Обява

Свий
Няма добавени обяви.

H4 Ксенони....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: H4 Ксенони....

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    А спеърпартс от къде, ако не произвеждат афтърмаркет, кво праим с гаранцията на изначално монтираните, фърмуеър тъй да се каже !?
    Предполагам, че имаш предвид "изначално монтираните, хардуер". Резервен чаркалък, от производителя на чарка или на автомобила.
    Относно "афтърмаркет HID китове". Виж примерно в сайта на Филипс какво е предлагането на ксенонови китове за допълнително вграждане и какви ксенонови крушки с цокъл "хаш нещо" произвеждат.
    Убеден съм, че същия асортимент от цитираните стоки ще откриеш и в сайта на Осрам.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Предполагам, че имаш предвид "изначално монтираните, хардуер". Резервен чаркалък, от производителя на чарка или на автомобила.
      Относно "афтърмаркет HID китове". Виж примерно в сайта на Филипс какво е предлагането на ксенонови китове за допълнително вграждане и какви ксенонови крушки с цокъл "хаш нещо" произвеждат.
      Убеден съм, че същия асортимент от цитираните стоки ще откриеш и в сайта на Осрам.
      Мда, а на лупите, дето монтирам сега, крушките са с цокъл D2S. Тия ги правят и OSRAM и PHILIPS. А лупите са си китайски.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Мда, а на лупите, дето монтирам сега, крушките са с цокъл D2S. Тия ги правят и OSRAM и PHILIPS. А лупите са си китайски.
        Продавам на Филипс крушки....D2S струват само 177,00лв. бройката....
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Продавам на Филипс крушки....D2S струват само 177,00лв. бройката....
          Е, че те на мен лупите, баластите и крушките накуп са ми 220лв.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, че те на мен лупите, баластите и крушките накуп са ми 220лв.
            Само така си мислиш... 3 бидона смола, стъкломат, незнайно колко време и незнайно какъв резултат...

И коментаторите...

Коментар

Само така си мислиш... 3 бидона смола, стъкломат, незнайно колко време и незнайно какъв резултат...
              3-те бидона смола всъщност са половин кило и струват 15лв. половин кило двукомпонентен силикон за калъпи - 20лв. Стъкломата е смешни пари, и отново никакво количество. Времето си е мое, и ми е кеф да го правя, иначе щях да дам на някой да го направи, а ако бях решил да си режа оригиналните фарове - досега да са сложени. За разлика от "оригиналните" изпълнения обаче, мойте ще работят и изцяло под вода, колкото си искат.

Резултата е ясен предварително - пробвах.

Като пари ще се вместя в 400лв., от които 100лв са новите кристални фарове, които режа, и 220 са ксеноните. Както и да го смяташ, няма да излезе 1000-2000-3000 или за колкото ги продават "марковите", дето се призвеждат пак в съседния китайски гараж.

Не бой се - ще има нарочна тема по въпроса, със снимки и рекапитулация накрая.

ПП: А на фарове, по-дълбоки с 2см от голфовите, лупите си влизат и си се крeпят на щатния цокъл за H4 крушка. Общо взето - 2 часа работа и нула лева допълнителни.
              Последно редактирано от sparkybg; 07-02-10, 01:38.

Коментар

Резултата:

Ляво - Къси, дясно - дълги светлини:

За съжаление не остана време да покарам и да видя реално как са на пътя. Заради натъпкания ми моторен отсек, особено покрай десния фар, слагането ми отне малко повече време.

Коментар

Резултата:
                  ...
                  Поздравления! Свършил си изключително добра работа с регулирането - изглежда много прецизно и равномерно разпределено.
                  "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                    Поздравления! Свършил си изключително добра работа с регулирането - изглежда много прецизно и равномерно разпределено.

И да, и не.

- Трябва да ги мръдна леко надясно и двата.
                    - Трябва да завъртя десния малко обратно на часовниковата стрелка и леко да го вдигна.

И двете неща се правят лесно (второто го предвидих при преработката на фаровете). Само трябва да намеря час-два свободни.

Тая вечер покарах малко. Светят добре, но ще ми трябва малко време да свикна с рязката граница. Просто с лупи не съм карал никога, и е малко трудно да преценя колко да са вдигнати например, понеже острата граница си остава и надалеч, а по инерция от нормалните ми фарове все имам чувството че заслепявам, макар реално де се оказва че не е така. Като наближа някоя кола пред мен в същото време се вижда че фаровете ми светят дори под нивото на страничните им огледала, което е гаранция че не заслепявам. Преди, дори с обикновените ми фарове светех така че им виждах вратовете през задното стъкло като спра плътно зад тях. Сега и това го няма - рязка граница под нивото на задния прозорец, и тъмница нагоре.

Fine tunning си трябва, но вече ми се поизясни какво да пипна. Трябва и да си намеря местенце със стена по-надалеч от мен, че да гледам картинката по-отделеч, регулирайки. Преценява се много по-добре.

Коментар

Резултата:

Ляво - Къси, дясно - дълги светлини...
                      На дълги или не работи блендата на левия фар или не е настроен както трябва. На къси и на дълги свети на еднаква височина. Поне така изглежда на снимките...

И коментаторите...

Коментар

На дълги или не работи блендата на левия фар или не е настроен както трябва. На къси и на дълги свети на еднаква височина. Поне така изглежда на снимките...
                        По-скоро всичко е наред. В САЩ имат странни идеи не само за късите светлини, но и за дългите.

Коментар

Как на еднаква височина бре. Загледай се в снимките. На портата на отсрешния гараж има ориентир във вид на катинар и кръпка ламарина.

Блендата на дълги ограничава настрани така че в далечина да не светиш извън платното си, Представлява нещо като трапец с тясната основа нагоре.

Ето още 2 снимки (ляво-къси, дясно - дълги):

Снимките са малко тъмни и мътни, но телефона ми се лъже от отраженията на страничното огледало, понеже се опитва да снима със светкавица, която не се сетих да изключа, а и честно казано не знам дали може.
                          Прикачени файлове

Коментар

Браво, майстор си. Ще те цаним в ТНТМ-то да водиш практиката по самоделна направа на ксенони в български гараж.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Браво, майстор си. Ще те цаним в ТНТМ-то да водиш практиката по самоделна направа на ксенони в български гараж.
                              Чакай да пусна нарочната тема... Снимал съм целия процес, само трябва да ми се отвори малко временце да сортирам снимките и да понапиша туй-онуй.

...и не в гараж. В прясно нагласената ми стая (най-накрая), като вътре беше останала само една пътечка от вратата до компютъра и бюрото, върху което работя...

Коментар

Ей ви 2 снимчици на завършените и сложени:

Преди боядисване:

Боядисани и съхнещи:

Сложени:

След като ги сложих (получи се направо "bolt-on" решение) се оказа че седят дори по-центрирани от оригиналните спрямо дупката в пластмасата, предвидена за тях. Чак се изненадах.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X