Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Що е то джек (хай-лифт) и как се използва?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Що е то джек (хай-лифт) и как се използва?
Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнениеПолиспаста на джека, единия край на въжето/колана на дърво или неподвижен предмет, другия на джипа. За метър джек джипа минава два метра, но необходимото усилие е двойно.
Този Патрул не беше закопан, а просто трябваше да се придърпа по наклона и пак си беше яко зор, а колата едва помръдваше.
Ако джипът се е заровил в калта, това с джека направо не го виждам ...Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-02-21, 06:29.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеМене ако ме питаш, тази употреба на джека е вече отчаяна работа. Яка хамалогия със слабо забележим резултат.“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
Коментар
-
Много полезно видео,но второто устройство което прекрипиха котенцата и захванаха под бронята нещо не го разбрах.Някой може ли да го обясни/илюстрира/на по-български !?0888 998 705
/Георги/
Коментар
-
Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнениеМного полезно видео,но второто устройство което прекрипиха котенцата и захванаха под бронята нещо не го разбрах.Някой може ли да го обясни/илюстрира/на по-български !?Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Въпроси за хай джак
Дано въпроса ми да не прозвучи несериозно, но засега нямам голям опит в "извън пътя", затова ме интересува дали наистина Ви се налага да използвате такива високи крикове в гората. В някакви канавки ли вдигате с тях на един метър височина ?? На мен не ми се е налагало да ремонтирам в гората, но на равно място не е ли достатъчен един крик тип бутилка, с по-голяма стъпка (или подложка, ако е мека почвата) и с по-голяма височина на повдигане, като за джип ?? До колкото съм се занимавал с автомобили, ми се струва, че тези летви ще са силно неудобни и нестабилни за повдигане на автомобили.. освен това трябва да има подходящо място за захващане на долната човка по шасито и до колкото мога да разгледам крика по снимка, силно се чудя за к'ъв чеп е горната човка, освен да сваля боята по вратите ??
Коментар
-
От: Въпроси за хай джак
В голямата кал, като започне да потъва крика, ще разбереш що аджеба вдигаме с 1 метър височина..
И не само това.. Погледни какъв е просвета на един Патрул с 33" или 35" гуми.. Бая трупчета ще трябва да се носят в багажника, че обикновен крик да свърши работата..
А бе като цяло не са 1-2 неща..
Коментар
-
Първоначално публикуван от I&V Преглед на мнениеДано въпроса ми да не прозвучи несериозно, но засега нямам голям опит в "извън пътя", затова ме интересува дали наистина Ви се налага да използвате такива високи крикове в гората. В някакви канавки ли вдигате с тях на един метър височина ??
...
ми се струва, че тези летви ще са силно неудобни и нестабилни за повдигане на автомобили.. освен това трябва да има подходящо място за захващане на долната човка по шасито и до колкото мога да разгледам крика по снимка, силно се чудя за к'ъв чеп е горната човка, освен да сваля боята по вратите ??
Да, "летвите" по начало са си силно нестабилни и могат да бъдат много опасни, ако не се използват с ум.
И пак да. Не са за всякакви автомобили, а само за такива, които имат подходящи места за вдигане с такъв крик.Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-10-13, 09:08.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Остава въпросът ,ходи ли колегата по горите.Ако ходи рано или късно сам ще разбере за какво точно служи "джака". Мен лично най-малко три пъти ме е вадил от сложни ситуации . Единият път на 13000 либри лебедка се счупиха ушите
, така яко се беше вакумирал в калта Ровъра
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар