Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задължителни ли са зимните гуми през зима 2010?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задължителни ли са зимните гуми през зима 2010?

120 със спирта ли го правиш ?

Или по-принцип държиш да влизаш със 120 в завой ?

И като сгазите дете в квартала обяснението "загрявах си гумите" ли ще е?
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Не,аз питам тебе дали ако влезеш със 120 във завой зимата ще те спаси каквато и да е гума.Щото на такива като тебе дето много са си повярвали,че като са си сложили прехвалените зимни гуми и могат да си карат и зимата като Шумахер поне съм се нагледал!

Коментар

През зимата компромис няма или караш със зимни гуми или не караш.

Коментар

Уау мислех да не пиша ама се изумявам...... То и тук като ония с електромерите в колите, че като светели фаровете горяла повече колата, или ония другите със светнато де що може отпред и на тях им било добре..... А дано вкарат закон (от който има голяма нужда, дори съм още по- убеден от някой коментари тук) зимата само със зимни гуми. Изумявам се как на черното винаги се намира някой да му каже бяло. Изумявам се как във по-нормални държави от наща не били разбрали, че летните гуми се загрявали зимата на - суви температури...... Не мога да повярвам че за 300-400 лева (които иначе се изпиват за един два уикенда в заведение) ще се извадят от хиляди кладенци вода.....
          Хора погледнете статистиките за произшествията по наще пътища. Мислите ли, че не са свързани поне 90 процента със мисленето , "аз съм по-умен от другите, по-добър, и по-ги разбирам нещата, правилата са за балъците...".
          Май е крайно време закона да стане строг и да земе да щипе тия със "загряващите" летни гуми. Дано вземат да изчезват индивидите мажещите лютеница на стар хляб вкъщи и каращи лъскави коли със заводски гуми (неставащи за нищо) ама повишаващи егото си на пътя.... Нима стара Жигула със добри зимни гуми не е по добра от Кайен със някакви смешни гуми сложени колкото да не го продават на джанти.... Моля Ви всички мислещи,че със летни гуми и някакви святкащи електроники по колата ще сте по-добри от чичото със зимните гуми на стария москвич и при инцидент да обвинявате старата "кошница" на другия участник в ПТП то..... Вземете се в ръце. И ние спазващите закона и вярващите, че зимните гуми са за зимата сме хора. На мен ми омръзна да Ви гледам как се въртите зимата и запушвате движението на леко заснежени участъци. Как застрашавате нашия живот, живота на балъците със зимни гуми и каращи по-бавно в лоши условия щот не можем да ги "загреем".
          Наистина съм изумен.... Ама защо ли...
          висете отпуснато

Коментар

Ако не си сменяте колите всяка година(аз съм от тези хора), зимните гуми дори не са допълнителен разход.

Коментар

Интересно е друго.
              Сакралното число при което се "одървят" летните гуми е +7 градуса. Явно всички производители във всичките си модел ползват еднакви смески и добавки към каучука. Въх... Няма ли вариант за едни гуми да е +2 градуса, а за други +10!? Естествено, че не! Щото кварталния гумаджия е казал че числото е +7!

Иначе и аз съм на мнение, че летните гуми се представят добре на студено, без сняг. И не защото не ми се дават пари за зимни. Вече съм ги дал, зимните гуми са монтирани, но не ми се четат меко казано спекулации и откровени според мен глупости за "седемте градуса". Как пък някой не се излъга да каже 6 или 8 градуса? Надушвам конспирацията ЕЖКП!
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Съкралното число за летни гуми със скоростен индекс Н или нагоре в повечето случаи е около +15 градуса (температура на асфалта, не на въздуха).
                Естествено такова фиксирано няма и то варира според марка, модел, използвани материали за сместа, та дори и размер на гумата.
                Зима иде

Коментар

ехаааа как един невинно зададен въпрос "задължителни ли са според закона" е на път да доведе до война...
                  Вижте какво хубаво слънце грее на вън, вместо излишни спорове дръпнете по една разходка из природата (докато още не са забранили и това със закон)
                  И за да изпреваря някои въпроси ще кажа - защото съм на работа и искам не искам- не мога да изляза сред природата на разходка. поздрави
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    ... Вижте какво хубаво слънце грее на вън, вместо излишни спорове дръпнете по една разходка из природата (докато още не са забранили и това със закон) ...
                    Защото сред природата в момента е хубава тънка калчица, на места - омешана с кал. И тя си иска кални гуми пък те нали не са зимни ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Според моя опит, деленето на гумите на зимни и летни на практика е твърде условно. Няма да коментирам твърдостта на материята и вида на грайфера. Но при градски условия през зимата улиците най-често са мокри или заляти с киша, затова през зимата предпочитам добри "мокри" гуми - с дълбоки периферни канали и странични - за отвеждане на кишата. Те са твърди и на лед не държат добре, но дали изобщо има добри гуми за лед... може би само Vector 5, поне от тези, които съм имал.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Лятна гума,нова..............с тоя "грайфер" или шарка трябва да е утепец ако е правена от лепило,ако не е това зимата стои напомпано половин атмосвфера на сухо и студено легнала и завита,а на колата си карам това долу примерно.

Ако намесим каучука,скоростен индекс,износване.......................лятото ще трьгна с каква да е гума,ще дьржи до 120,ще спира сравнително нормално и ако трябва да я скапвам преди хвьрляне става и зимната.
                        Зимата.................кво да се хабя да обяснявам,ОФФРОУД форум е,не е БГМАМА,все коли сме виждали,гуми имат под калниците,а под гумите сняг и лед.

2страници си траех,но на изказване,че нямало значение каква е гумата стига да не е напьлно износена и ставало ако си майстор или поне така го разбрах аз,и не издьржах.Някой навит ли е да кара с лятната горе тая зима???Да му сьберем пари за каска и едни гуми и да сподели с нас как е?

УЖАС майка,как с летни зимата цяла нощ мисля и потен се вьртя в леглото.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          ... Но при градски условия през зимата улиците най-често са мокри или заляти с киша, затова през зимата предпочитам добри "мокри" гуми - с дълбоки периферни канали и странични - за отвеждане на кишата. Те са твърди и на лед не държат добре ...
                          Това "най-често" е много относително и силно зависи от това къде живее човек. При нормална зима най-често мокри и горе-долу почистени са по-големите улици, по които има много трафик и се движи градски транспорт. По-малките, и особено вътрешнокварталните, най-често (ако се случи да е по-студено - това е почти цяла зима) си стоят със заснежени, а после и частично заледени коловози. Да караш там с летни гуми си е едно малко приключение. Особено, ако кварталът е на баир ...

Освен това, дори и при безснежна зима при пътуване извън населени места човек може много да съжалява за това, че е с летни гуми. Преди години съм тръгвал за Боровец в командировка със служебна кола с летни гуми. Времето - слънчево, а улиците и пътищата абсолютно сухи. Само че по-нагоре, по завоите и в сенчестите места беше пълно със заскрежени или направо заледени участъци. Дотогава не ми се беше случвало да се въртя на прав участък и то без да е имало някакви по-резки действия или маневри. Просто едно леко мръдване на волана се оказа достатъчно да прати колата в насрещното след няколко пируета. Добре, че беше рано и нямаше движение!

Зимата никога не можеш да знаеш къде ще попаднеш на участък с непочистен частично заледен сняг, нито пък някой може да ти гарантира, че насред път няма да се озовеш в снежна виелица, ако, че си тръгнал в приятно слънчево време.

Така че, аз поне с чисто летни шосейни гуми не бих карал.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Да кара който иска с каквото иска, аз обувам "зимни" зимата и пролетни - пролетта...
                            И да се поправя - 1.6 е минимума, допуснах грешка във втория пост след масовата промивка от медиите, че минимума да е 4 мм грайфер...
                            Дано не попадам на някой самонадеян "водач" с галоши, когато стане хлъзгаво...
                            4 зимни има разлика от 2 зимни и 2 някакви, но не зимни... ако ще 2 по 2 да са сложени на диагонал...
                            Пък това "многосезонни"... още никой не ме е убедил, че върши работа. освен като 5-та, резервна гума...
                            При 2 глоби по 50 лв, да не говорим и за точките, ето ти наполовин сменени гуми (За леки коли говоря) с някакви, дето хем ще ти свършат работа, хем няма да трепериш по пътя, хем няма да трепеш народа...
                            Последно редактирано от p-pleven; 30-10-10, 18:55.
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              При 2 глоби по 50 лв, да не говорим и за точките, ето ти наполовин сменени гуми (За леки коли говоря) с някакви, дето хем ще ти свършат работа, хем няма да трепериш по пътя, хем няма да трепеш народа...
                              ОФФ от темата с вьпрос

Какво е това 2 глоби по 50 лева?Пьрвата я разбирам да е 50,втората глоба пак ли е 50 лева?Такьв ли е закона?
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                ОФФ от темата с вьпрос

Какво е това 2 глоби по 50 лева?Пьрвата я разбирам да е 50,втората глоба пак ли е 50 лева?Такьв ли е закона?
                                По принцип не е, ама може да попаднеш на 2 "хранилки".. Случвало ми се е, ама не за гуми... Предполагам, че втория път ще е повече... Нямам опит...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X