Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Здравейте!

Вече трети ден няма никакви звуци. Понеже доста се затопли, а проблема се проявяше винаги на по-топло, много се надявам да е решен.
    Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

До: Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

За сега обявявам проблема за решен!

Все още няма скърцане! Само напомням, че охлабването на накладките спрямо гнездата, дадоха промяната и решението всъщност.

Благодаря на всички за съветите и помоща!

Поздрави!

Коментар

От: Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Да му се невиди, проблема пак е налице. Преди се проявяваше много на десен завой, сега на ляв. Направо луднах с това скърцане. Тези дни ще сменям спирачната течност пък да видим.

Коментар

Здравейте колеги, смених спирачната течност но промяна няма. При спиране автомобила спира перфектно. И като пусна спирачките се почва. Винаги първите няколко километра отсъства. Твърдо е отзад защото, като се разсвири дърпам леко ръчната и спира веднага. Не знам дали има смисъл да сменя дисковете? Да не са те куцуза? Защото откровенно да ви кажа всички заводски консумативи в тази кола не са много читави.

Коментар

Още малко развитие по темата.

Преди 2 дни, се хванах и пак всичко разглобих по задните спирачки. Почистих всичко. Размених местата на вътрешните с външните накладки, по колела.

Какво още прави впечатление! Винаги съм чувал скърцането, най-вече от задно дясно. Горните водачи на спирачните апарати, имат цилиндрични гумички. Та на дясното колело, този водач е доста стегнат. Ако трябва да сравня с левият, е с около 30% по стегнат. Цилиндричната гумичка, както се досещате е цилиндър, чиито външен диаметър е със профил на зъбно колело, с правоъгълни зъби. Това явно е направено с цел, да може при поставянето на водача в канала, да излезне въздуха. Самият водач не е крив според мен. Освен това като натисна спирачката и след това пусна, колелото се върти съвсем свободно. Може обаче да не се отдалечава достатъчно накладката! Как мислите? Освен това, този път, вместо силиконова грес, сложих на водачите медна паста. Тази която имам, не била агресивна към гумички и тем подобни.

След тези манипулации, до момента няма ни звук ни стон.

Коментар

Колеги яви ми се абсолютно същия проблем след смяна на дискове и накладки... Сташна симфония при ненатисната спирачка, бавно докарва до тиха лудост... скърца ма скърца, страшно.. ако я натиснеш тишина. Накладките са меки това го знам от опит и реших да не ги сменям а да потърся хора с подобен проблем. И намерих тази тема. Данчо отклина страхотно и ме посъветва какво да направя....за това адмирации.

Данчо мерси за медната паста, успях да се справя и с моя проблем. Освободих накладките като леко тръкнах ушите с флекса и загладих с шкурка, почистих с шкурка леглата на накладките на долната част и намазах водачите, по ушите на накладките и леглата с медна паста.... тишина.. не мога да повярвам... щастие . И благодаря
              | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Пак ще се появи или поне шанса е голям.Някои модели / Баварец Петица ако не се льжа от близкото минало / орогинално идват с пищящи спирачки та им се налага да вьрнат малко коли за доработка.

Ако ти се рискува и пак писнат - срежи феродото с ножовка по средата на накладката,направи канал за извеждане на газовете и ще спре да пищи завинаги.

При мен 2 от 3 пищят като за свтовно само на заден ход,третия леко мрьнка на студени спирачки на ниска скорост и то само напред,жената няма как да се промькне в нас без да я усетя.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Ама те скърцаха само при ненатиснат педал... а тогава какви газове... като спирам ако ще и от 200 да е пак никакъв звук не издават.. само като е пуснат педала скърцаха... като талига...
                  | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Сьщите като при ненатиснат педал,те от това скьрцат в повечеъто случай.Много рядко макар,че се продава паста,самата накладка скьрца от резонанса който прави и сьс слагането на пастата проблема се решава.

При ненатиснат педал още преди 2-3 години в едно от пьрвите мнения е обяснено кое се проверява.Аз сьм имал случаи на неправилно легнал диск както и крива накладка.Редовно си раздвижвам цилиндьрчетата,че колите са класика и едно като зацепи и грее или яде накладка неравномерно.Вьв всеки един от тия случай накладката се чува,а вече дали силно или не зависи кой какво разбира под силно.

И вьпрос така и така е жива темата - защо ми свирят моите само на задна?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Елементарно бе, Уотсън - не са се сработили в другата посока. Мини 2000-3000 мили на задна и ще си дойде всичко по местата.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Елементарно бе, Уотсън - не са се сработили в другата посока. Мини 2000-3000 мили на задна и ще си дойде всичко по местата.

Коментар

От самото начало са така ,не е като да са спрели да свирят на предна,а на задна продьлжават.На ниска и задна свирят,като засиля не,но намаля ли си свирят.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Boss, освободи си ушите на накладките... както вече споменах, на задна нямам как да ти се генерират газове, най малкото поради ниската скорост... а мисля че тези газове нещо са ти влезли под кожата ..

Ясене, що спамиш?

Коментар

ми как кажеш,нова тема ще се пуска
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

От: До: Скърцане от спирачките при ненатиснат педал

Хах след 4 годИни,същата мистерия и при мен филм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X