Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Великите китайски ксенонови лупи, и перипетиите по монтирането им.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Великите китайски ксенонови лупи, и перипетиите по монтирането им.

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
    Свалям шапка, ей това се вика майсторлък плюс мерак

Имам един въпрос, понеже прегледах темата 2-3 пъти но така и не намерих този размер - какъв е диаметъра на механизмите с лупите? Питам защото след като видях какво може да направи човек с мерак имам желанието да повторя подвига ти но с фарове на Xantia. Проблема е, че те са твърде тесни - наподобяват доста тези на Опел Калибра, макар и да не са чак толкова тесни Питането ми е за да знам дали ще мога да ги завра вътре или да търся по моргите от някоя кола...
    Ще мога да премеря чак довечера.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, поздрави за качеството на работа.
      Завиждам ти за свободното време и енергията.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        Спарки, поздрави за качеството на работа.
        Завиждам ти за свободното време и енергията.
        Свободното ми време клони към нула. Това го правих в продължение на 20 и повече дни. Тук-там по час-два.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Свалям шапка, ей това се вика майсторлък плюс мерак

Имам един въпрос, понеже прегледах темата 2-3 пъти но така и не намерих този размер - какъв е диаметъра на механизмите с лупите? Питам защото след като видях какво може да направи човек с мерак имам желанието да повторя подвига ти но с фарове на Xantia. Проблема е, че те са твърде тесни - наподобяват доста тези на Опел Калибра, макар и да не са чак толкова тесни Питането ми е за да знам дали ще мога да ги завра вътре или да търся по моргите от някоя кола...
          В най-широката си част са 81мм. Това е отпред. Назад са по-тясни.

Коментар

Супер си! Много ти благодаря
            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Гледам, че продължение ще има, та един въпрос по тоя повод: какво ще стане, ако основата (рефлектора и фланците) се направят на струга от цяло парче тефлон примерно? Така или наче не се налага да се спазва формата на оригиналния рефлектор, може да е прост конус и няма да е голям гъ....ааааа, главобол да се изработи. Реално не се налага и да се никелира, освен за красота, но това така или иначе не е кой знае какъв проблем. Вярно, че 90% от материала ще е фира, но пък става лесно. Или пропускам нещо?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Гледам, че продължение ще има, та един въпрос по тоя повод: какво ще стане, ако основата (рефлектора и фланците) се направят на струга от цяло парче тефлон примерно? Така или наче не се налага да се спазва формата на оригиналния рефлектор, може да е прост конус и няма да е голям гъ....ааааа, главобол да се изработи. Реално не се налага и да се никелира, освен за красота, но това така или иначе не е кой знае какъв проблем. Вярно, че 90% от материала ще е фира, но пък става лесно. Или пропускам нещо?
                Пропускаш това че поради неправилната форма на рефлектора фланеца ще се опира в него само на 2-3 точки и при най-лекото разхлабване всичко ще се климбуца зверски. Отделно за да се уплътни ще трябва да са омаже яката със силикон или нещо друго, а това в дългосрочен план са потенциални проблеми с уплътнението. За какво изобщо да си играя, ако още на първата разходка ги удавя?

Със струговани фланци може да стане евентуално на обикновен, гладък рефлектор. Евентуално, защото съвсем не е сигурно че там рефлектора е сферичен или кръгово-параболичен. Малко отклонение от това значи опиране на фланеца към рефлектора само в 2 точки.

Коментар

Доколкото аз разбрах той имаше предвид не само фланците, но и рефлектора да се направи на струг - даже може би всичките парчета да са всъщност едно цяло. Така отпада цялата играчка по леенето в калъпи. Но пък остава проблема, че рефлектора ще е черен - циганийка
                  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Доколкото аз разбрах той имаше предвид не само фланците, но и рефлектора да се направи на струг - даже може би всичките парчета да са всъщност едно цяло. Така отпада цялата играчка по леенето в калъпи. Но пък остава проблема, че рефлектора ще е черен - циганийка
                    То всичко може. Може и да се нанесе покритие после. Ама ми е интересно какви пари ще излезе, отделно дето освен на струг с ЦПУ, на друго не може да стане. Отделно дето ще стане безумно тежък, понеже не ди представям да се направи на струг детайл с тия размери и дебелина на стената, по-малка от 2мм, а дори и това е доста малко.

Коментар

Да, определено и аз не мисля, че има вариант да се стругова толкова деликатен детайл като рефлектора. Даже и на програмируем струг да е, просто при дебелина от 2-3 мм на рефлектора със сигурност ще има проблеми при изработката. Е, има вариант да се направи така, че да стане, но опираме до въпроса - заслужава ли си галимацията...

Коментар

Да, определено и аз не мисля, че има вариант да се стругова толкова деликатен детайл като рефлектора. Даже и на програмируем струг да е, просто при дебелина от 2-3 мм на рефлектора със сигурност ще има проблеми при изработката. Е, има вариант да се направи така, че да стане, но опираме до въпроса - заслужава ли си галимацията...
                        Еми, най-малкото цената ще е инфантилна. Някакъв вариант е да се направят само фланците на струг, а после да се дооплътнят с пластелиненото лепило.

Коментар

най-вече, трудно ще се нагоди охлаждането.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            най-вече, трудно ще се нагоди охлаждането.
                            Май точно това няма да е проблема - има пластмасови фарове от съшия вид, с дебелина на стената около 2-4мм. Всеки метален фар ще е по-добре от тях по отношение на охлаждане.

...или имаш нещо друго в предвид???

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              То всичко може. Може и да се нанесе покритие после. Ама ми е интересно какви пари ще излезе, отделно дето освен на струг с ЦПУ, на друго не може да стане. Отделно дето ще стане безумно тежък, понеже не ди представям да се направи на струг детайл с тия размери и дебелина на стената, по-малка от 2мм, а дори и това е доста малко.
                              Чак струг с ЦПУ няма да трябва, а и ще станат към половин кило (по груба сметка). Вярно, стъргането е доста. Беше само идея

П.П. никъде не пише, че дебелината на стената не може да е 3-4мм.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Еми, най-малкото цената ще е инфантилна. Някакъв вариант е да се направят само фланците на струг, а после да се дооплътнят с пластелиненото лепило.
                                Ръчната технология за правене на подобни детайли не е струговане, а е... не знам как се казва. Може би изтегляне. Ето едно клипче, това за което говоря почва от 1:46 минута. Същотата е технологията и за алуминий ама ме домързя да търся такъв клип.

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X