Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бордова CO2 система.Що е то?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бордова CO2 система.Що е то?

Има 8 литрови с работно налягане 200 атмасфери но СО2 излеза при -78С при пълен дебит на крана та помисли пак
    888982949

Коментар

Само че е добре да се има едно на ум ,че не е добра идея да се помпат гуми с СО2 заради големия му коефициент на топлинно разширение.То и за това гумите ги помпат с друг газ. Азот ли беше?
      За спасяване на полжението обаче идеята върши работа,но защо направо да не се мине на точния газ?

Коментар

Идеята е да се обиколи компресора. 7 литра бутилка става и за гайковер ...за кратко...бе носете си гидоре! Аааа, вие и повдигач ще поискате...а кафе.

Като сложиш бутилка си я зареждай с каквото ти е кеф. Само крана трябва да се мисли напред и налягането. CO2 e na 70 атм., кислород на 160-170, за аргона не знам. Може да се вземе водолазна бутилка и да си я пълниш с въздух. Кислородната също може с въздух.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          ...CO2 e na 70 атм., кислород на 160-170, за аргона не знам....
          Аргона е като кислорода. Мойте ги пълнят на 150-170. Азот също може, но май аргона е по-добър вариант. Всъщност не знам дали аргона няма да бяга от гумите. Ще взема да пробвам.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

всичко бяга от гумите, въпросът е колко бързо. В това отношение аргонът не е подходящ.

Коментар

От: До: Бордова CO2 система.Що е то?

В моите бутилки ....Цо2 ги пълнят на 150-160 Атмосфери......кви са тия 70 Атм.Манометрите са чисто нови.......
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                .........кви са тия 70 Атм.Манометрите са чисто нови.......
                Това са ми спомени от едно време. Може да съм се объркал. Помня, че имаше разлика в бутилките. Тия от пожарогасители не ставаха за кислород, или нещо такова.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  В моите бутилки ....Цо2 ги пълнят на 150-160 Атмосфери......кви са тия 70 Атм.Манометрите са чисто нови.......
                  Я пак си погледни манометрите, или направо ги смени. Не показват точно.

CO2-то се втечнява при около 70 атмосфери. С повече не могат да ги напълнят, и да искат. Виж ако позваш смеси - коргон, старгон и прочие, или чист аргон, там ги пълнят на към 160, че и 170 дори.

Това са ми спомени от едно време. Може да съм се объркал. Помня, че имаше разлика в бутилките. Тия от пожарогасители не ставаха за кислород, или нещо такова.
                  Правилни са ти спомените, поне за налягането. За бутилките - не знам. Мойте са за пожарогасител, и ги пълнят и с аргон и с СО2. Платих си и да ги изпитват, като ги купих. Издържат си нормално аргоновите 170 атмосфери, а на колко ги изпитват - не знам.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това му е лошото на СО2-то, че налягането му зависи много силно от околната температура. Затова и крановете на въгледвуокисните бутилки са особени, не като за останалите газове. Имат предпазител, който избива, и бавно безопасно изпуска газа. Сработва на 70 атмосфери, май че.
                    Изходът им също е с друг размер, за да не може да се пълни от кислородните магистрали, и да не може да се включва в кислородни системи. Въпросът е че след добиването му, СО2 не го обезмасляват, и ако в кислородната бутилка поне веднъж е наливан СО2, като започнат пак да я пълнят с кислород, тя ше избухне.
                    Ако трябва да се използва за кислород, освен че крана се сменя, бутилката се чисти първо с пара, после с вакуум.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Сработва на 70 атмосфери, май че.
                      На клапанчето на мойта бутилка пишеше нещо от сорта на 150, до колкото помня. Ако на някой му е нужно, мога да погледна, но със сигурност беше нещо от 120 нагоре. Съответно за да я напълня с коргон, трябваше да сменя крана, понеже върху него е клапанчето.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ....... CO2-то се втечнява при около 70 атмосфери. ...
                        Е за това ползват ЦО2 за помпане на гуми и пр. Помня ееее еее. Така с втечнен газ може много повече да се работи. Може ли някой да каже 1 л. втечнен ЦО2 колко ще стане когато падне на 1 атм.

Помпал съм си гуми с пропан-бутан. Не знам какво им става на гумите от тоя газ ама нямах друго. За гуми също е удибно.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Е за това ползват ЦО2 за помпане на гуми и пр. Помня ееее еее. Така с втечнен газ може много повече да се работи. Може ли някой да каже 1 л. втечнен ЦО2 колко ще стане когато падне на 1 атм.

Помпал съм си гуми с пропан-бутан. Не знам какво им става на гумите от тоя газ ама нямах друго. За гуми също е удибно.
                          Талибан. Пропан-бутанът с въздуха в гумите образува, хммммм, смес. Чувствителна към наелектризирането на гумата при движение. Освен това доста бързо напуска гумата, защото е донякъде разтворим в нея. И освен това, налягането му силно зависи от температурата, а зимно време може направо да си кондензира.

CO2 - от течна до газова фаза в нормални условия се разширява около 800 пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Талибан. Пропан-бутанът с въздуха в гумите образува, хммммм, смес. Чувствителна към наелектризирането на гумата при движение. Освен това доста бързо напуска гумата, защото е донякъде разтворим в нея. И освен това, налягането му силно зависи от температурата, а зимно време може направо да си кондензира.

CO2 - от течна до газова фаза в нормални условия се разширява около 800 пъти.
                            Споко де, тя тая смес от една концентрация на пропан-бутан нататък няма склонност към самозапалване ... Ако не съм прав, Вальо изведнъж ще открие, че вместо гега кара космическа совалка
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Талибан. Пропан-бутанът с въздуха в гумите образува, хммммм, смес........
                              Ти си талибан. Немаше друго.

...CO2 - от течна до газова фаза в нормални условия се разширява около 800 пъти.
                              Екстра. 800х2.5л=2000л. значи 1000л. на 2 атм. Е с това шишенце що гума ще напомпам лелееее.

....Не мога да кача снимка....баси
                              А, успях. Нема начин да се направи по-сложно.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от drukman; 30-05-10, 00:14.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Споко де, тя тая смес от една концентрация на пропан-бутан нататък няма склонност към самозапалване ... Ако не съм прав, Вальо изведнъж ще открие, че вместо гега кара космическа совалка
                                За съжаление, тези сметки с концентрацията важат при нормално налягане. При повишаване на налягането, границите на запалимост се разширяват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X