Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

    Аз като мечтател финансист да питам - за какви пари говориш?Все имаш нещо на ум,за 20 кинта или за 2000 искаш да стане?Щото има прекрасни и скьпи ЛЕД тела които може да ги накачиш кьдето искаш,но са една определена цифра.

    Да си допьлня тогава.

    Да дупчиш вратата не си е работа,гние после за нула време,а и лапмата каква да е ще е мокра 6 месеца в годината.Дупчи и монтирай под оная пласмаса която е на кората на самата врата,фенера кьдето си дьржа аз и манометьра за гуми.Знам,че е много близко до краката ти,а искаш да свети кьдето стьпваш,но с по-яка лампа ще се оправи положението,а и ще е в колатана сухо,като си истьрвеш нещо в краката ще вьрши работа и тогава.

    http://www.creativelightings.com/War...od-12wc-ww.htm

    Виж какво ти намирам за никакви пари,но и няма да се разминеш с едно само,ще ти трябват повечко за да виждаш.Евтино е и водоустойчиво,монтажа е сьлза.

    Това долу го имат в топла светлина която е наистина топла,стои под вода и се монтира с 2 малки винта или ако е много мерак с малки болтове и гайка сьс силикон ма това поне ме друсаше мерака.

    http://www.oznium.com/marine-led-light

    Размера се вижда,цената и тя,на лодка ги плзваме и като светлина на тавана в кокпита,за четене става,но да си познаеш ракията от водата НЕ.

    Тавана вече си се отказал да го сваляш което е добре.Корите на коланите се скубят лесно на каква да е кола,ползвай тях.Задните врати сьщо не бих ги дупчил,а бих монтирал малко от тия на един бар или планка или трьба или нещо флекси дето да мога да си го вьртя как си искам.По тоя начин кеф ми вьтре да свети кеф ми вьн.Монтирал сьм такива на 2 различни плоскости да осветяват платната на една лодка и става ако да са на по 15 метра отдалечени чаршафите.


    Ако сьм на твое място - пласмасата на предните врати я дупча,в предния край слагам 4 шайби и тогава монтирам макината,идеята е да дам наклон кьм края на вратата и при отваряне да свети под ьгьл.Това го врьзвам кьм плафона за отварянето на предните врати,ЛЕД са и няма да ги усети бушона.

    Корите на коланите ги ползвам за прекарване на кабела,а самата далаверка я монтирам пак под 45 градуса ьгьл,дясната малко напред да свети,че да осветява кьм шофьорското,а лявата малко кьм задника,че да ми покрива задната седалка.Това го врьзвам кьм плафона за задните врати,а отвориш задна,а стане ден в половината кола.
    На задния просорец му пляскам една лента и на нея накачам3 ламБи - 2 кьм дупето и една кьм багажника.Това го врьзвам кьм копче на таблото и кьм включвател на отворена врата - отваряш и кеф ти зад теб,кеф ти светлина в багажника.Ако пьк искам да светна в багажника си цьььььквам копчето на таблото и задника ми светка.

    До тук 7 броя по 18 кинта 130 грубо,ако сьм под бюджета винаги можеш да разпробиеш задната броня и да сложиш една или 2 и там с копче на таблото - кеф ти задна като врьщаш или с лебедка като работиш или просто като си паркирал някьде в горите Тилилейски и искаш джугана да свети на палатката цяла нощ.

    Като го продадеш му казваш на другия,че идваш с клещте и за 20 секунди си пак в играта.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 08-11-12, 00:17.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #17
      От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.













      http://www.oznium.com/marine-led-light/tech
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • #18
        От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

        ЛЕД-овете са най-бюджетния и разумен вариянт. Ефтини ЛЕД светлини има БЕЗБРОЍ във всеки от китайските сайтове. Тия на брата отгоре дето ги е дал са множествено люксозни. Аз ти говоря за цени - две за левче

        Коментар


        • #19
          От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

          На витарата бях сложил плафон с екстри на тавана в багажника.
          От магазините за левче купих къмпинг ОТ с много светодиоди, на батерии и с няколко режима на работа. Има и магнит на задната страна. Вместо батериите запоих един по-мощен резистор и кабел. На задната страна залепих велкро, на тавана също. Със стоманена тел прекарах проводника до плафона, стана доста лесно. Взех захранване директно от крушката на плафона. Оставих кабела по-дълъг.
          Когато е закачен с велкрото на тавана, осветява задната половина вътре. Когато опъвам бивака, откачам лампата, залепям я с магнита за ламарината отвън. После набутвам кабела в тавана и я залепям за велкрото.

          Коментар


          • #20
            От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

            Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
            В долния край на кората на вратата..
            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            ... и монтирай под оная пласмаса която е на кората на самата врата..
            Мерседесаджии...

            Коментар


            • #21
              От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

              Много хора севключиха в темата, за което ви благодаря.
              Отзад напред.
              Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              На витарата бях сложил плафон с екстри на тавана вбагажника.
              От магазините за левче купих къмпинг ОТ с много светодиоди, на батерии и сняколко режима на работа. Има и магнит на задната страна. Вместо батериитезапоих един по-мощен резистор и кабел. На задната страна залепих велкро, натавана също. Със стоманена тел прекарах проводника до плафона, стана досталесно. Взех захранване директно от крушката на плафона. Оставих кабелапо-дълъг.
              Когато е закачен с велкрото на тавана, осветява задната половина вътре. Когатоопъвам бивака, откачам лампата, залепям я с магнита за ламарината отвън. Посленабутвам кабела в тавана и я залепям за велкрото.
              Това което си описал изглежда добро - пусни някоя снимка.



              Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              ЛЕД-овете са най-бюджетния и разуменвариянт. Ефтини ЛЕД светлини има БЕЗБРОЍ във всеки от китайските сайтове. Тияна брата отгоре дето ги е дал са множествено люксозни. Аз ти говоря за цени -две за левче
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5050-SMD-LED-Strip-With-White-PCB-500x500.jpg
Прегледи:1
Размер:28.8 КБ
ID:5423366

              Ами насочил съм се към LED лента която е залята с нещо като силикон или акрил и е водозащитена, има лепенка на 3M която казват че е доста здрава (въпреки това трябва да я подсигуря с някое винТче). Има най-различнивидове – с 60 и с 30 диода на метър, различна осветеност (включително и посилни от колкото ми трябва). Цените които аз гледам са около 20 лв/м , според как ги разпределя вероятно ще ми трябват 2м, плюс 20 лв за кабели, прекъсвачи идр.

              Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Азкато мечтател финансист да питам - за какви пари говориш?Все имаш нещо на ум,за20 кинта или за 2000 искаш да стане?Щото има прекрасни и скьпи ЛЕД тела коитоможе да ги накачиш кьдето искаш,но са една определена цифра.
              ......

              Погледах и твоята тема, погледах - помечтах - пак погледах, па си се върнАх при мене си и ми мина. Тези продукти наистина са хубави но не са за мен като цяло - това първо. Второ за конкретната цел не са подходящи (прекалено силни са), Все пак благодаря че се включваш в темата.

              Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
              В долния край на кората на врата си пробии дупки и сложи плафончета от някойавтомобил.
              Вътре светлодиодни крушки които обръщаш да светят на страни т.е. на долу. Потози начик насочваш светлината да свети под наклон.
              Горе на тавана същата работа , 2-3 плафона в краищата на кората и вътре е ден

              Срещнах проблеми с намирането на каквито и да е плафончета от други коли (затова избрах LED ленти), а и няма място - освен ако не са вкопани в ламарината на вратата, което не си е работа.

              Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              Товакоето при първия оглед ми идва на ум - на предните врати ОТ можеш да го сложишот долната страна на пластмасовия джоб на вратата.
              Друго нещо, не можеш ли само по краищата да откачиш тавана и да си прокарашкабелите, толкова трудно ли се откача тая кора на тавана...

              Искам да са възможно в най-ниската част на вратата, така че да свети под вратата а не само между отворената врата и прага на колата. Тавана за мое съжаление не с кора ами има някакви шишове и между тях е опънат текстила (изкуствената кожа) - подобно на Жигулата
              Последно редактирано от Paladin; 08-11-12, 10:22.

              Коментар


              • #22
                От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                LED- лентата свети страхотно.Скоро отивайки за риба купих около метър от 8лв./м.,което отговаря на 5вт./м.(най-скъпите бяха около 14вт./м/ но не помня цената).През ноща дойде човек от съседния бивак за да види какво свети толкова силно.Като гледам си купил от скъпата лента ( и по-мощната),направо ще останеш изненадан как свети това нещо.

                Коментар


                • #23
                  От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                  Аз и друга идея имах,но викам си да те пощадя,сьвестно ми стана някак си.

                  Е го де го,120 долара бройкатаБият кой не вземе.



                  http://www.rigidindustries.com/SRMFl...od-p/92211.htm


                  И вьпросче за лентата - това колко му дьржи лепилото,има ли шанс след като се намокри да се отлепи малко и да му трьшнеш вратата вьрху него?Самата лента колко е здрава?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • #24
                    От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                    Жалост нямаш, и въпреки всичко лентата е най-подходяща за моят случаи. Каталога е чудесен, хубаво че там хората са имали милост и не са сложили цени, а и аз от Америка нямам как да си купя. А, иначе как ще му отива един LED бар под багажника над предното стъкло не е истина направо.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0933.JPG
Прегледи:1
Размер:317.8 КБ
ID:5423423
                    Купих си един метър ето такава за проби, нямах много време да експериментирам само установих че за осветяването на чекмеджетата е прекалено много 12 диода (светят много силно) т.е. трябва да са доста по малко, но пък да са достатъчно разпръснати (през по-голямо разстояние) че да не си правя сянка докато търся нещо.
                    За лепенката - по други форуми хората споделят че е наистина здрава, не се влияе от вода, студ - абе страшна работа, но както бих написал и по горе аз не бих разчитал само на нея.

                    Коментар


                    • #25
                      От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                      За вьншно е лесно,но няма как да се мине с малко пари както си видял от ровенето ми в другата тема.Пари да имаш,купуването по нета е най-малкия проблем.

                      Снимай като му накичиш лентите,че ми е интересно.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

                      Коментар


                      • #26
                        От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                        Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение

                        Това което си описал изглежда добро - пусни някоя снимка.
                        Трудна работа, витарката отдавна я смених, а не съм се сетил да снимам.
                        Но лампата е от този вид


                        Единствения проблем беше, че не можех да намеря достатъчно здраво лепило за текстил и се налагаше от време на време да презалепвам велкрото към тавана. Щом си с изкуствена кожа можеш да го зашиеш или нещо подобно да се измисли.

                        Коментар


                        • #27
                          От: Търся идеи за допълнително осветление под вратите и в багажното.

                          Преди няколко дена направих проби за да установя колко диода са ми необходими. Ето до какви резултати стигнах.
                          На задните врати ще има по девет диода само на горният край, те са достатъчни да осветяват и под вратите.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6lrd.JPG
Прегледи:1
Размер:77.1 КБ
ID:5429653
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9led.JPG
Прегледи:1
Размер:111.5 КБ
ID:5429654
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13268.JPG
Прегледи:1
Размер:101.2 КБ
ID:5429655

                          За под предните врати са достатъчни шест диода.


                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13271.JPG
Прегледи:1
Размер:89.4 КБ
ID:5429656
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13273.JPG
Прегледи:1
Размер:85.1 КБ
ID:5429657
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13275.JPG
Прегледи:1
Размер:139.6 КБ
ID:5429658

                          Т.е. концептуално си изясних нещата. Сега остава да намеря автоелектротехник които да прокара по един плюсов кабел от някъде до всяка от четирите врати - дайте препоръка за София, сега се сещам мога ли да взема плюса от окабеляването на двигателчето на стъклата поне на предните две врати, все пак става дума за 14.4W(на метър) /60(броя на метър)*6(колкото ще ползвам аз)= 1,44W на врата.
                          Предните след като минат през оригиналния "валет бутон" ще имат прекъсвач (някакъв малак за вграждане, дайте идея от къде да си го купя), с който да мога да спирам лампата при отворена врата.
                          Задните след като минат "валет бутона" монтиран от мен ще имат троен прекъсвач (някакъв малак за вграждане, и него не знам от къде да го купя), и би трябвало да може да е спряна/пусната лампата и при отворена и при затворена врата, и отделно да светва при отварянето на вратата.
                          Така всяка врата ще си е отделна сама за себе си.

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X