин да разбера ще е като се набутам в пясъка и се държа културно там Предполагам 2-3 на бавни и без превъртане на гуми ще ми свърши цялата работа.

Не ми се спадат гумите, че са пълни с азот и после трябва да ги донагласям, така че каквото сабя покаже това ще е.
        Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Димитров Преглед на мнение
          Явно най-добрият начин да разбера ще е като се набутам в пясъка и се държа културно там Предполагам 2-3 на бавни и без превъртане на гуми ще ми свърши цялата работа.

Не ми се спадат гумите, че са пълни с азот и после трябва да ги донагласям, така че каквото сабя покаже това ще е.
          На бавни му е цаката - с много фина газ и добро планиране на траекторията (да не ти се налага да правиш маневри по възможност). Аз съм в момента с МТ-2 на Гудридж и снощи ми се наложи да карам малко на пясък (да обърна джипа на една буна, че ме бяха запушили). Възползвах се от момента и нагазих в пясъка да видя как е. На 2-ра бавна и подаване на газ с върха на палеца на крака, беше като разходка по паркинга на МОЛ-а.

Поздрави

Коментар

Не би трябвало да имаш проблеми. Само на отиване, когато е натоварен джипа, трябва да внимаваш повече да не превърта гумите, за да не се окопават. Бавни, втора и равномерна газ. Ако все пак се окопаеш, вдигаш с джека, изпускаш гумите до 0,5 - 0,8, заравняваш пясъка отдолу и продължаваш.
            На връщане, като е празен джипа ще се забавляваш

Дори и с кални неспаднати гуми няма грижи.

www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

Като на сняг. Тръгваш на възможно най-високата предавка, на която кандиса да тръгне, не пипаш спирачките, спре ли - пускаш газта. Заради което си носиш лопата и дъски. Не завиваш остро, само едвам - едвам, с много голям радиус. Не настъпваш газта, не сменяш скорости.
              Ако имаш компресор - по-добре ги изпусни до 0,5, или колкото там могат. Като стане твърдо - или пак пълзи, ако е за малко, или веднага ги надуй обратно.
              Където е мокро от прибоя се кара по-лесно, но там спреш ли за десет секунди - морето ще те вземе. Камъните са кофти, понеже и да изглеждат сухи, са обли, и хлъзгави от водораслите. Може да изкърти колелото. Аз само съм бил джантите с чука, ама все - на косъм. Не се завирай, ако и да е красиво.

Коментар

Аз имам опит с паркетника по плажа на Албена 235/60 гума шосейна и без да ги спадам си се повозих по сухия пясък, е вярно че се зарових, но това беше защото влязох на мокрото и тя Киа-та си потъна като пирон в мляко.
                Та моя съвет е - не стъпвай в мокрия пясък.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Благодаря за съветите, то явно си е актуална лятна тема това

Аз че ще съм готов с джака и дъските, това е ясно, но май ще пробвам да се сдобия с един компресор.

Иначе, никъде няма да се завирам, то си е чисто служебно влизане на пясъка, само едно обръщане ще има интересно

Щом Марто със същата машина и МТ гуми се е справил, се чуствам по уверен.
                  Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Аз юни месец нахаках черокито с кайманите в пясъка , освен че му става тежко все едно си го претоварил друго не се усеща .

Коментар

Тука на Паша дере още като вляза на пясъка и спира. На първа бавни. Ако не завия, ще вляза в морето, така че или завивам или се връщам. При всички случаи се окопава. Помагат хората наоколо. Ако не е легнала на рама, двама да бутнат, стига. Ама там пясъка е много гаден, и мотора спира.
                      Има едно терано, което си кара, но то е с доста широки асфалтови гуми. Колкото по-малко грайфер, толкова по-малко се окопава.

Коментар

Неколко пиниза научени на юг от средиземно море.

Над 60 км се кара като на асфалт. Пак се завива с пиниз де. Колкото по гуми без грайфер по-добре. При тръгване колата леко потъва и това не трябва да ви плаши - газта се държи постоянна - тя ще си излезе.
                        Като се окопае се викат още пет човека и се клати наляво надясно и си излиза сама.
                        Налягане 0,5-0,8 атм според зависи.

За Стефан - няма нищо общо със снега не подвеждай хората.

Ся вече че има 89758947543 вида пясък мисля е ясно, но това са общите правила.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С кой сняг няма общо? Снегове - бол. С фирна например - има.
                          Човекът не е виждал пясък, с какво да му го сравня? С мокра стръмна ливада?

А ти му даваш хубави съвети ... 60 километра, когато му е за пръв път? А как се обръщат като скачат по пясъчните бабуни, пък там друго няма, особено с изпуснати гуми, да си забелязвал? Колко народ завършва Дакар? Няма да кара толкова бързо, ясна работа, ама и колата му не е като ония, даже клетка няма, и шофьора му не е като ония.
                          Търси адекватни примери, а не с какво да ме надприказваш(((

Коментар

На Паша дере май доста народ се е окопавал.Бях влязъл доста навътре и ако бях карал назад щях да изляза без проблем.Като се окопах час и половина копане и добре ,че намерих два палета да подложа.Много зависи от самия пясък .Краневският плаж съм го карал от край до край на втора с завои и не съм имал никакви проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              С кой сняг няма общо? Снегове - бол. С фирна например - има.
                              Човекът не е виждал пясък, с какво да му го сравня? С мокра стръмна ливада?

А ти му даваш хубави съвети ... 60 километра, когато му е за пръв път? А как се обръщат като скачат по пясъчните бабуни, пък там друго няма, особено с изпуснати гуми, да си забелязвал? Колко народ завършва Дакар? Няма да кара толкова бързо, ясна работа, ама и колата му не е като ония, даже клетка няма, и шофьора му не е като ония.
                              Търси адекватни примери, а не с какво да ме надприказваш(((
                              Какъв Дакар те подгони? Някои хора карат на пясък всеки ден и то не за кеф. По бабуните освен на състезание никой не скача, минават се по друг начин.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X