Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задължителни ли са зимните гуми през зима 2010?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Задължителни ли са зимните гуми през зима 2010?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Готино е да живееш в Черно-Бял Свят. Да в Гърция (и от там до екватора, че и зад него) Зимни Гуми НЯМА в продажба, а много от хората НЕ знаят, че има такива. Също е факт, че във Финландия и по на север, Зимните Гуми са Основните гуми, защото има пътища който са основно със снежна покривка!
    Обаче ние сме в България, страна с Умерен климат, където Зимата има моменти с -15 сняг, лед, че и навявания (преспи), както и че в повечето време зиме караме по сух асфалт, а често и при сравнително Високи температури (> от +7). Ta затова и е тази дискусия, Дявола е в Детаилите
    Но Факт е че трябва да сме подготвени за най-лошият вариант и затова Зимата с Хубави Зимни Гуми, но не е лошо да не се фанатизираме и най-вече да не хулим хората с различно мнение, а ако можем да го оборваме с Факти.
    Колега само да напиша малко за гърците, преди около 3 години ходих да взимам един джип от Солун, и пътувахме с брат ми към Гърция с една 124-ка, понеже тук беше студено пък и мерцедеса с това задно трябва да е с хубави гуми вече бях сложил зимни гуми. Надолу беше необичайно студено и запръска сняг като направи снежна покривка не повече от 2-3 см, е не е истина какво стана с колите в Гърция, масово не могат да се движат, умряхме от смях колко са некадърни, но и гумите явно имаха значение, понеже повечето коли ги минахме на зиг-заг, че масово спираха навсякъде по платното и боксуваха. Температурите бяха малко под нулата, нататък към Солун сняг нямаше, валеше но се топеше, колите масово с вериги тракаха по асвалта :О. Искрено ги съжали гърците. Но със сигурност аз със зимните гуми бях в пъти по добре от колкото те с техните. По пътя имаше изпратена полиция която масово отбиваше колите, напаво не ми се вярваше че този снежец направи такива задръствания. Тука улиците в кварталите са в пъти по задръстени от снега през зимата.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: Задължителни ли са зимните гуми през зима 2010?

Към колегите които анатемосват ....искам отново да спомена че трябва да се чете преди да се правят крайни заключения.....а то е
      Аз твърдя че ЛЯТНАТА гума е по добра от зимната гума зимата при всички ситуации ОСВЕН ПРИ СНЯГ......Моля прочетете това преди да ме обиждате ! Дори да сте го прочели пак не ме обиждайте за да не ми лепнат бан като отговарям ....!Никъде не споменаваме за сухи тунели и сняг след тунела......Зададох конкретни въпроси и не получих нито един отговор досега освен от колегата мишоци......

Това са снимки от преди около 4 часа......Би трябвало да съм наясно какво говоря...!

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Аз пък си знам едно...през лятото с летни...през зимата -зимни.Не знам какво има да се умува и защо има цяла тема,но...вие си знаетеВъпрос на дисципилина,не се заяждам
        Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

на лед ?
          на скреж ?
          на суграшица ?

на една от колите гумите ми държат до 150 в 2см. вода без аквапланиг , на мокър лед тръгват и спират, на сняг не са най-добрите.

това за несъществуващите гуми.

летните гуми се различават много ,
          и да подтиквате хора да пробват такива неща е безотговорно.

с зимни гуми рядко карам (все 1 ден мога да стоя вкъщи докато почистят)

всъщност, ако имам инцидент зимата с някой летнигумец , не аз ,застрахователите мисля ще го обучат кое как та да си пази аргументите за тях
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Аз пък карам и с зимни и с летни и карам винаги ...и колкото е по лошо времето толкова ми е по комфортно да карам........Не подтиквам никой в нищо...просто споделям впечатления.....ако имаш инцидент с летногумец гледай по ззп ти да не си виновния защото тогава гумите нямат значение......
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Аз пък си имам гуми и зимни и летни и ги сменям и са ми новиНе се сърдете...помиярско ми звучи това да не сменяме гумитеВие нали през зимата не носите сандали?Не се заяждам,питам просто

Коментар

Чак се учудвам колко неверни мнения са се изписали по уж толкова елементарен въпрос?!А,мнозина вярват безрезервно на написаното тук!Имайки предвид обаче възможните последствия от неподходящ избор на гуми мисля,че е добре да се внесе пълна яснота по въпроса!
                Да се изкажа и аз съвсем накратко,че да ми е чиста съвестта!
                -под +7С,както каза и Мишоци се слагат зимни гуми!
                -пълна заблуда е(много меко казано),че зимните гуми били по-добри за каране през лятото!?!?!по-мека возия да,но спирачния път е по-дълъг и,колкото жегата е по-голяма,толкова нещата се влошават.отделно,че гумата се съсипва.
                -крайно износените гуми(без протектор)са добри само на равно(асвалт,бетон)и сухо трасе-ако някой кара само при такива условия спокойно да си слага такива!
                Няма да приема спорове и няма да отговарям,ако има такива,но мисля,че трябва много да се внимава какво се пише!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  Чак се учудвам колко неверни мнения са се изписали по уж толкова елементарен въпрос?!А,мнозина вярват безрезервно на написаното тук!Имайки предвид обаче възможните последствия от неподходящ избор на гуми мисля,че е добре да се внесе пълна яснота по въпроса!
                  Да се изкажа и аз съвсем накратко,че да ми е чиста съвестта!
                  -под +7С,както каза и Мишоци се слагат зимни гуми!- Защо....?

Няма да приема спорове и няма да отговарям,ако има такива,но мисля,че трябва много да се внимава какво се пише!
                  Защо бе хора .....защо ...досега само размахвате порицателно пръст вкл. и колежката която не харесва безпризорни улични кучета(Съществително нарицателно име, мъжки род, тип Непородисто куче, мастия.
                  Етимология)

Освен клишета нито един обоснован аргумент .....прави това прави онова.......

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Освен клишета нито един обоснован аргумент .....прави това прави онова.......
                    Моя основен аргумент е,че зимно време като съм с летни гуми,хората които возя се скъсват да ме бутат(псуват) на стръмно.
                    Говоря за служебен автомобил,от 2-години този служебен автомобил има и зимни гуми.Е тези две зими не са ме бутали(псували)
                    нито един път,а аз пътувам всеки ден!Личният ми автомобил не е джип,но зимата с зимни гуми съм си ходил до село което е доста
                    на високо,като на места по-пътя има навявания и не съм имал проблеми!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Няма клишета-там е работата.Има ботуши/за зимата/-има сандали/за лятото/.Обяснението е толкова просто...чак тема се отвори.Въпрос на култура е,така мисля аз.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                        Моя основен аргумент е,че зимно време като съм с летни гуми,хората които возя се скъсват да ме бутат(псуват) на стръмно.
                        Говоря за служебен автомобил,от 2-години този служебен автомобил има и зимни гуми.Е тези две зими не са ме бутали(псували)
                        нито един път,а аз пътувам всеки ден!Личният ми автомобил не е джип,но зимата с зимни гуми съм си ходил до село което е доста
                        на високо,като на места по-пътя има навявания и не съм имал проблеми!
                        Колега и ти не четеш.....Летните гуми са по добри от зимните през зимата на всички условия ОСВЕН НА СНЯГ....Така че неразбрах защо зимата като няма сняг трябва да слагам зимна гума......е сега вече отивам да видя какво става с виното...!Янита скъпа ...разбрах всичко най-накрая.....на летните гуми лятото ще ги отворя отстрани да им е хладно пък за зимните ще мисля как да ги запуша........Пък и на жената мисля да подаря за рожденния ден 4 бр. нови гуми за колата....мисля да пиша ботуши на гумите че няма да ме разбере.....Пък и понеже аз съм неколтурен(моя редакция да не помислиш и че съм неграмотен) ще и припомня вица за джапанките и вибратора....ма тва е друга тема...!
                        Последно редактирано от Roninn; 30-10-10, 22:44.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          ...УЖАС майка,как с летни зимата цяла нощ мисля и потен се вьртя в леглото.
                          Спокойно! Още не е регистриран случай на автомобил, който да е поднесъл в Европа и да е стигнал америчко с неконтролируемо пързаляне...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            ....Летните гуми са по добри от зимните през зимата на всички условия ОСВЕН НА СНЯГ....
                            Тази аксиома я прочетох хиляда пъти, но един смислен аргумент/тест не видях.
                            Бихте ли се обосновали някак, или пък да споделите какви гуми сте ползвали и сте стигнали до този колосален извод?
                            Зима иде

Коментар

Я колко мнения са се появили, че и спор се заформил. Аз питах само дали няма да ме глобят, ако продължа да карам още две седмици, докато го дават, че ще е хубаво времето преди да сложа зимните.

Инче имаше знаещи колеги, но повечето са в заблуда.
                              [COLOR=blue][B][SIZE=3]le Roi-Soleil[/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Баси, толкова много щуротии и то от умни хора, отдавна не бях чел. Това да не е нов подраздел на "Игри и бъзици"??
                                Ронин, живея на един див баир и все още не ми се е случвало да оставям кола неприбрана зимата. Коли всякакви. И който ти е казал, че на лед (забележи, не на сняг) лятната гума държи повече.... даже не е смешно. Няма нужда от половин метър лед. Достатъчно е да се постопли през деня и привечер да скрипне рязко. Опитвам се да обясня, че говоря от опит. А не е като да не съм си правил експерименти.

Карал съм достатъчно много и с Видинки, просто защото по някое време друго нямаше. Да са живи и здрави веригите, само това мога да кажа за Видинките зимата

Друг важен, но доста подценяван въпрос е качеството на самата гума. Няма да забравя скоро първите зимни Ласа, които се появиха - на сняг отлични, на сух асфалт много зле, на мокър асфалт - откровено опасни. Е, ако това ви е идеала за зимна гума - да, летните са по-добри.
                                Забелязал съм също, че един и същи модел на Бриджстон, произведен в Япония, Франция (не съм сигурен дали беше Франция наистина) и Полша, са си направо три различни гуми.
                                За n-тата употреба на х-годишни гуми да не говорим, там става още по-интересно. Между другото, любителите на АутоБляд да потърсят из старите броеве, имаше интересен тест на карани гуми. Щото май нови от магазина е едно, а след 1 месец търкаляне по сух асфалт резултатите стават коренно различни
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X