Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Аз търся къде се продават малките крушки 3 и 5 Вт без цокъл с нахлузено върху тях цветно калъфче.
    Не с оцветени стъкла, а с калъфче. Засега не мога да намеря никъде.
    Миналата седмица гледах в един магазин продаваха отделно въпросните калъфчета (аз им казвам "презервативи" ), но за 0.6 вата, просто такива ми трябваха. Ако не забравя, че проверя дали имат и за по-големите. По магазините за автогъзарийки (тасчета, лепенки за капачки и прочее пернишки аксесоари) няма ли?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз не ги знам тия магазини къде са в София. Виж, за авточасти знам колкото щеш, но такъв...
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
        Аз не ги знам тия магазини къде са в София. Виж, за авточасти знам колкото щеш, но такъв...
        По Симеон. Основно в западната част. Иначе централата им е в Горубляне на центъра.

Коментар

От: Re: Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Последната година и половина карам с X-treme Power. Определено свети повече от обикновените крушки. Карам често по едни и същи извънградски маршрути със слабо движение, т.е. без странични източници на светлина. Та имам добра база за сравнение. X-treme Power-а осветява по-голямо разстояние със сигурност (знам какво виждах от дадена позиция с обикновени крушки и какво виждам сега). Обикновените крушки , с които карах преди да сложа Филипса бяха нови на един месец, така че възрастта им не играе в сравнението. Другия момент е че от как карам с Филипса редовно някой от насрещното пуска дълги на моите къси или някой, когото съм изпреварил пуска дългите зад мен. Със старите крушки такова нещо не е ставало никога. Та моя опит показва че колегата Ясен не е прав относно осветеността която тия крушки дават.

За съжаление моя опит показва също така че колегата Ясен е печално прав относно живота на тия крушки. При мен изкараха година и половина (едната изгори ли, другата си отива след седмица две). При един друг колега изкараха година. Купувахме ги и двамата от официалния вносител за България. Така че който скача на тоя клон да има предвид и тая работа.

Сега мисля да пробвам Osram Night Breaker, по повод че днес изгоря Филипса. Ще пробвам да кача снимки довечера с един Филипс и един Осрам да видим ще има ли видима разлика в светлината.

Коментар

Е кво стана? Каква Н4 да сложа на стар ежедневно/нощно движещ се дъргел?Бяла!Щото обикновена Нарва знам евтина,и знам и произхода.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Засега употребата на Narva +50%, която съм описал по-горе, дава положителни резултати - и по-добри от преди. Това на УАЗа. Произходът не ме интересува, работят добре.

Коментар

Това не е малко,благодаря.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

От: Re: Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                  .....

Сега мисля да пробвам Osram Night Breaker, по повод че днес изгоря Филипса. Ще пробвам да кача снимки довечера с един Филипс и един Осрам да видим ще има ли видима разлика в светлината.
                  Отскоро имам база за сравнение.
                  До сега карах с обикновени Нарва, но реших да пробвам така хваления Nightbreaker на Osram. Разликата е очевидна, има доста по-добро осветяване, един глас от мен.
                  Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                  Mercedes w212 E350 4matic
                  Ducati Monster 600
                  O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Засега употребата на Narva +50%, която съм описал по-горе, дава положителни резултати - и по-добри от преди. Това на УАЗа. Произходът не ме интересува, работят добре.
                    Малко да съживя темата.Колко келвина е светлината на Narva Range Power 50+ и съответно колко лумена. Търсих в нета ,на никъде не намерих информация. Колебая се между Narva и Osram Silverstar. В момента съм с Osram bi lux. От най-евтините ,но на мокър асфалт са много зле. В сайта на Osram разликата между всички крушки H4 е в келвините , а осветеността в лумен е еднаква.Четох добри отзиви и за Bosch plus 90, но и те са със синя лента на балона. Търся крушки който да светят добре на мокър асфалт, на сухо си виждам добре.
                    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• От: Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

На мокър асфалт НИЩО не свети добре. Ако си сложиш достатъчно синкава крушка ще си засветиш мъглата пред фаровете и ще ти се вижда по-светло ама на пътя пак нищо няма да видиш. Единственото, от което можеш да извлечеш реално подобрение на мокро (и на сухо, ако е това въпросът) е да са ти фаровете по-високо (да смениш колата) и рефлекторите да са нови (да смениш поне тях).

На Narva RP50+ и RP30+ които аз ползвам светлината е 3200К, лумените им са абсолютно еднакви на всички (като са нови). PR50 съществува и във вариант с 4000К с малка синя лента.

Аз тука по темата и нови открития направих:
                      Лумените на абсолютно всички лампи със законната 60/55 мощност са еднакви, тук няма какво да се мисли, защото освен ватовете нормите са и за лумените. Все едно са около 1000 и съм забравил колко точно. Разликите се състоят в размера на волфрамовата спиралка, от което следва различно качество на фокусирането и различна яркост в най-ярката точка. Но не и различна обща осветеност на пътя.

За сметка на това има подчертана разлика в живота на тези лампи и тя не е в полза на повечето плюсове.

За да се завърши картинката:
                      PR50 на Narva със сигурност са с по-ниско общо качество на изработката (може би защото са афтърмаркет), а със стареенето им яркостта спада по-бързо от на PR30. Тези RP50, които имам още живи и са светили от 2 години са с около два пъти по-ниска яркост нова PR30 и малко по-слаби от PR30 купена пак 2012 и светила пак толкова.

И да не си помислите че е различно при другите марки - физиката не прощава. Икономиката - също.

Шибан маркетинг.

Коментар

п.п. мразя някой да е открил Америка преди мене, ама ето на:
                        http://www.clubtouareg.com/forums/f4...ral-31736.html

Коментар

На мокър асфалт помага единствено добре направената маркировка. Винаги псувам нашите пътни служби когато се връщам от чужбина.То бива и бива икономии и мързел ама добрата маркировка спасява животи.

На отиване бях и със двете +50 и като по часовник изгоряха в Румъния една след друга..Смених ги със стандартните и не усетих разлика.Нооооо когато влязох на н.ша територия очертанията на пътя ми се загубиха-няма никаква контурна маркировка. Идиотизъм на н та степен. мами.......та им.

Коментар

А как ще коментирате теста : http://www.autodela.ru/main/top/test..._Philips_Bosch при които са измерени различни стойности на осветеност ,спрямо зададените от производителя. Измерена е и осветеността в различни контролни точки. И от къде се явява разликата при крушки +50, +90 и др. при еднакви зададени стойности на лумен , спрямо базовата крушка при един и същ производител.
                            И още един тест: http://www.auto-motor-und-sport.de/b...n-4297804.html Но не го разбирам немския.
                            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Коментирам.
                              Първото е опит за горе-долу смислен тест, проведен по основни критерии. Но: наборът лампи е ограничен, цифрите са преписвани мърляво и от 12 са сбъркани поне 2. Захранването явно са го оплескали, защото са изгорили общо три лампи - върви им вярвай после, че са ги захранвали с еднакво напрежение. От изобщо изправните лампи разликата между най-силната и най-слабата е има-няма 20%, които се постигат и с половин волт разлика. Няма анализ на различията между няколкото изследвани лампи от един модел.

Второто е платена публикация, а не тест.

Коментар

Закупих си Narva Range Power 50+. Карам с тях от 4 дни.Но предимно градско на къси разстояния. Като първи впечатления: По-добра осветеност , хубава бяла светлина. Следва да си полирам стъклата на фаровете, че единият е помътнял.Другия е сменяван ,но е имало опит за полиране и сега и двете стъкла са надрани. Рефлекторите и на двата са добри,поне по мое мнение( непрофесионално ).
                                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X